Festival Motorsvět 2019

9. září 2019, 16:53

Spojením dvou lidí se zápalem pro motorismus a bezpečnost na silnicích se zrodil nápad na jedinečné setkání osobností a unikátních strojů přímo pod korunami stromů areálu Psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Veronika Vošická Buráňová působí již několik let na pozici krajské koordinátorky dopravní prevence BESIP a Radek Pavlíček je obrovský motoristický nadšenec a závodník, který brázdil Československé autokrosové a rallycrossové tratě například s Fiatem X 1/9. V sezónách 1988 a 1989 získal s „malým italským zázrakem“ celkově 19 zlatých a tříbrných věnců. Na společnou cestu je svedla účast na jedné velké motoristické akci a poté i společný start na Rally Bohemia s BMW 318is.

Pro Veroniku i Radka bylo uspořádání výstavy jedním z velkých snů. Na této cestě nechybělo odhodlání, a tak se hned začalo s přípravami. Jako první bylo potřeba vyřešit místo konání. Bez dlouhého přemýšlení padla volba na areál psychiatrické nemocnice, který se nachází v blízkém sepětí s centrem města Havlíčkův Brod. K velkému potěšení se návrh setkal s velmi vstřícným jednáním vedení v čele s panem ředitelem Jaromírem Maškem. Celá akce navíc získala i novou myšlenku ke společnému setkávání klientů s veřejností a ukázkou zdejšího prostředí vzdálenějším návštěvníkům výstavy.

Srdečně Vás tedy zveme na akci zrozenou pro dobročinný účel. Festival proběhne již druhou sobotu v září, tedy 14. 9. 2019, a těšit se můžete na opravdu velmi pestrou přehlídku vozidel a setkání se zajímavými osobnostmi a legendami soudobého i dávno minulého motorismu.

Areál pro Vás přehledně rozčleníme do několika částí. Těšit se můžete na přehlídku techniky IZS, expozici Kraje Vysočina a jejich promoteam, historická vozidla a vojenskou techniku, dobové motocykly a veterány, autokrosovou akademii, pískem ošlehané offroadové a „dakarovské“ speciály a mnoho vozidel soudobého motosportu.

Nepochybným kořením celé akce bude moderace v podání Františka Fialy z Autosalonu TV Prima, který povede rozhovory s hvězdami motorismu. Vrcholem se nepochybně stane odpolední autogramiáda osobností, kterou plánujeme po 13 hodině.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!