Inter Cars: Udílení ceny „Ď“ v Národním divadle

16. července 2012, 0:00

Stejně jako v loňském roce i letos Domůvek ze Strážnice nominoval firmu Inter Cars na „Cenu Ď“ udělovanou mecenášům, morálním vzorům a dobrodincům.

Firma Inter Cars byla nominována v kategorii Cena Ď pro mecenáše nebo dobrodince dětských domovů a ústavů sociální péče pro děti v ČR.

12. ročník udílení cen se konal 21. června 2012 v Národním divadle. Slavnostní ceremonie se zúčastnili takové osobnosti, jako Dominik Duka – arcibiskup pražský, metropolita a primas český (byl oceněn v kategorii „Morální vzor“), MUDr. Přemysl Sobotka – 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR, Bela Gran Jensen – prezidentka Hnutí na vlastních nohou – Stonožka, Mgr. Miroslav Bobek – ředitel ZOO Praha, generálmajor Miroslav Žižka – zástupce náčelníka Generálního štábu AČR a mnozí další.

Zajímavostí bylo udělení Ceny Ď v kategorii „Morální vzor v zahraničí“. Jejím laureátem se stal ministerský předseda Norského království Jens Stoltenberg, za jeho postoj při řešení situace po teroristickém útoku, při kterém zahynulo přes sedmdesát, většinou mladých norských občanů. Cenu z rukou kardinála Duky převzal v zastoupení norský velvyslanec v České republice Jens Eikaas.

Přestože Inter Cars nakonec oním "vítězem" nebyl, nijak to neubírá na významu jejich práce a podpory sociálních pojektů, jakým je v tomto případě IC Family.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!