Auto roku 2012 v ČR má díly Made In Czech Republic

25. ledna 2012, 0:00

Čeští dodavatelé do automobilového průmyslu znovu prokázali svou sílu. Dodávají díly a příslušenství nejen na „Auto roku 2012 v České republice“, ale i na všech pět vozů ve finále této ankety.

Díly „Made In Czech Republic“ nalezneme téměř ve všech nominovaných automobilech. Ukázaly to výsledky akce „Dodavatel pro Auto roku 2012 v ČR“, kterou organizuje Sdružení automobilového průmyslu.

Vítězem ankety „Auto roku 2012 v ČR“, kterou vyhlašuje Svaz dovozců automobilů (SDA) a Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP), se stal vůz Ford Focus. Tradiční součástí této ankety je akce AutoSAP „Dodavatel pro Auto roku v ČR“. Jejím cílem je zdůraznit, že český autoprůmysl netvoří jen finální výrobci, ale také významní výrobci supin a dílů vozidel.

Prezident AutoSAP, Ing. Martin Jahn, připomíná: “Čeští dodavatelé jsou mediálně většinou ve stínu našich úspěšných výrobců automobilů. Přitom jejich tržby tvoří téměř 50 % z celkových tržeb automobilového průmyslu ČR. Prosazují se úspěšně na zahraničních trzích a řada z nich patří ke světové špičce. Rozhodně si zaslouží, aby se o nich více vědělo. Proto vznikla akce Dodavatel pro Auto roku v ČR.“

Letos proběhl již 8. ročník akce „Dodavatel pro Auto roku v České republice“. Akce je určena členským firmám AutoSAP z řad dodavatelů. Letos se do ní přihlásilo 42 českých dodavatelských firem. Všechny dodávají díly alespoň na jeden z celkem 41 automobilů nominovaných do ankety „Auto roku 2012 v ČR“.

Ing. M. Jahn dodává: „Už průběžné výsledky ankety byly povzbudivé. Ukázalo se, že tuzemské firmy dodávají díly na 95 % nominovaných automobilů, tedy téměř na všechny. Přitom je nutno si uvědomit, že se jedná o vozy nejrůznějších značek a kategorií, vyráběné v různých zemích i na různých kontinentech.“

Tuzemské firmy dodávají díly na všechna nominovaná auta evropských značek i na všech pět vítězů kategorií. Nejvíce z přihlášených dodavatelů – 17 firem – dodává na Ford Focus, po 15 na Škodu Citigo a na Audi A6, 9 výrobců na Porsche 911 Carrera a 5 na Range Rover Evoque.

Autem roku 2012 v ČR se stal vůz Ford Focus. Dodávají na něj a prestižní označení „Dodavatel pro Auto roku 2012 v České republice“ získaly firmy:
3 M Česko, spol. s r.o. Robert Bosch odbytová s.r.o.
A.Raymond Jablonec s.r.o. Saar Gummi Czech s.r.o.
BARUM Continental spol. s r.o. Saint – Gobain Sekurit ČR, spol. s r.o.
Behr Ostrava s.r.o. Seco Group a.s.
CONSTRUCT Czech a.s. TRW Autoelektronika s.r.o.
Gumárny Zubří, akciová společnost TRW – DAS a.s.
Kamax s.r.o. Visteon – Autopal, s.r.o.
KES-kabelové a elektrické systémy, spol. s r.o. WITTE Nejdek, spol. s r.o.
Monroe Czechia s.r.o.

Zdroj: AutoSAP

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!