Zářivé novinky Philips v podobě ručního svítidla

13. září 2017, 10:27

Philips představuje ve své nabídce dvě nová servisní svítidla – RCH19 a RCH21S.

Philips RCH21SRCH21S je pokrokovější varianta z těchto dvou nových modelů. Jedná se o první svítidlo do dílny Philips, které splňuje požadavky nejvyšší mezinárodní normy pro mechanickou odolnost – IK08. Pro získání potřebného certifikátu bylo nutné svítidlo shodit na každou ze stran z výšky 1,5 m, která představuje polohu ramenou. Toto svítidlo navíc také splňuje normu IP65, což znamená, že je odolné také vůči vodě a prachu, a jeho gumový plášť si také poradí s oleji, mazivy a většinou jiných chemických látek, které se používají v automobilových dílnách.

„Svítidlo Philips RCH21S je pravděpodobně nejpokrokovější nabíjecí pracovní LED svítidlo ze všech, které jsou momentálně dostupné na trhu. Poskytuje jasné přirozené světlo, a kromě toho je v souladu s nejvyššími normami pro konstrukční odolnost, jako jsou IK08 a IP65,“ zdůrazňuje Tarek Hamed, Marketing Manager CE společnosti Lumileds, která je výrobcem svítidel Philips.

RCH21S je vybaveno bílými diodami Luxeon, které vydávají paprsek světla pod úhlem 90 stupňů. Barevná teplota je 6.000 K – aby co nejméně unavovala oči. Tři sta lumenů umožňuje vidět jasně každý detail opravované součástky po dobu 3,5 hodiny, a při výkonu omezeném do 120 lumenů lze s lampou pracovat bez nabíjení až šest hodin. Zmodernizovaný a odolný lithiový akumulátor zaručuje 1.500 cyklů opakovaného nabíjení. Dokovací stanice umožní úplné nabití za maximálně dvě hodiny.

Zářivé novinky Philips RCH21S
Ultra ploché a skládací svítidlo RCH19 je novinkou na trhu. Kompaktní hlavice se otáčí pod úhlem 180 stupňů, což ji umožňuje zasunout do těsných prostor a pomocí háčku a magnetu pevně uchytit, abyste měli obě ruce volné. Podobně jako u RCH21S jsou i v tomto případě dostupné dva funkční režimy (posílený – 250 lumenů na 4 hodiny nebo úsporný – 120 lumenů na 7 hodin). Barva světla se maximálně přibližuje dennímu světlu, takže neunavuje oči, a úhel rozptylu světla je 90 stupňů, což zajišťuje optimální osvětlení místa opravy.

RCH19 splňuje požadavky normy IK07, což zaručuje, že je odolné vůči pádům, a důmyslný plášť je chrání před chemickými látkami používanými v servisech. „Jedná se o dokonalé inspekční svítidlo, které můžete bez problémů skrýt do kapsy a v případě potřeby si posvítit na místo opravy. Osvědčí se také jako osobní vybavení zaměstnance zákaznického servisu v dílně, který chce profesionálním způsobem předvést zákazníkovi rozsah prací na jeho vozidle nebo jako pomocné svítidlo pro mechanika,“ vysvětluje Tarek Hamed.

Související články

Nové osvětlení motorového prostoru od firmy Philips
Nové osvětlení motorového prostoru od firmy Philips

Philips zařazuje do nabídky nástupce známé a oceňované svítilny CBH50. Hybridní svítidlo Philips CBH51 je vybaveno až 32 silnými LED diodami vyzařujícími světlo s barevnou teplotou 6000 K.

Tom Oliphant ponese  na automobilu logo Philips i v sezoně 2017
Tom Oliphant ponese na automobilu logo Philips i v sezoně 2017

Firma Lumileds založená společností Philips navázala a rozvíjí spolupráci s vycházející hvězdou motoristických sportů – Tomem Oliphantem, startujícím v roce 2017 na britském vydání Porsche Carrera Cupu.

Výměnu xenonů přenechejme profesionálům
Výměnu xenonů přenechejme profesionálům

I když na internetu najdeme spoustu dobrých tipů, jak vlastními silami vyměnit xenonové svítidlo, v praxi bude pro řidiče i automobil mnohem bezpečnější, pokud zákazník svěří výměnu profesionálnímu servisu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!