Pirelli sponzorem Mistrovství světa v alpském lyžování a Mistrovství světa v ledním hokeji mezi lety 2017-2021

6. prosince 2016, 15:52

Sportovní klání na sněhových či dokonce ledových sportovištích. To je kombinace, která zažehla dosud netušený zápal společnosti Pirelli, která je v současné době zainteresována ve více jak 300 soutěžích motorsportu, z nichž je mnoho závodů rallye odehrávajících se na sněhu a ledu. Následující dvě iniciativy jsou tak perfektní možností ke zviditelnění loga P lunga: sponzoring Mistrovství světa v alpském lyžování FIS a Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF.

Lídr ve vývoji zimních pneumatik OE – Pirelli – uzavřelo smlouvu na tříleté sponzorování Mistrovství světa v alpském lyžování FIS (Mezinárodní federace lyžování) se společností Infront Sports and Media. Barvy Pirelli a logo P lunga budou k vidění na ročnících 2017, 2019 a 2021. První spolupráce proběhne od 6. do 19. února 2017 ve Svatém Mořici, kde bude mezi sebou zápolit 600 sportovců ze 70 zemí. Všichni do jednoho budou sledování více než miliardou diváků po celém světě.

Podpora Mistrovství světa v alpském lyžování doplňuje další zimní aktivity Pirelli v Itálii, Švýcarsku a Rusku, důležitými trhy pro zimní pneumatiky Pirelli P lunga. Na území Itálie Pirelli spolupracuje s FISI (Federace italských sportovců) a bude tak podporovat i v dalším roce italské sportovce během jejich snažení na různých soutěžích po celém světě. Společnost dále znovu uzavřela (již sedmým rokem) dohodu se Swiss-Ski (Švýcarská lyžařská federace).

Spolupráce Pirelli a FIS bude pokračovat následujícími ročníky: 2019 Are (Švédsko) a 2021 Cortina (Itálie). Na všech třech ročnících budou sjezdovky nabarveny do barev Pirelli červené a žluté.

Po prémiovém sponzoringu letošního ročníku Mistrovství světa v ledním hokeji v Rusku bude spolupráce pokračovat i následující sezóně v květnu 2017, které se odehraje ve městech Kolín a Paříž. Také v tomto případě se Pirelli zavázalo k víceleté podpoře této akce. V roce 2018 se šampionát odehraje v Dánsku, 2019 na Slovensku, 2020 ve Švýcarsku a 2021 buď ve Finsku, nebo Bělorusku (oba státy jsou oficiálními kandidáty na pořádání). Stejně jako při lyžování budou i při hokeji k vidění za sportovci barvy společnosti Pirelli.

Související články

Kalendář Pirelli 2017 oslavuje estetiku přirozenosti
Kalendář Pirelli 2017 oslavuje estetiku přirozenosti

Prestižní kalendář Pirelli patří mezi fenomény uměleckého a kulturního světa. Všech 43 předešlých ročníků je jistou oslavou ženské krásy zachycenou v různých koutech světa. Každý ročník nese specifický rukopis svého autora sledujícího vybrané téma.

Autosalon Paříž 2016: nejvíce sledovaná vozidla obuta pneumatikami Pirelli
Autosalon Paříž 2016: nejvíce sledovaná vozidla obuta pneumatikami Pirelli

I na letošním ročníku pařížského autosalonu byla ta nejočekávanější vozidla vybavena OE pneumatikami Pirelli s technologií redukující hluk PNCS. Od modelů LaFerarri Aperta a GTC4 Lusso T přes Audi Q5 a Porsche Panamera k Land Rover Discovery.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!