Adrenalinový zájezd VIP Clubu Inter Cars 2010 – Slovinsko

26. května 2011, 0:00

Koncem dubna měli opět nejlepší zákazníci firmy Inter Cars možnost využít oblíbeného benefitu v podobě zahraničního zájezdu. Tentokrát se jednalo o pobyt s adrenalinovými zážitky ve slovinských Alpách.

Atmosféru povedeného výletu Vám přiblíží přiložené fotografie a poutavé čtení očima účastníka.

Většina účastníků odjížděla od centrály společnosti. Ještě než prostorný autobus pod vedením Karla a Karla alias Hynka a Tomáše vyjel z Prahy, proběhlo spřátelení všech zúčastněných, které bylo potvrzeno (a během cesty pravidelně utužováno) přípitkem. Při zastávce u brněnské pobočky se ještě pár členů k výpravě přidalo a pak už nás přátelští řidiči bezpečně vezli rovnou na místo několikadenní relaxace. Zábava byla celou dobu v plném proudu, takže cesta uběhla rychle a v podvečerních hodinách jsme již nadšeně koukali na kopce, které obklopovaly náš hotel Kanin. Po rychlém ubytování na nás čekala vydatná večeře a seznámení se s delegáty zážitkové agentury, která pro nás celý zájezd připravila. Po večeři nám pánové přestavili aktivity, které bylo možné během dvou dnů absolvovat, a ochotně nám vše popsali a vysvětlili. Nabídka byla opravdu pestrá – rafting, canyoning (sjíždění koryta horského potoka, který ve skalách vytvořil jedinečný kaňon, plný skalních skluzavek a vodopádků), jízda na kajaku, horská kola nebo třeba hydrospeed (jízda na divoké vodě na větším plováku, k jehož řízení se používají pouze ploutve). Večer pokračoval příjemnou konverzací nad všemožnými tématy.

 

Druhý den po snídani jsme se všichni sešli u autobusu, který nás odvezl k řece Soča, kde na nás již čekali tři rafty s místními průvodci. Postupně jsme si rozebrali neoprény, boty, helmy a vesty a poprvé okusili teplotu ledovcové řeky. No, teplá zrovna nebyla, ale nezdálo se, že by to někomu vadilo. Plni energie jsme vyrazili na 12 km dlouhý úsek řeky. Trasa byla pomyslně rozdělena do několika úseků. Na prvním, nejmírnějším, jsme si osvojili základy skupinového pádlování, vyhýbání se skalám vyčnívajícím z řeky a také vodní bitvy mezi rafty. Po pár kilometrech nás čekala chvilka odpočinku, které někteří z nás využili ke skákání z jedné ze skal do osm stupňů studené řeky. Obtížnost řeky se postupně zvyšovala, peřeje byly stále větší a skal přibývalo. Při konci už měli vyšší hladinu adrenalinu v těle všichni. Odpoledne bylo o poznání klidnější. Nejdříve jsme rozmrzli u grilovaných specialit slovinské kuchyně v tradiční venkovské hospůdce. S plnými břichy jsme se pak vydali na krátkou procházku k vodopádům Kozjak. Nebylo kam spěchat, měli jsme spoustu času na kochání se okolím a focení. Večer probíhal v klasickém duchu – posezení nad sklenkou a rozhovorem o nejen pracovních věcech.

Třetí den jsme se rozdělili do dvou skupin. Někteří se vrátili zpátky na řeku Soču, tentokrát ale na kajaku. Ti odvážnější z nás zkusili již výše zmiňovaný canyoning. Navlečeni v neoprénech jsem se nejprve půl hodiny drápali do kopce na začátek kaňonu. Už po chvilce jsme byli vcelku zpocení, takže skok do tentokrát pouze třístupňové vody jsem uvítali snad všichni. Cesta dolů už byla zábavnější. Jeden po druhém jsme klouzali v korytech skal a padali do tůní. Samozřejmě vše pod dohledem vyškolených průvodců. Ti přesně ukázali který úsek jak sjet (po zádech, po břiše nebo v sedě, někdy nohama napřed, někdy po hlavě…) a jasně řekli kam už nemůžeme, co by bylo nebezpečné. O skoky ze skalek a převisů nebyla nouze, takže se vyřádil každý. Pár nejstatečnějších dokonce skočilo z osmimetrové skály. Na začátku dne jsme se obávali studené vody. Musím ale říct, že nakonec byla moc příjemná a osvěžující. Odpoledne bylo tentokrát ve znamení úplné relaxace. Využili jsme možností hotelu a navštívili nově vybudované wellness centrum. Na výběr bylo ze čtyř saun (finská, aroma, parní a infra), komu se saunování nelíbilo, mohl se nechat probublat ve vířivce. Poslední společný večer byl zakončen sledováním MS v ledním hokeji a následnou návštěvou místního klubu Črna ovca, kde zábava pokračovala do časných ranních hodin.

Poslední den nás už čekala jen cesta domů. Tentokrát ubíhala ještě rychleji než před pár dny opačným směrem. V Brně jsme se rozloučili s první skupinkou, zbytek pak opět před centrálou společnosti v Praze. Na všech bylo vidět, že si dovolenou užili a na adrenalinové zážitky budou jistě dlouho vzpomínat. Minimálně do dalšího zájezdu s VIP Clubem.

Více obrázků naleznete na našem Facebooku: www.facebook.com/intercarscz.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!