Pneumatiky Nokian jsou vítězi testů letních pneumatik 2013 německých časopisů pro automobilisty „Auto Bild“ a „auto TEST“

21. června 2013, 10:00

Pneumatiky Nokian jsou vítězi testů letních pneumatik 2013 německých motoristických časopisů „Auto Bild“ s nejlepší známkou „příkladná“ a „auto TEST“ s nejlepším hodnocením „Vítěz testu 2013 auto TEST“. Nejlepší známku „dobrá“ dostaly pneumatiky Nokian od německého autoklubu ADAC a v testu organizace na ochranu spotřebitele „test Stiftung Warentest“. Druhým vítězem jsou finské pneumatiky v testu německého časopisu pro automobilisty „auto motor sport“ s nejlepší známkou „obzvláště doporučeníhodná“, u motoristického časopisu „AUTO Straßenverkehr“ s hodnocením „velmi dobrá“ a specializovaného časopisu z oblasti firemních vozů „Firmenauto“ se známkou „obzvláště doporučeníhodná“.

“Auto Bild“ chválí nové pneumatiky Nokian Line: „Silné stránky: vyvážená špičková pneumatika s vynikajícími brzdnými vlastnostmi, nízkou hlučností a dobrým komfortem“. Prestižní časopis pro automobilisty jí dává celkovou známku 2+ v testu jak na mokré, tak na suché vozovce, pořizovací náklady hodnotí známkou 2-. Cena: přibližně 276 euro za sadu. Důsledkem toho bylo to, že „Auto Bild“ vyznamenal pneumatiku Nokian přídomkem „příkladná“. Časopis „auto TEST“ ji hodnotí také tak.

Posudek časopisu „Auto Motor Sport“ zní: „Velmi dobrá trakce, harmonické jízdní vlastnosti, excelentní brzdné vlastnosti.“ Nokian je nejlepší pneumatikou v nejdůležitější disciplíně testu, tedy brzdění na mokré vozovce, při které přesvědčila nejkratší brzdnou dráhou a nejlepším ovládáním za mokra. Časopisy „Auto“ a „Firmenauto“ došly rovněž k těmto výsledkům testu.

Podle nejlepší známky „dobrá“, kterou jí udělil ADAC, je tato finská pneumatika obzvláště doporučeníhodná. ADAC o Nokian Line píše: „Silné stránky: Velmi vyvážená pneumatika, dobrá na mokrém povrchu, poměrně nízká spotřeba paliva“. Největší evropský automobilový klub ADAC u ní neodhalil žádné slabé stránky. Známku „2,0“ za „suchou vozovku“ a známku „1,8“ za nízkou spotřebu paliva získala Nokian od ADAC a časopisu „test Stiftung Warentest“.

Vynikající známky dostal vítěz testu „Auto Bild“ v těchto disciplínách: “brzdění na mokru 1”, “brzdění na suchu 1-”, „valivý odpor 2“ a „spotřeba 2“. Pneumatika Nokian Line je „skvělá“. Hodnocení „velmi dobrá “ dosahuje v testu „gute Fahrt“ a získává za to „Doporučení gute Fahrt“ časopisu pro Volkswagen a Audi: „prvotřídní na mokru“, jízdní vlastnosti a brzdění s hodnocením „velmi dobrá“. „Na suché vozovce přesvědčuje dobrou stabilitou a reakcí na řízení.“ „Dobrá a současně komfortní.“

Na hodnocení „velmi doporučeníhodná“ se shodnou i rakouský automobilový klub ÖAMTC a švýcarský touringový klub TCS. „Dobrá“ je i podle rakouského časopisu pro ochranu spotřebitelů „Konsument“.

„Velmi doporučeníhodná“ je také výsledek testu německého televizního kanálu „VOX“ v jeho vysílání „auto mobil“ a televize „n-tv“ v pořadu „PS – Das Automagazin“ pro SUV pneumatiku Nokian Z SUV.

Celkem 17 velmi dobrých a dobrých výsledků testů dosáhly pneumatiky Nokian v testech zimních pneumatik 2013 v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Jeden z největších testů letních pneu v Evropě
„V jednom z největších testů letních pneumatik v Evropě nyní AUTO BILD porovnal 50 letních pneumatik a čtyři celoroční pneu, v rozměru 195/65 R 15, což je standardní velikost pro vozy kompaktní třídy. „auto TEST“ testoval 15 kandidátů ve formátu 195/65 R 15 V. ADAC, „test Stiftung Warentest“, ÖAMTC a TCS testovali 19 pneumatik velikosti 185/60 R15 pro kompaktní vozy. Časopis „Auto Motor Sport“ podrobil testu „v nejtvrdších podmínkách“ 13 aktuálních letních pneumatik velikosti 205/55 R 16 V. Testy časopisů „auto motor sport“, „Auto“ a „Firmenauto“ prověřily 13 aktuálních letních pneumatik velikosti 205/55 R 16 V za „nejtvrdších podmínek“. „gute Fahrt“ nechal nastoupit 12 „aktuálních špičkových letních pneumatik“ nejběžnější velikosti pro „Golf a spol.“ k velké „vodní bitvě“. „VOX auto mobil“ a „n-tv PS – Das Automagazin“ hodnotily šest SUV pneumatik.

Vítěze testu Nokian Line je možno zakoupit ve 45 velikostech, od 15“ do 17“, které jsou navrženy na míru pro různé požadavky rychlostních kategorií T, H, V a W. Pro sportovní vozy byla vyvinuta nová letní pneumatika Nokian zLine Ultra High Performance, nabízející precizní, vynikající a bezpečný pocit z jízdy i při vyšších rychlostech. Program zahrnuje 31 velikostí pneumatik od 16“ do 20“, v rychlostních kategoriích W (270 km/h) a Y (300 km/h).

Nová letní pneumatika Nokian eLine si díky spotřebě paliva a přilnavosti za mokra, za něž dosáhla špičkového hodnocení AA na informačním štítku EU, razí cestu mezi samotnou špičku a nabízí tak technologii budoucnosti i majitelům menších vozů. Šest velikostí v 15 a 16 palcích a rychlostních kategoriích T (190 km/h) a H (210 km/h) lze zakoupit v průběhu léta 2013. Letní pneumatiky Nokian Hakka, optimalizované pro chladnější skandinávské léto, byly v aktuálních testech letních pneumatik vyhodnoceny také jako velmi úspěšné. Nokian Hakka je vítězem testu finského motoristického časopisu „Tuulilasi“, dále nejrozšířenějšího ruského časopisu pro motoristy „Za Rulem“ a ukrajinského časopisu „Auto Centre“. Tato pneumatika se stala také druhým vítězem u motoristických časopisů „Tekniikan Maailma“ z Finska, švédského „Aftonbladet BIL“ a norského časopisu „Motor“. V testech časopisů „Za Rulem“ a „Auto Centre“ dosáhla letní SUV pneumatika Nokian Hakka SUV dalších vítězství.

Již předcházející modely nových letních pneumatik Nokian jsou osminásobnými vítězi testů letních pneumatik roku 2012. Tím se tato prémiová finská značka řadí k nejčastějším vítězům testů všech značek. U místních prodejců pneumatik jsou nyní k dostání pneumatiky Nokian pro letní přezutí za výhodné ceny, a to i jako kompletní kola na ráfcích. Společnost Nokian Tyres je celosvětově vedoucí specializovaný výrobce zimních pneumatik a svého know-how využívá k tomu, aby vyvíjela i pneumatiky pro letní podmínky, které zvítězí v testech.

www.nokiantyres.cz

Související články

Nová zimní pneumatika Nokian WR SUV 3 je vítězem testu zimních pneumatik 2013 německého časopisu pro automobilisty „OFF ROAD“
Nová zimní pneumatika Nokian WR SUV 3 je vítězem testu zimních pneumatik 2013 německého časopisu pro automobilisty „OFF ROAD“

Nová vysoce kvalitní zimní pneumatika WR SUV 3 je vítězem velkého testu zimních pneumatik pro SUV 2013 německého časopisu pro automobilisty „OFF ROAD“ s nejlepší známkou „velmi doporučeníhodná“. Její „silná stránka: Výkonnost na sněhu a ledu je vynikající a na asfaltu absolutně přesvědčivá.“ Slova chvály předního časopisu specializovaného na vozidla s pohonem všech kol, terénní […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!