Škoda Auto přeruší výrobu

17. března 2020, 18:25

Prohlášení odborů Škoda Auto:
Vážené kolegyně, vážení kolegové,

odborové organizace Odbory KOVO MB, VR, KV společně se společností ŠKODA AUTO s vědomím odpovědnosti za zdraví zaměstnanců a jejich rodin a za účelem zabránění šíření koronaviru uzavřely z důvodu dočasného omezení odbytu a současně i poptávky dnešního dne dohodu o překážce v práci na straně zaměstnavatele. Ta pro zaměstnance znamená, že ve dnech 18. 3. 2020 od 22:00 hodin do 5. 4. 2020 do 22:00 bude přerušen provoz v českých lokalitách společnosti ŠKODA AUTO a.s.

Toto opatření se vztahuje na všechny zaměstnance kromě zaměstnanců, kteří budou
zajišťovat nezbytně nutné činnosti.

Společnosti ŠKODA AUTO a Odborům KOVO se společně podařilo dojednat pro zaměstnance na překážce v práci po dobu od 18. 3. 2020 do 29. 3. 2020 náhradu mzdy ve výši 70 % svého průměrného výdělku a v období od 30. 3. 2020 do 5. 4. 2020 náhradu mzdy ve výši 75 % svého průměrného výdělku.

Uvedené opatření je pro zaměstnance dobré a důležité zejména z hlediska udržení jejich zaměstnání i v době, kdy by jinak zaměstnavatel musel propouštět; jsou pro ně zajištěny lepší finanční podmínky, než u podpory v nezaměstnanosti a v neposlední řadě má zaměstnanec šanci po odeznění všech důsledků koronavirové pandemie opět normálně za plnou mzdu pracovat.

V případě potřeby bude jednáno o dalším postupu, o kterém vás budeme včas informovat na stránkách ŠKODA Space a na našich stránkách www.odborykovomb.cz/.

Jaroslav Povšík
předseda PR Odborů KOVO ŠKODA AUTO a.s.

Související články

Odbory Škody a Hyundai chtějí kvůli koronaviru omezit výrobu (doplněno – výrobu omezili všechny automobilky v ČR)
Odbory Škody a Hyundai chtějí kvůli koronaviru omezit výrobu (doplněno – výrobu omezili všechny automobilky v ČR)

Odbory dvou největších automobilek v České republice požadují po vedení svých společností přerušení výroby na 14 dní.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!