Setkání Interaction se zástupci odborných škol

3. června 2016, 7:13

Dne 25. května proběhlo ve školicím centru Interaction v Praze na Libuši setkání zástupců středních škol a učilišť s učebním oborem Autolakýrník. Hojný počet podpořili ještě navíc účastníci z řad odborných médií. Účelem tohoto setkání bylo podrobné seznámení s již známým on-line vzdělávacím programem MyTraining včetně praktických ukázek a první představení nového systému VirtualPaint.

MyTraining je uživatelsky přátelský on-line školicí program Spies Hecker, který byl vytvořen pro individuální studium. Je určen pro prohlubování znalostí a osobní rozvoj nejen lakýrníků a přípravářů, ale lze jej využít také pro servisní oddělení importérů, pojišťovny či na odborných středních školách k rozšíření výuky. Celá teorie je rozdělena do osmi modulů a obsahuje rozsáhlé informace o různých aspektech práce autolakýrníka. Od bezpečnosti práce, přes znalost produktů po technologické metody a nejnovější postupy.

VirtualPaint, jak již název napovídá, je simulátor lakování, vhodný jak ke studijním účelům, tak ke školení. Virtuálně reprodukujete použití stříkací pistole, během nebo ihned po simulaci analyzuje výsledky od vizualizace tloušťky aplikovaného materiálu pomocí intuitivního systému barevného kódování, přes efektivitu přenosu, rychlost lakování, vzdálenost a úhel pistole po množství aplikovaného materiálů včetně vyčíslení nákladů.

Již žádné náklady na materiál, příslušenství, žádné ochranné pomůcky, téměř nulové náklady na energie a vlastně ani není třeba lakovna se stříkací kabinou. To je budoucnost vzdělávání!

VirtualPaint má několik režimů – soutěžní (individuální či týmový) a stánkový (krátké soutěže např. pro výstavy). Lze definovat a nastavit parametry pistole, lakované plochy či aplikovaného materiálu dle vlastních požadavků. Simuluje všechny běžné techniky lakování: Spadová stříkací pistole, Tlakové lakování, Airless, Air Mix, Elektrostatický.

Zpětná vazba od zařízení umožňuje lektorům společně s účastníky kurzu definovat přesné a individuální cesty ke zlepšení každého jednotlivce. Vše je dokonale vyčísleno, nehrozí žádné zkreslené hodnocení. Procesy učení se adaptují na všech úrovních znalostí – od začátečníků až po experty, od základního školení až k nápravě špatných návyků.

• Snížení nákladů na materiál při školení až do 100%
• Bez ztráty energií na použití stříkací kabiny, bez nákladů na použití filtrů
• Žádné ochranné oděvy /respirátory
• Žádný čas na přípravu
• Žádný čas na zajištění dílů
• Žádné uklízení

Šetrné k životnímu prostředí, žádný odpad, minimální spotřeba energií.

VirtualPaint se snadno integruje do stávajícího učebního plánu. Umožňuje lektorům učit v nezávadném prostředí bez požadavků na ochranné pomůcky. Zhodnocuje školení díky objektivní a měřitelné zpětné vazbě. Moderní nástroj motivuje studenty k učení a spolupráci. Autonomní učení pomocí předdefinovaných lekcí. Ukazuje, jak převést teoretické znalosti do praktických dovedností.

Uložené výsledky umožňují sledování pokroku jednotlivých účastníků. Více interakce mezi účastníkem kurzu a lektorem, častější praxe pro dokonalou techniku lakování, školí a vyhodnocuje za použití pouze jednoho didaktického zařízení.

VirtualPaint byl původně vyvinut pro armádu USA a nyní je hojně využíván jak v Severní Americe, tak v Evropě. Například společnost Boeing s jeho pomocí školí lakýrníky pro lakování letadel. Více jak 100 odborných škol používá simulátor v praktické výuce.

Pro více informací kontaktujte obchodní zástupce Interaction, nebo se obraťte na email skoleni@interaction.cz

Související články

VIRTUALPAINT – lakování bez lakování
VIRTUALPAINT – lakování bez lakování

VirtualPaint je simulátor lakování, vhodný jak ke studijním účelům, tak ke školení. Virtuálně reprodukujete použití stříkací pistole, během nebo ihned po simulaci analyzuje výsledky od vizualizace tloušťky aplikovaného materiálu pomocí intuitivního systému barevného kódování, přes efektivitu přenosu, rychlost lakování, vzdálenost a úhel pistole po množství aplikovaného materiálů včetně vyčíslení nákladů. FUNKCE / CHARAKTERISTIKY SYSTÉMU Přizpůsobte […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!