3. ročník projektu Goodyear – Bezpečná školka úspěšně ukončen

4. února 2011, 0:00

Projekt společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech s názvem „Goodyear – Bezpečná školka“ je zaměřen na zvýšení bezpečnosti dětí z mateřských škol v rámci silničního provozu. V loňském roce proběhlo již jeho třetí pokračování a to nejen v České republice, ale i na Slovensku.

Projekt byl poprvé spuštěn i v dalších zemích, např. v Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku. Celkem je do projektu v regionu Česká republika – Maďarsko – Slovensko zapojeno nyní více než 2 000 mateřských škol.

V České republice obdrželo v roce 2010 více jak 200 mateřských škol sadu 20 reflexních vest pro děti, 2 vesty pro dospělé, dále hru Bezpečně do školky, DVD s pohádkou aj. Daších 950 mateřských škol, které se do projektu zapojily už v předchozích letech, obdržely magnetickou tabuli, díky které se děti mohou zábavnou formou seznámit s pravidly silničního provozu. Náměty na situace, které mohou děti řešit, jsou pro učitele k dispozici na webových stránkách www.bezpecnaskolka.cz. Kromě toho jsou zde pro rodiče i děti publikovány další užitečné informace. Rodiče se mohou dozvědět např. o správné výbavě na zimní dovolenou, tipy na cestování s dětmi aj., děti si zde mohou zahrát hry, např. pexeso, vybarvit omalovánky či se zúčastnit soutěží o ceny.

Nové mateřské školy byly do projektu zařazeny na základě vlastní registrace na webových stránkách projektu. „Vzhledem k pozitivním reakcím veřejnosti a zájmu mateřských škol budeme v projektu Bezpečná školka pokračovat i v letošním roce. Dalším školkám tak umožníme registraci do projektu, díky které získají sadu našich vestiček. Zároveň chystáme i řadu aktivit pro školky, které jsou v projektu již zapojeny,“ říká k projektu Boris Tománek, Marketing & PR manažer společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech.

Veškeré aktuální informace týkající se projektu jsou k dispozici na internetové adrese www.bezpecnaskolka.cz.

 

Související články

Již sedmým rokem se děti s Bezpečnou školkou učí, jak se správně chovat v silničním provozu
Již sedmým rokem se děti s Bezpečnou školkou učí, jak se správně chovat v silničním provozu

Další ročník projektu společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech se i letos bude soustředit především na podporu výchovy dětí předškolního věku k bezpečnému pohybu v silničním provozu. Tento rok však navíc Goodyear připravil i další aktivity pro děti ze základních škol. V České republice se v předchozích šesti ročnících do projektu zapojilo více než 1.300 mateřských škol. Stejně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!