Slovenské STK a jejich monitoring Ministerstvem dopravy

15. května 2017, 16:13

Slovenské eSTéKáčka s integrovaným měřením emisí přímo na lince jsou nepřetržitě sledovány online kamerami a emisní přístroje jsou přes internet online propojené s ministerským serverem. Funguje vše jak má?

Zdánlivě dokonalý systém, který nelze oblafnout, ve kterém se shlédli čeští úředníci Ministerstva dopravy.

Jaká je však praktická realita po pár letech „totálně monitorovaných STK“ provozu na Slovensku? Čtěte v reportáži sdružení >ASEM ze Slovenska: http://www.asem.cz/aktuality/slovenske-vystrizliveni-aneb-jak-funguje-vzor-budouci-ceske-stk.

Na Slovensku se na toto téma hojně diskutuje a například profesní organizace Národná asociácia STK (NA STK) se na tomto poli silně angažuje. Cíle mají český ASEM a slovenské NA STK stejné, ovšem jak zabránit podvodům chtějí zcela opačnými cestami. ASEM liberalizací a NA STK větší regulací a kontrolou, přičemž jako inspiraci vidí současný český model. Celý článek o tom, jak situaci na Slovensku vidí Národná asociácia STK, si můžete přečíst na našem sesterském webu www.motofocus.sk.

Související články

Výroční zpráva z členské schůze ASEM
Výroční zpráva z členské schůze ASEM

Rok po založení proběhla výroční členská schůze ASEM. Proběhly živé diskuze a témata si vzala o necelou půlhodinu více času, než bylo pro členskou schůzi ASEM plánováno. Jednoznačným úspěchem činnosti Asociace emisních techniků a opravářů byla záchrana samostatných Stanic měření emisí zřízených u autoopraven a získání pozornosti médií k tématu zamořování ovzduší.

ASEM chce schůzku se sdružením SISA
ASEM chce schůzku se sdružením SISA

Sdružení ASEM chce na své členské schůzi 13. 4. řešit nekvalitu náhradních dílů. Protože řešení reklamací je mnohdy problematické, asociace ASEM hodlá zahájit věcná jednání se sdružením SISA ohledně tohoto palčivého tématu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!