Prémiové oleje a maziva s atraktivními maržemi – rozhovor se zástupcem značky ROWE Hightec

24. října 2022, 14:40

Firma ROWE MOTOR OIL je výrobcem motorových olejů, maziv, chladicích kapalin a přísad do paliv, který hodlá v blízké budoucnosti zvýšit své zastoupení na českém a slovenském automobilovém trhu. Společnosti v tom pomáhá osoba dobře známá na aftermarketu – Filip Dudzinski, který se stal zástupcem značky ROWE Hightec pro střední Evropu. Z rozhovoru s ním jsme se chtěli dozvědět co nejvíce o značce, její nabídce a plánech.

Prémiové oleje a maziva ROWE Hightec

Redakce: Trh s motorovými oleji je jedním z nejkonkurenčnějších segmentů na aftermarketu. Čím se značka ROWE Hightec a její výrobky odlišují od konkurence?

Filip Dudziński: ROWE Hightec je prémiová značka olejů, maziv a chladicích kapalin vycházející přímo z motoristického sportu. Naše přidaná hodnota spočívá především v podpoře nabízené na místním trhu, ve schopnosti realizovat marže výrazně vyšší než lídři trhu, což je v hrozící dlouhodobé recesi předpokladem přežití automobilového byznysu – na všech jeho úrovních.

Společnost ROWE nabízí širokou škálu motorových olejů pro různé typy vozidel, lodí nebo strojů. Odkud pocházejí základové oleje, které společnost používá?

Původ základových olejů a olejových aditiv je u společnosti ROWE velmi rozmanitý. Používáme základové oleje z Evropy i mimo ni, samozřejmě kromě Ruska.

Společnost se chlubí vysokou úrovní kontroly kvality a pokročilým systémem testování výrobků, jehož součástí je i společnost ROWE Racing. O co jde?

Za tuto otázku jsem velmi rád! Je to naše vlastní závodní stáj, jakási pojízdná laboratoř s řadou vozů různých závodních tříd, desítkami inženýrů a mnoha špičkovými jezdci! Všechny úspěchy ROWE Racing, včetně prvního místa ve 24hodinovém závodě na Nürburgringu v roce 2021, byly dosaženy s motorovými oleji, závodními mazivy nebo chladicími kapalinami značky ROWE Hightec ve verzi Racing – běžně dostupnými v prodejní síti našich partnerů.

ROWE Racing

Nabídka společnosti ROWE zahrnuje mnoho druhů maziv, nejen motorové nebo převodové oleje, ale také plastická maziva nebo přísady do paliva. Hodlá společnost intenzivně působit na středoevropském trhu i v těchto skupinách výrobků?

Společnost ROWE Hightec je dodavatelem převodových olejů do prvovýroby pro většinu vozidel, jako jsou VAG, BMW, Mazda, Kia atd. Ale nejen to! Mnoho našich zákazníků neví, že značka ROWE je největším evropským dodavatelem prvních náplní chladicích kapalin do německých, japonských a také korejských značek automobilů. Právě v této produktové řadě vidíme velký potenciál. Proto aktivně propagujeme chladicí kapaliny u našich obchodních partnerů.

Sortiment zahrnuje také převodové oleje pro elektromobily – jak moc se vaše společnost angažuje v tomto odvětví?

Je samozřejmé, že jako společnost s udržitelným managementem máme řadu olejů a chladicích kapalin pro hybridní a také elektrická vozidla. Stále se však zaměřujeme na spalovací motory.

Společnost existuje již od roku 1995, tedy více než 25 let. Zdá se však, že ofenzíva ROWE na českém a slovenském trhu teprve přijde?

Společnost ROWE Hightec začala exponenciálně růst na mezinárodní úrovni teprve od roku 2015, když založila nejmodernější výrobní závod a míchárnu maziv, co se týče nejen Německa, ale i celé Evropy. Meziročně zaznamenáváme dvouciferný růst. Troufám si říci, že jsme na konci první fáze rozvoje naší prémiové značky na nových trzích, nezastavujeme se a v roce 2023 se pustíme do nových výzev.

Značka ROWE Hightec se snaží udržovat úzké vztahy se svými partnery

Kde lze oleje ROWE v Česku a na Slovensku zakoupit?

Prodejní síť právě vzniká. Momentálně jsme v jednání s několika subjekty, nicméně stále hledáme nové distribuční a kooperační kanály. Firma je připravena mohutně investovat do marketingu, podporovat své partnery a je otevřena místním sponzorským aktivitám. Jsme si jisti, že jen díky naší otevřenosti a obchodní podpoře si naši partneři, vědomi si nutnosti zvyšovat marže na ropných produktech a kvality našich výrobků, vyberou v době recese spolehlivý produkt. Produkt, na kterém mohou realizovat větší zisky a těšit se ze vzájemné spolupráce v naší síti prodejen, kde se aktivně setkáváme a spolupracujeme na společném úspěchu značky ROWE Hightec v Polsku, České republice a na Slovensku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!