Zajímavost: Internetová služba Kniha jízd

14. srpna 2011, 0:00

Firma DHO představila internetovou službu KNIHA JÍZD. Jedná se o zcela novou službu, která je bezplatnou variantou komerční aplikace LogBookie.

Hlavní funkce:

 

Kniha jízd
Software umožňuje online vedení knihy jízd, vytvořené jízdy je možné vytisknout nebo exportovat do různých formátů (pdf, .xls, apod.). Kniha jízd obsahuje všechny zákonem stanovené náležitosti. U jízdy je možné vést čas příjezdu, odjezdu, počáteční a cílový bod, typ jízdy, počet kilometrů případně je možné vyplnit účel jízdy a další informace.

Žádanky
Prostřednictvím žádanek se provádí žádanka o přepravu a rezervace vozidel. Při vytvoření žádanky se zadává datum, cíl a důvod cesty, spolujezdci, případně vozidlo. Žádanky schvaluje nadřízený, v případně dvoustupňového schvalování i uživatel zadaný jako dispečer.

Importy platebních karet
Prostřednictvím importu karet lze do systému nahrát informace o tankování a dalších výdajích evidovaných na vašem účtu u společnosti zprostředkovávající bezhotovostní platby PHM (Benzina a.s., CCS, Čepro, EuroOil, OMV, SHELL). Soubory s přehledem plateb PHM lze stáhnou z internetových stránek jednotlivých společností po přihlášení k zákaznickému účtu. Pro více informací kontaktujte vašeho poskytovatele bezhotovostní úhrady pohonných hmot.

Zadávání výdajů a tankování
Slouží k zadávání informací o nákupu pohonných hmot, opravách a dalších nákladech na provoz vozidel. Z údajů o tankování a nákladech na provoz vozidla jsou vypočítány informace o průměrné spotřebě paliva, nákladech na 1 km jízdy, nákladech na 1 km jízdy včetně oprav, celkové náklady na opravy a údržbu a další.

Reporty (statistiky)
Reporty slouží ke sledování, exportu nebo tisku přehledů týkajících se jednotlivých vozidel. V Reportech vytisknete například knihu jízd nebo provedete srovnání nákladů za jednotlivá vozidla za zvolené období. Reporty obsahují údaje o nákladech na tankování, opravy, náklady na 1 km jízdy, náklady na 1 km jízdy včetně oprav a ostatních výdajů, výpočet průměrné spotřeby paliva apod.

Součástí reportů je i možnost vytvoření srovnání vozidel pomocí grafů, je možné vytvořit graf využití vozidel, poměry soukromých a služebních jízd.

Jelikož služba elektronická kniha jízd vychází z komerční aplikace LogBookie je zajištěn neustálý vývoj nových funkcí. Funkce elektronické knihy jízd jsou a vždy budou zdarma.

Aplikace a další informace na www.kniha-jizd-zdarma.cz.


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!