Novou předsedkyní správní rady Dětské dopravní nadace se stala generální ředite

21. listopadu 2012, 0:00

Na výročním zasedání správní rady Dětské dopravní nadace (DDN) byla dnes novou předsedkyní jednomyslně zvolena Karolína Topolová, generální ředitelka AAA AUTO. Ve funkci po dvanácti letech nahradí dlouholetou dosavadní předsedkyni Petru Buzkovou.

„Jsem ráda, že mohu svou funkci předat opět ženě. Za uplynulých dvanáct let, kdy jsem byla předsedkyní správní rady, jsme pomohli vystudovat mnoha dětem a mladým lidem, jejichž rodiče se stali obětmi dopravních nehod. Mohli jsme jim tak alespoň částečně ulehčit vstup do života po tragických událostech, kterými si museli projít. Věřím, že Karolína Topolová se svými manažerskými schopnostmi činnost nadace ještě více rozvine a dokáže tak pomoci maximálnímu počtu žadatelů o podporu,“ uvedla odstupující předsedkyně správní rady DDN Petra Buzková.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a také těm, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Nadace od svého založení poskytla 375 dětem, jejichž rodiče se stali obětí dopravních nehod, více než 7 milionů Kč, a to zejména na studium, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu. Letos v prosinci nadace podle dnešního rozhodnutí správní rady rozdělí finanční pomoc mezi 55 dětí obětí dopravních nehod, aby tak podpořila jejich studium na středních a vysokých školách.

AAA AUTO dlouhodobě patří mezi největší korporátní partnery nadace. Každoročně poskytuje sponzorský dar vázaný na počet prodaných automobilů v ČR. V uplynulých letech byl členem správní rady DDN zakladatel firmy Anthony Denny, kterého ve funkci generálního ředitele společnosti nahradila letos v létě právě Karolína Topolová.

„Spolupráce s Dětskou dopravní nadací je pro AAA AUTO důležitou aktivitou v oblasti našich CSR aktivit. Mám za to, že firmy by měly své projekty v oblasti společenské odpovědnosti rozvíjet tak, aby měly logickou souvislost s jejich předmětem podnikání. Jsme největším prodejcem ojetých vozů v České republice, a proto nám přijde naprosto logické podporovat právě Dětskou dopravní nadaci. Rozvíjení její činnosti se chci věnovat velmi aktivně,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO a nová předsedkyně správní rady Dětské dopravní nadace Karolína Topolová. „Ráda bych zároveň Petře Buzkové poděkovala za dosavadní vedení nadace, která pod jejím vedením pomohla mnoha dětem překonat nejtěžší chvíle jejich života,“ dodala Topolová.

Mezi partnery nadace patří také Autoklub ČR, Global Assistance, Kooperativa, Česká Pojišťovna a Parlamentní listy. Členy správní rady nadace byli na další tříleté období kromě Karolíny Topolové zvoleni generální ředitel společnosti Global Assistance Ing. Petr Bold, prezident Autoklubu ČR PaedDr. Roman Ječmínek, podnikatel a bývalý automobilový závodník Ing. Antonín Charouz, bývalý ministr vnitra a předseda CEVRO MUDr. Mgr. Ivan Langer a člen představenstva AAA AUTO a bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Ing. Vratislav Kulhánek.

 

Zdroj: Tisková zpráva AAA Auto


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!