Finalisté v odborné části ankety „Auto roku v ČR 2013“ jsou známi

7. listopadu 2012, 0:00

Až do poloviny ledna 2013 si musíme počkat na celkového vítěze 19. ročníku ankety „AUTO ROKU 2013 V ČESKÉ REPUBLICE“. Už nyní však vyhlašovatelé ankety zveřejnili výsledky 1. kola odborné části této ankety.

Do termínu uzávěrky 1. kola odevzdalo své hlasy všech 32 porotců a všechny hlasy byly platné. Na základě sčítání hlasů do finále ankety postoupila šestice nominovaných vozů (na posledním pátém postupovém místě se umístila dvojice se shodným počtem hlasů) a to (seřazeno abecedně): BMW řady 3 (ze skupiny střední a vyšší střední třída), Ford B-Max a Mazda CX-5 (oba ze skupiny terénní a velkoprostorové), Mercedes Benz třídy A (skupina nižší střední třída), dále Toyota GT- 86 (sportovní) a Volkswagen Golf (skupina nižší střední třída). Do finále odborné části nepostoupil žádný z městských vozů.

Nadále však na stránkách www.autoroku2013.cz pokračuje hlasování veřejnosti, které určí vítěze v celkem pěti kategoriích, to je vítěze mezi automobily nižší střední třídy (11 kandidátů, mezi nimiž jsou Škoda Rapid, Seat Toledo a Hyundai i 30, tedy vozy vyráběné v ČR), střední a vyšší střední třídy (6 nominací), mezi městskými vozy (3 kandidáti), terénními a velkoprostorovými vozy (13 nominací) a sportovními vozy (4 kandidáti).

Hlavní cenou soutěže, která probíhá v rámci hlasování veřejnosti, je poukázka v hodnotě 500 000 Kč na nákup jednoho z nominovaných automobilů.

Součástí ankety je i akce AutoSAP s názvem „Dodavatel pro Auto roku 2013 v ČR“, do které se k dnešnímu dni přihlásilo 37 tuzemských dodavatelů skupin a dílů vozidel.

Zdroj: Tisková zpráva Auto SAP


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!