Proč skončil projekt Ate Partner – vyjádření autoAkademie

25. ledna 2012, 0:00

V minulosti jsme na našich stránkách uvedli zprávu o ukončení projektu Ate Partner a i v jiných článcích byla tato skutečnost zmíněna a i nejasné důvody ukončení tohoto projektu. Byli jsme požádání panem Lustigem, spolupracovníkem společnosti Svoboda & Partner o zveřejnění jeho vyjádření.

„Vážení přátelé,
se zájmem jsem si přečetl některé příspěvky uvedené na portálu MotoFocus.eu a chtěl bych se za sebe, jako dlouholetý spolupracovník a zakladatel společnosti Svoboda & Partner k tomu vyjádřit. Dále bych rád zveřejnil zatím nezveřejněné důvody ukončení smlouvy o zastoupení Continental Teves prostřednictvím společnosti Svoboda & Partner, Vám více známe jako autoAkademie.

Důvodem je, jak to v životě chodí, podraz jednoho spolupracovníka. Dlouholetý spolupracovník pana Ing. Svobody, který do společnosti nastoupil před více než deseti lety, ukradl v kancelářích společnosti interní dokumenty a dokonce bankovní informace, které zmanipuloval, a zavezl do Německa do společnosti Continental Teves. Jeho motivací bylo cílené poškození zájmů společnosti a osobně i pana Svobody a dále převzetí všech aktivit jeho osobou, což nakonec i sám přiznal.

Po tomto podrazu ještě dalších osm měsíců ve společnosti pracoval, a jako zrádce nás, další spolupracovníky chtěl využít proti zájmům společnosti a chystal se na převzetí tohoto velmi lukrativního obchodu. Zcizil počítač se všemi daty, zákaznickou strukturou i celou strategií společnosti, tisícem stran presentací autoAkademie, překladů a dalších dokumentů. Na začátku května 2011, pak na základě tohoto falešného udání, byla společnosti Svoboda & Partner vypovězena smlouva na zastupování Continental Teves nejen v Čechách a na Slovensku, ale ještě i v dalších pěti zemích bývalé Jugoslávie, kde společnost v posledních letech značně investovala. Hned následující měsíc obsadil místo obchodního zástupce společnosti Continental Teves, kde pracuje dodnes.

Tímto krokem nepoškodil jen zájmy společnosti Svoboda & Partner, ale rázem i nás dalších sedmi zaměstnanců, kteří se ocitli ze dne na den bez práce. Nutno ještě dodat, že byl pravou rukou pana Ing. Svobody a za více než deset let, naučil všemu z našeho oboru, i když jeho technické znalosti nechci přeceňovat.

Uvádí se, že Continental Teves nebude nadále podporovat projekt Ate Partner, který jsem s Vámi, mnohými servisy, pomáhal budovat. Koncept, který společnost Svoboda & Partner, vybudovala u nás i v zahraničí, byl nejúspěšnějším projektem v celé Evropě, byl dáván ve společnosti Continental Teves za vzor všem dalším zemím. Zajistil společnosti u nás dokonce vedoucí postavení na trhu s brzdovými díly. Koncept Ate Partner vytvořila společnost Svoboda & Partner, jako součást odbytové strategie spolu s Vaším dodavatelem dílů, a právě proto tento koncept nemůže být nadále podporován od Continental Teves, neboť Continental nebyl smluvní stranou dohody o spolupráci, stejně jako školení, která byla vytvořena pro koncept ve společnosti Svoboda & Partner. A to je také důvod, proč školení, ve formě na kterou jste za léta spolupráce v autoAkademii nemůže nikdo jiný nabízet.

Co tedy bude dál s autoAkademií, se školeními a s možnou spoluprací? Dopisem byli informováni všichni bývalí Ate Partneři o uvedené situaci a nutnosti ukončit spolupráci pod názvem Ate Partner.

AutoAkademie však žije dál a chystá pro Vás na trhu zcela novou formu spolupráce, spolupráce na zcela novém konceptu zákaznických služeb, spolupráce na bázi zcela nového obchodního modelu, který zabezpečí Vaši konkurenceschopnost na trhu. Od začátku roku navštěvuji postupně všechny bývalé partnery s nabídkou této spolupráce. V autoAkademii již úspěšně probíhají i semináře a školení na toto téma. Naším novým partnerem se stala nová společnost ASFS, která převzala bývalou firmu Auto Štangl, kde jsou noví čeští investoři se zájmem o tuto spolupráci.

Tolik tedy na vysvětlení, v jednom článku uvedených nezveřejněných důvodů. Bývalému pracovníkovi můžeme tedy za to všichni velmi důkladně poděkovat. Ještě dodávám, že společnost Svoboda & Partner se v Německu soudně domáhá neplatnosti výše uvedené výpovědi. To je ale již jiné téma.

Těším se na další spolupráci a další setkání s Vámi.“

Ing. Miloš Lustig
spolupracovník společnosti
Svoboda & Partner
tel: +420 603 223 977

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!