Trost: Novinka na trhu – TT svíčky Denso

4. srpna 2011, 0:00

DENSO ve spolupráci s firmou TROST a vybranými zákazníky uvádí na trh zapalovací TT svíčky s novou revoluční technologií.

Inovativní zapalovací svíčka s tenkým provedením elektrod bez použití vzácných kovů, která byla vyvinuta společností DENSO a je určená pro trh s náhradními díly se od dubna 2011 poprvé stává dostupnou prostřednictvím sítě TROST i pro autoservisy v České republice. Technologie TT zapalovací svíčky nabízí majitelům automobilů úsporu paliva, snížení emisí a řadu konkurenčních výhod pro distributory.

Technologie TT zapalovací svíčky je výsledkem dvou let výzkumu a vývoje v Japonském centru keramického inženýrství DENSO s předpokladem, že bude vyhledávanou řidiči, které zajímá úspora paliva stejně jako spolehlivý výkon zapalovaní. TT zapalovací svíčka, vyvinutá na základě technologie DENSO Super Ignition Plug (SIP), je první svíčkou s tenkými elektrodami bez použití vzácných kovů na elektrodách jakým jsou platina nebo iridium. Díky zušlechtěné niklové slitině použité u dvojice proti sobě vyčnívajících elektrod o průměru pouhých 1,5 mm, produkují svíčky TT silnější jiskru, čímž zaručují bezchybné zapálení směsi paliva se vzduchem. 

TT zapalovací svíčka je vhodná i k použití v motorech spalující LPG, kterých se počet neustále zvyšuje. Standartní zapalovací svíčky nejsou schopné zabezpečit vysoké nároky na zapalovaní v plynových motorech. Avšak TT zapalovací svíčky jsou schopné udržet nižší teplotu než elektrody standartní svíčky, což jim umožňuje odolávat erozím v LPG motorech a zároveň tak zlepšovat výkon motoru a vliv na životní prostředí. Navíc vzhledem k tomu, že na elektrody nejsou použity vzácné kovy jsou tyto ekonomičtější.

Technický průvodce
• První zapalovací svíčka s dvojicí tenkých elektrod bez použití vzácných kovů.
• Tenčí centrální a zemnící elektroda zajišťuje lepší schopnost zapálit směs paliva a vzduchu v porovnání se standartní zapalovací svíčkou.
• Menší skladové zásoby, to samé pokrytí: TT zapalovací svíčky pokrývají mnoho aplikací s menším počtem položek.
• Ideální pro řidiče, kterým záleží na poměru kvality za rozumnou cenu a na úspoře paliva.

Výhody
1) Snížené emise
Zlepšená schopnost zapálit směs vede k nižší kolísavosti při spalování, což vede k nižší spotřebě a ke sníženým emisím
CO, CO2 a CH
2) Spotřeba paliva
TT zapalovací svíčky mají excelentní schopnosti zapálit směs, které zabezpečují vysoce kvalitní spalování i chudší směs což má za následek méně nespálené směsi v porovnání se standardní svíčkou. Testy prokázali, že zapalovací svíčky TT v porovnání se standardními svíčkami snižují spotřebu paliva až do 5 %, což znamená, že pravidelné a delší cesty se stanou ekonomičtějšími.
3) Zrozeno pro studené starty
Spolu s nižším napětím potřebným pro nastartování vašeho motoru, TT zapalovací svíčka dosáhne rychlejší a silnější start i v extrémně studených podmínkách. Vyjímečně tenká centrální elektroda o průměru 1,5 mm v porovnáním průměrem elektrody – 2,5 mm vyprodukuje podstatně silnější jiskru a speciálně při nízkých teplotách mají lepší výkon zapalování.
4) Sjednocený sortiment
Kompletní sortiment TT zapalovacích svíček obsahuje 7 položek, které spolu pokryjí až 80 % evropských automobilů. Všechny důležité modely evropské, asijské a americké pro dukce jsou tímto pokryté. To má za následek zjednodušení ve vyhledání správné zapalovací svíčky pro váš vůz a samozřejmě také úsporu místa na vašem skladu.

Konceptovým a vybraným zákazníkům firma zdarma poskytne tuto propagační podporu:
• Vzorková sada TT svíček
• Prodejní zásobník na svíčky
• Nálepky na podlahu
• Visačka na dveře (SEM/TAM)
• Informační letáky
• Visačka kvality – osvědčení kvality pro koncového zákazníka

V Cenové bombě v měsících srpen a září vám firma TROST nabídne TT svíčky za akční zaváděcí ceny. Realizované obraty se vám budou zároveň započítávat do Letní bonusové akce.

Více informací získáte od obchodních zástupců TROST.

cz.trost.com

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 19. září 2011, 0:00 0 0

Dobrý den,prosím o odpověď,jakou svíčku Denso TT použít pro mé auto Daewoo Matiz O,8,r.v. 2OO2.Známý mně dovezl ze Švédska typ K 16 TT 4603 s tím,že je pro uvedený typ.Na internetu jsem viděl,že doporučují W 16 TT.Pokud budete znát řešení,rád se budu těšit na odpověď. Jiří Kohoutek,Zlín
- Jiří Kohoutek

Odpověď

Anonym, 18. listopadu 2012, 0:00 0 0

Dobrý den

prosím o doporučení typu svíček pro mé auto Peugeot 307 1.6 16V 80KW, r.v. 2002.

Sháním nějaké originální svíčky pro toto auto.

Děkuji

P.
- Pavel M.

Odpověď