Kvalitně nalakovat jde pouze s kvalitní údržbou

19. února 2018, 15:22

Pro lakýrníka je práce se stříkací pistolí každodenní chleba, ovšem ne vždy věnuje její údržbě dostatek prostoru. Každá stříkací pistole podléhá v průběhu času opotřebení, které vede k negativním změnám stříkacího obrazu. Společnost SERVIND s.r.o. poradí, jak tomu předejít.

SATA trysková sada

Nekvalitnímu lakování se dá předejít pouze kvalitní a pravidelnou údržbou. Zjednodušeně se dá říci, že každou tryskovou sadu je vhodné vyměnit minimálně jednou za rok. Ovšem v přímé závislosti na četnosti využívání. Takový problém se může objevit i daleko dříve. Je tedy vhodné rozpoznat ho ještě než důsledkem těchto defektů nastane chybovost a následné opravy lakovaných materiálů.

Pro zajištění standardu kvality je vhodné pořízení SATA cert sady pro kontrolu stříkacího paprsku. Ta by neměla chybět v žádné moderní lakovně. Slouží totiž k pravidelné kontrole a včasné identifikaci poškození trysky a šetří tak náklady způsobené špatným nástřikem.

Postup na využití této sady můžete shlédnout v následujícím videu nebo v přehledné brožurce ve formátu PDF.

Pořízení a vyhotovení stříkacího obrazu je vhodné porovnávat s tzv. referenčním obrazem (obraz vyhotovený při pořízení stříkací pistole) a provádět kontrolu v pravidelných intervalech např. týdenních nebo měsíčních.

Srovnání stříkacího obrazu s tzv. referenčním obrazem

Řešení zjištěných defektů:
Zjistíte-li, že vaše pistole vykazuje výkyvy od optimální kvality, jsou zde dvě možná řešení tohoto problému.

1.Vyčištění stříkací pistole a tryskové sady.

Opětovné vyhotovení a zkontrolování stříkacího obrazu.

2. V případě stále přetrvávajícího problému není třeba kupovat celou novou stříkací pistoli, ale stačí zakoupení náhradní tryskové sady.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!