Společnost Brembo představila na veletrhu Automechanika Frankfurt 2024 několik novinek

16. září 2024, 19:00

Na tiskové konferenci, která se uskutečnila 10.9.2024 na veletrhu Automechanika, představila společnost Brembo zajímavé novinky. Na jaké nové produkty se mohou zákazníci na aftermarketu těšit?

Brembo CCM - karbonové brzdové kotouče a destičky

Brembo CCM – karbonové brzdové kotouče a destičky nyní k dispozici na aftermarketu

Společnost Brembo rozšířila svůj sortiment o brzdové kotouče a destičky Carbon Ceramic Material (CCM). Tyto speciální produkty, které se od roku 2000 používaly pouze pro prvovýrobu, budou od nynějška k dispozici i na aftermarketu.

Hlavní výhodou materiálu CCM je, že váží o 50 % méně než litinové kotouče. To umožňuje snížit celkovou hmotnost vozidla, což výrazně přispívá k jeho lepší ovladatelnosti. Druhou výhodou CCM Brembo je jeho vysoký koeficient tření za všech podmínek – zůstává stabilní během brzdění při jakékoli rychlosti a za jakýchkoli povětrnostních podmínek, což umožňuje řidiči optimalizovat brzdný tlak a zvýšit brzdný výkon.

Povrch kotoučů Brembo CCM nekoroduje, ani když je vystaven působení vody nebo solných roztoků během zimního období. Díky vysoké odolnosti proti opotřebení je jejich životnost garantována na 150.000 km při silničním provozu a 2.000 km při extrémním provozu na okruhu (např. na voze Ferrari Challenge).

Brembo Sport se připojuje k řadě XTRA

Brzdový kotouč Brembo Sport se připojuje k řadě XTRA

Společnost Brembo představila výjimečně kvalitní kotouče Brembo Sport pro řidiče, kteří používají vozidla jak na silnici, tak pro sportovní jízdu. Byly vytvořeny na základě bohatého dědictví společnosti, jejích četných inovací v motoristickém sportu a zkušeností s vývojem originálního vybavení (OE).

V porovnání se standardním kotoučem zaručuje nový brzdový kotouč Brembo Sport spolehlivé ovládání brzd, lepší výkon, stabilitu a odolnost proti vadnutí. Tyto vlastnosti ocení zejména milovníci sportovní jízdy. Nejlepší výkon podávají brzdové kotouče Brembo Sport v kombinaci s brzdovými destičkami Xtra.

Brembo Beyond Greenance Kit

Brembo Beyond Greenance Kit nyní k dispozici i pro sedany

Brembo oznámilo rozšíření své řady Brembo Beyond Greenance Kit. Toto řešení šetrné k životnímu prostředí, jehož název je odvozen ze slov „GREEN“ a „PERFORMANCE“, bude dostupné také pro vozy typu sedan.

Toto pokročilé řešení je mnohem trvanlivější a snižuje celkové náklady na vlastnictví vozidla v průměru až o 15 %. Taková úspora nákladů na vlastnictví vozidla je prioritou pro profesionály, kteří jezdí na dlouhé vzdálenosti, majitele lehkých užitkových vozidel a vozových parků a řidiče sedanů. Sada Greenance se skládá ze společně vyvinutých inovativních brzdových kotoučů z hliníkové slitiny a speciálních destiček, které rozšíří nabídku společnosti Brembo na aftermarketu.

Brembo - kompletní sortiment výrobků pro každé použití

Brembo – kompletní sortiment výrobků pro každé použití

Společnost Brembo nabízí kompletní sortiment náhradních dílů rozdělený do pěti skupin výrobků. Každá z nich reaguje na specifické potřeby zákazníků a požadavky jejich vozidel s typickými vlastnostmi Brembo, kterými jsou špičková kvalita, inovace a vysoký výkon.

  • Brembo Essential je produktová řada pro ty, kteří chtějí poprvé vyzkoušet aftermarketové díly.
  • Brembo Prime je prémiová řada přizpůsobená potřebám zákazníků, kteří hledají nejlépe padnoucí produkty pro své osobní, dodávkové a nákladní automobily a také pro motocykly.
  • Brembo Beyond zahrnuje dvě řady, které zlepšují dynamiku nových vozidel a jsou šetrné k životnímu prostředí.
  • Brembo Xtra je řada pro nadšené řidiče, kteří si chtějí individuálně přizpůsobit svůj vůz nebo motocykl.
  • Brembo Upgrade je exkluzivní řada kombinující vysoký výkon s výjimečným stylem, určená pro vášnivé řidiče.

Všechny produkty Brembo určené pro aftermarket jsou k dispozici v nové aplikaci Bremboparts, která obsahuje také produkty pro motocykly.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!