MEWA – Čisticí utěrky pro činnosti spojené s péčí o automobily

1. srpna 2013, 20:33

Denně se na čištění strojů a nářadí používají desítky tisíc čisticích utěrek. Práce a výrobní postupy v oblasti automobilového průmyslu patří co do čistoty k nejnáročnějším oblastem vyžadujícím stálý přísun materiálu určeného k čištění.

Skvrny od barev, ředidel nebo olejů jsou na denním pořádku. Je tak potřeba mít stále něco po ruce k otření a preciznímu vyčištění právě vyrobených vozidel a autodílů před montáží a následnou expedicí. Ale i nástroje, které slouží k opravám v autoservisech, je třeba neustále čistit. Čisticí utěrka společnosti MEWA zaručuje při každodenním používání systémový přínos. Vyniká vnitřními kvalitami, jako je odolnost, savost a dlouhá životnost.

Čisticí utěrka vyniká vnitřními kvalitami, v mžiku vysaje olej, tuk či rozpouštědla a netrhá se. Po použití utěrky zmizí v pojízdném kontejneru Safety Container SaCon® se vzduchotěsným víkem, který je výsledkem vlastního vývoje společnosti MEWA. Kontejner se postaví přesně tam, kde se utěrky používají. Čisticí utěrky lze opakovaně prát a používat, a to až padesátkrát. V souladu s rozmanitými požadavky na čištění strojů a zařízení existuje čisticí utěrka MEWA ve čtyřech různých kvalitách s rozdílnými vlastnostmi. Na hrubé nečistoty způsobené oleji, barvami, rozpouštědly nebo tuky pomůže odolná utěrka MEWATEX®. MEWATEX PLUS® se výborně hodí na citlivé povrchy. Utěrky MEWA PROTEX® a MEWATEX ULTRA®, které prakticky nepouštějí vlákna, se používají k šetrnému čištění vysoce citlivých oblastí.

Použitý čisticí materiál v oblasti průmyslu a řemesel může spadat pod předpisy na ochranu životního prostředí týkající se skladování a přepravy. Jakmile automechanik setře z vozidla motorový olej, stává se z čistého kousku papíru nebo textilu objekt, který zpravidla podléhá řadě právních norem souvisejících s ochranou životního prostředí. Pokud čisticí materiál po použití obsahuje samozápalné nebo snadno zápalné látky, leží zodpovědnost na bedrech podnikatele. A tyto povinnosti bere na svá bedra společnost MEWA. Společnost MEWA ve své nabídce kompletního servisu poskytuje čistý materiál, vyzvedává utěrky znečištěné oleji a tuky, pere je a čisté a zkontrolované dodává zpět zákazníkovi.

MEWA Textil-Management
Společnost MEWA se svými 43 pobočkami zásobuje podniky po celé Evropě pracovním a ochranným oblečením, čisticími utěrkami pro průmyslové využití, rohožemi a výrobky pro bezpečnost práce. O více než 165.000 živnostníků, řemeslní ků a zákazníků z oblasti průmyslu, obchodu nebo gastronomie se stará 4.500 zaměstnanců. Roku 2012 dosáhla skupina MEWA obratu 528 milionů eur. Společnost MEWA byla založena roku 1908 a v současnosti se jedná o přední firmu působící v oblasti textilního managementu. Roku 2011 byla porotou pod vedením Berlínského profesora ekonomie Bernda Venohra vybrána do skupiny vůdčích značek na německém trhu. Roku 2013 nakladatelství Deutsche Standards v yznamenalo společnost MEWA oceněním „Značka století“ a zápisem v příručce s názvem „Majáky v moři značek.“

Související články

Společnost MEWA nabízí ekologické mycí stoly včetně servisních služeb
Společnost MEWA nabízí ekologické mycí stoly včetně servisních služeb

Textilní utěrky značky MEWA pro opakované použití jsou šetrné k životnímu prostředí a udržují v čistotě provozovny a dílny po celé Evropě již více než 100 let. Mnozí zákazníci navíc používají pro ruční čištění drobných dílů ještě klasické mycí stoly s mycími štětci. Tyto mycí stoly využívající rozpouštědla mají ovšem některé podstatné nevýhody. Takzvané studené […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!