ELIT: Novinka v sortimentu – vrtáky STIMZET

8. února 2016, 9:10

V ELIT pro vás právě naskladnili nové vrtací nástroje ze sortimentu české firmy Stimzet.

Tradice výroby nástrojů začíná v této firmě již v roce 1937 založením firmy Zbrojovka Vsetín. Řezné nástroje byly jedním z výrobních programů závodu. V roce 1997 vznikla z jeho části společnost STIMZET a.s., která se tak stala pokračovatelem tradice výroby řezných nástrojů ve Vsetíně. V roce 2009 firmu kupuje jeden z jejích největších zákazníků, společnost M&V s. r. o. Sama mateřská společnost M&V s r.o. Vsetín, založená v roce 1991, dnes patří k největším obchodním firmám v oboru.

Vrtáky se značkou Stimzet jsou vyváženy především do evropských zemí, zejména do Španělska, Itálie, Polska, skandinávských a pobaltských zemí, ale také do Asie (např. Taiwan, Indonésie), Jižní Ameriky, arabských zemí (Kuvajt, Spojené arabské emiráty), Jihoafrické republiky a dalších zemí. Z významných českých výrobců je používají např. Unex Uničov, Žďas, Škoda Auto, Motorpal, Barum Continental, Třinecké železárny, Vítkovice a další.

Nový sortiment Stimzet v Elitu

Vrtáky ČSN 221121 (DIN 338 HSS)

Tradiční, výkonné vrtáky doporučené pro vrtání v součástkách z nelegované i legované oceli, ocelolitiny do pevnosti 900 N/mm2, šedé, temperované i tvárné litiny, spékané oceli, hliníkové slitiny s krátkou třískou, bronzu, houževnaté mosazi apod. Vrtáky jsou vyrobené technologií tváření za tepla, výhodou je jejich nízká cena při zachování vysoké kvality a dlouhé životnosti nástroje.

Vrtáky PN 2907 HSSCo

Vysoce výkonné vrtáky vyrobené technologií vybrušování z rychlořezné oceli s 5% kobaltu se zvýšenou tepelnou odolností doporučené pro vrtání v součástkách z těžce obrobitelných materiálů, legované oceli a ocelolitiny, zvláště na vrtání v oceli pro objemové tváření za tepla i za studena, válce válcovacích stolic, ocelí pro cementování a zušlechťování, nerezové oceli.

ZVSE 221137 HSS, HSSCo – Vrtáky oboustranné (karosářské)

Krátké oboustranné vrtáky s krátkou šroubovicí se samostředicím ostřím doporučené k vrtání do tenkostěnných materiálů, především do plechu. Uplatnění mají hlavně při nýtování, pro klempířství, autokarosářství apod. Stimzet je vyrábí ve variantě HSS i HSSCo pro vrtání do pevnějších materiálů. Rozměrová řada Ø 2,50 ÷ 10,50 mm.

ZVSE 221260 – Vrtáky kuželové s válcovou stopkou na díry do plechu

Vrtáky slouží pro vrtání otvorů v tenkostěnných kovových materiálech, v platech do tloušťky až 8 mm. Vrtaná díra má kuželový profil. V materiálech o větších tloušťkách doporučujeme předvrtání. Je vhodné používat chladící a mazací prostředky. Vrták je nutno vysunout z řezu při chodu, aby se zabránilo vylamování ostří. Vyrobené jsou technologií frézování v rozměrové řadě Ø 14,00 ÷ 30,50 mm.

221260.4 – Vrtáky stupňovité HSS, HSSCo

Vrtáky slouží pro vrtání otvorů v tenkostěnných kovových materiálech a plastech. Není potřeba navrtávání, cylindrické stupně umožní vyvrtat přesný průměr, přičemž následující stupeň otvor zároveň zarovná. Vyrábějí se v rozměrové řadě Ø 4,00 ÷ 38 mm.

Související články

ELIT: Novinka v sortimentu – vzduchové podvozky ARNOTT
ELIT: Novinka v sortimentu – vzduchové podvozky ARNOTT

S potěšením vás informujeme o novince v sortimentu ELIT – komponentech vzduchového odpružení ARNOTT pro všechna vozidla, která se na trhu vyskytovala se vzduchovým podvozkem. V sortimentu ELIT nyní naleznete kompletní nabídku tohoto specialisty na vzduchová odpružení. Jedná se o více než 250 položek vzduchových měchů a tlumičů, vzduchových kompresorů a přestavbových sad pneumatických podvozků na klasické. Většina sortimentu […]

ELIT: Novinka v sortimentu – české zvedáky AMI
ELIT: Novinka v sortimentu – české zvedáky AMI

ELIT nově nabízí kompletní sortiment známého českého výrobce zvedáků AUTO MOTIVE INDUSTRIAL a.s., a to včetně příslušenství. Sortiment zahrnuje: dvousloupové zvedáky (řada ECO LINE, GARAGE, CLASSC, VARIANT, VAN, BUS) čtyřsloupové zvedáky (řada 4,0 N-WAY, 5,0 N-WAY) doplňkové příslušenství Všechny zvedáky jsou zařazené v elektronickém katalogu eCat, kde najdete obrázek, popis, technické parametry a také katalogový list v pdf […]

Elit: Novinka v sortimentu „Uchycení kola“
Elit: Novinka v sortimentu „Uchycení kola“

Novinkou v sortimentu firmy Elit je příslušenství pro uchycení kola – šrouby – matice – bezpečnostní šrouby – vymezovací kroužky. Klasické šrouby / matice Sortiment uchycení kol se skládá především z klasických kolových šroubů a matic přímo od německých a italských výrobců, dodávajících dokonce i do BMW, Porsche a dalších automobilek. Vybírat můžete z více než 300 […]

Plničky klimatizace XT AC Station – novinka na trhu
Plničky klimatizace XT AC Station – novinka na trhu

Plně automatické plničky klimatizace výkonově srovnatelné s nejlepšími plničkami na trhu, s mnoha speciálními funkcemi, tiskárnou, doživotní bezplatnou aktualizací databáze vozidel, balíčkem příslušenství zdarma nyní k dostání v ELITU. Plničky jsou vyvinuty na základě potřeb zákazníků. To znamená, že má plnička dostatečný výkon, aby celková doba práce byla co nejkratší, má přehledný software s obrázky, díky […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!