Dětská dopravní nadace letos předávala finanční podporu sirotkům obětí dopravních neho

11. prosince 2012, 0:00

Dětská dopravní nadace (DDN) předala téměř šesti desítkám dětí, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách, finanční dary na podporu jejich studia na středních a vysokých školách. Celkem letos DDN mezi sirotky rozdělila 840.000 Kč.

„Běžný provoz automobilů s sebou bohužel nese i tuto smutnou daň v podobě tragických událostí při dopravních nehodách. Jako společnost, která jen letos v rámci skupiny AAA AUTO prodá zhruba padesát tisíc vozů, proto považujeme téměř za povinnost pomáhat alespoň touto formou sirotkům obětí dopravních nehod,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová, která se minulý měsíc po Petře Buzkové stala novou předsedkyní Správní rady DDN. „Vytkla jsem si za cíl pro nadaci během svého funkčního období sehnat více peněz, abychom mohli žadatelům pomáhat účinněji. Doufám, že moje manažerské zkušenosti mi v tomto úsilí pomohou,“ dodala Topolová.

V letošním roce nadace rozdělila finanční pomoc 55 dětem. Výše příspěvku činí 30.000,- Kč pro vysokoškoláky sirotky, 15.000,- Kč vysokoškoláky polosirotky, 20.000,- Kč pro ostatní sirotky od mateřských škol až po vyšší odborné školy, a 10.000,- Kč pro polosirotky na ve stejných vzdělávacích zařízeních. Samotné předávání podpory nadace žadatelům proběhlo tradičně ve Smetanově sále Autoklubu České republiky v Opletalově ulici za účasti člena správní rady DDN a ředitele Global Assistance Petra Bolda.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách, a také těm, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Nadace od svého založení poskytla 375 dětem, jejichž rodiče se stali obětí dopravních nehod, více než 7 milionů Kč, a to zejména na studium, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu. Letos v prosinci nadace podle dnešního rozhodnutí správní rady rozdělí finanční pomoc mezi 55 dětí obětí dopravních nehod, aby tak podpořila jejich studium na středních a vysokých školách.

AAA AUTO dlouhodobě patří mezi největší korporátní partnery nadace. Každoročně poskytuje sponzorský dar vázaný na počet prodaných automobilů v ČR. Mezi partnery nadace patří také Autoklub ČR, Global Assistance, Kooperativa, Česká Pojišťovna a Parlamentní listy. Členy správní rady nadace jsou kromě Karolíny Topolové generální ředitel společnosti Global Assistance Ing. Petr Bold, prezident Autoklubu ČR PaedDr. Roman Ječmínek, podnikatel a bývalý automobilový závodník Ing. Antonín Charouz, bývalý ministr vnitra a předseda CEVRO MUDr. Mgr. Ivan Langer a člen představenstva AAA AUTO a bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Ing. Vratislav Kulhánek.

Zdroj: Tisková zpráva AAA Auto

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!