Tlumiče RANCHO – novinka v sortimentu firmy Auto Kelly

26. listopadu 2012, 0:00

Auto Kelly nově zařadila do svého sortimentu tlumiče a příslušenství značky RANCHO pro vozy typu OFF-ROAD, SUV a PICK-UP.

Produkty Rancho jsou vyráběny a uváděny na trh společností Tenneco, která je známá jako světový vývojář v systémech jízdních vlastností. Mimo jiné zahrnuje významné značky v našem sortimentu jako jsou tlumiče a pružiny Monroe či výfukové systémy Walker.

O společnosti Rancho
Společnost Rancho začala v roce 1955 dodávat tlumiče pro vozy Jeep, kterým tak umožnila rychlejší jízdu po pouštích. Postupně se tlumiče a podvozkové kity umožňující změnit světlou výšku vozidla a montovat zvlášť velká kola, která by se jinak do podběhů nevešla, rozšířily také do pickupů Ford F-100 (v Americe velmi oblíbených), modelů Scout i Bronco. Začaly se také montovat do modelů Chevy, Dodge i dalších novějších fordů a vozů GM.

V roce 1990 koupila továrnu Rancho společnost Tenneco, urychlila tak vývoj, a později zamířila i k využití tlumičů v evropských a japonských vozech. Vlastnosti tlumičů se zdokonalovaly, a tak se dnes hodí i pro vozy SUV, a v jejich nabídce nesmí chybět ani ladění pro rychlejší jízdu po dálnici.

Tlumiče RS 9000XL
Řada tlumičů Rancho RS 9000XL má dvoutrubkovou konstrukci a její tlumiče jsou vybaveny technologií regulace tlumení v devíti úrovních. Nastavení může být provedeno buď ručně nebo tyto tlumiče mohou komunikovat i s dálkovým ovladačem. Dálkový ovladač, který je dostupný pro tento typ tlumičů, umožňuje jejich uživatelské a velmi komfortní nastavitelné úrovně tlumení. Disponuje vnitřní pamětí a lze si uložit pouze ty režimy tlumení, které nám nejvíce vyhovují.

Tlumiče RS 5000
Tlumiče RS 5000 jsou základní řadou tlumičů Rancho a též jsou nejpopulárnější v tomto sortimentu. Pro tuto řadu je typická dvoupláštová konstrukce tlumiče, jehož píst je vybaven ventily s deseti stupni tlumení. Ty se však střídají automaticky podle jízdních podmínek a nelze je měnit zásahem řidiče.

Tlumiče Rancho RS 9000XL a RS 5000 disponují vysokým výkonem nejen na silnici a v terénu, ale jsou také přizpůsobeny nejnáročnějším HD podmínkám. Jeho optimální tlumící kontrola zajišťuje perfektní kontakt mezi vozovkou a kolem vozidla.
Hlavní poslání tlumičů Rancho je poskytnout běžnému terénnímu automobilu možnost několikastupňové regulace tlumení a pro některá vozidla se nabízí i možnost změnit (zvýšit) světlou výšku vozidla až o deset centimetrů pouhou výměnou tlumičů pérování. Taková možnost může být v některých případech pro majitele vozu rozhodující.

V současné době je v nabídce Auto Kelly zařazeno téměř 450 tlumičů Rancho. Běžně poptávané tlumiče jsou skladem na centrálním skladě. Ostatní produkty jsou po rezervaci objednány u dodavatele.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!