Martin Jahn je znovu prezidentem Sdružení automobilového průmyslu

2. prosince 2011, 0:00

Dne 1.prosince 2011 zasedala Rada ředitelů Sdružení automobilového průmyslu, která zvolila nejvyšší představitele sdružení na další dvouleté období. Prezidentem se znovu stal Ing. Martin Jahn.

Za viceprezidenty AutoSAP byli zvoleni Ing. Pavel Juříček, Ing. Marek Ryšavý a Ing. Bohdan Wojnar. Dalšími body zasedání bylo mimo jiné vystoupení ministra průmyslu a obchodu MUDr. Martina Kuby a schválení nové Dohody o spolupráci AutoSAP s OS KOVO.

Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) na zasedání Rady ředitelů (valné hromadě) volilo své nejvyšší představitele na období 2012 až 2013. Prezidentem byl opět zvolen Ing. Martin Jahn, člen dozorčí rady ŠKODA AUTO a.s. a vedoucí mezinárodních fleetových prodejů VOLKSWAGEN AG. Viceprezidenty se stali Ing. Pavel Juříček, předseda představenstva BRANO Group, a.s., Ing. Marek Ryšavý, generální ředitel HELLA Autotechnik, s.r.o. a Ing. Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA Auto a.s. Dále byla ustavena Revizní skupina AutoSAP.

Ing. M. Jahn jménem nově zvolených představitelů AutoSAP poděkoval za důvěru a zdůraznil: „Český automobilový průmysl má za sebou úspěšný rok. Světový automobilový trh rostl v průměru o 5 % a členské firmy AutoSAP z tohoto růstu výrazně profitovaly. Oživení trhu však pomalu oslabuje, zejména v Evropě. V příštím roce se budou pozitivně vyvíjet trhy především v Číně, Jižní a Severní Americe a v Rusku. Proto je důležité, aby firmy českého autoprůmyslu rozšiřovaly své aktivity na těchto na trzích.“

K významným hostům jednání patřil nový ministr průmyslu a obchodu MUDr. Martin Kuba. Z diskuse s panem ministrem vyplynuly priority, které automobilový průmysl od státních orgánů a zejména od MPO ČR očekává – podpora aplikovaného výzkumu a vývoje, technického vzdělávání, obnova vozového parku v ČR a pružná legislativa, která nebude dusit podnikání. K tomu nově přistupuje podpora exportu do zemí s růstovým potenciálem automobilového trhu.

Rada ředitelů rovněž schválila novou dohodu mezi AutoSAP a Odborovým svazem KOVO. Ing. Jahn k tomu podotkl: „Vztah mezi našim sdružením a OS KOVO je vysoce korektní a je založen na vzájemném respektování partnerů a otevřené komunikaci. I když se naše stanoviska někdy rozcházejí a jednání bývají tvrdá, většinou dojdeme k rozumným kompromisům, které jsou ku prospěchu oběma stranám.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!