Zajímavost: Průvodce MICHELIN Main Cities of Europe 2012 jde do prodeje

21. dubna 2012, 0:00

Již 15. března se na pultech vybraných knihkupectví objeví nový průvodce MICHELIN Main Cities of Europe 2012 za cenu €22,90 (přibližně 500 Kč). Letošní vydání zahrnuje 44 měst ve 20 zemích.

Průvodce MICHELIN Main Cities of Europe je určen zejména pro obchodní cestující a turisty, kteří navštěvují významná a zajímavá města Evropy. Jednoduše zde mohou najít užitečné informace, kterými jsou třeba hotel poblíž výstavního centra nebo restaurace do níž chtějí pozvat zákazníka.

V průvodci je celá škála užitečných informací, včetně mapových plánů měst. V mapě naleznete přesné umístění hotelu nebo restaurace a v průvodci následně doplňující data o stylu restaurace, menu, praktické informace o dané lokalitě a stěžejní turistické infromace.

Edice 2012 průvodce MICHELIN Main Cities of Europe obsahuje výběr 3.600 zařízení, z nichž 2.100 restaurací a 1.500 hotelů. Nenaleznete zde pouze luxusní ubytovaní a restaurace, ale jsou zde zařízení všech cenových kategorií, stylů a velikostí. Tyto
podniky byly vždy anonymně navštíveny michelinskými inspektory, kteří jsou ve společnosti Michelin zaměstnáni na plný úvazek.

Nejdůležitějšími změnami v aktuálním vydání jsou dvě restaurace, které do průvodce vstoupily rovnou se ziskem dvou hvězd. Jedná se o Gourmet Restaurant Silvio Nickol ve Vídni a Maaemo v Oslu. Praha má dvě nové jednohvězdičkové restaurace: Alcron
a Degustation Bohême Bourgeoise. Stejně jsou na tom i Atény s Funky Gourmet a Galazia Hytra. Kodaň má 4 nové restaurace s oceněním jedné hvězdičky, od neformální Relæ až po elegantní Geranium.

Letošní vydání je pro Českou republiku výjimečné, protože se zde poprvé objevují čeští šéfkuchaři ověnčení michelinskou hvězdou. Nově se také k restauracím ověnčenými Bib Gourmand (SaSaZu, Le Terroir, Aromi a Divinis), přidávají Sansho a Monastery.

Ve vydání pro rok 2012 může čtenář objevit 287 restaurací s jednou hvězdičkou (44 z nich je zde poprvé). 74 dvouhvězdičkových restaurací (18 je nových) a 15 se třemi hvězdami. Ve výběru naleznete také 48 nových restaurací s oceněním Bib Gourmand (kvalitní jídlo za rozumnou cenu). Celkově je zde 250 zařízení s tímto logem.

Z původního 400 stránkového červeného průvoce distribuovaného zadarmo se během let stal etalon pro gurmety. V současnosti v něm naleznete výběr 45.000 restaurací a hotelů ve 23 zemích, jejímž cílem je cestování zjednodušit a udělat ho příjemnějším.

Průvodce vždy propagoval závazek skupiny Michelin, který je shrnut ve slogan společnosti: “nejlepší cesta dopředu.”

Austria (Vienna, Salzburg) – Belgium (Brussels, Antwerp) – Czech Republic (Prague) – Denmark (Copenhagen) – Finland (Helsinki) – France (Paris, Lyons, Strasbourg, Toulouse) – Germany (Berlin, Cologne, Frankfurt, Hamburg, Munich, Stuttgart) – Greece (Athens) – Hungary (Budapest) – Ireland (Dublin) – Italy (Rome, Milan, Turin, Florence) – Luxembourg (Luxembourg) – Netherlands (Amsterdam, Rotterdam, The Hague) – Norway (Oslo) – Poland (Warsaw, Cracow) – Portugal (Lisbon) – Spain (Madrid, Barcelona, Valencia) – Sweden (Stockholm, Gothenburg) – Switzerland (Bern, Geneva, Zurich) – United Kingdom (London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow)

 

Zdroj: michelin.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!