Nová zimní pneumatika Nokian WR SUV 3 je vítězem testu zimních pneumatik 2013 německého časopisu pro automobilisty „OFF ROAD“

14. října 2013, 12:44

Nová vysoce kvalitní zimní pneumatika WR SUV 3 je vítězem velkého testu zimních pneumatik pro SUV 2013 německého časopisu pro automobilisty „OFF ROAD“ s nejlepší známkou „velmi doporučeníhodná“. Její „silná stránka: Výkonnost na sněhu a ledu je vynikající a na asfaltu absolutně přesvědčivá.“

Slova chvály předního časopisu specializovaného na vozidla s pohonem všech kol, terénní a SUV vozy: „Nokian: Na ledu a sněhu neporazitelná“ a „velmi neutrální“. Současné nejlepší hodnocení ze všech pneumatik v testu dosahuje Nokian ve všech disciplínách testu: „Sníh 2+, Led 1-, Mokrá vozovka 2+, Suchá vozovka 2+. Celkové hodnocení: 2+“. V německém systému školního známkování je známka 1 pro “velmi dobrý”, známka 2 pro “dobrý” a 2+ je o něco lepší než 2.

Pneumatika Nokian WR SUV „je nejen výborná ve všech měřených parametrech, ale k tomu i relativně cenově výhodná“, píše OFF ROAD jako „Náš závěr“. Časopis testoval na VW Touaregu celkem šest zimních SUV pneumatik velikosti 235/65 R 17.

Pro drsné zimní podmínky a mnohostranné použití na SUV se robustní Nokian WR SUV 3 z Finska hodí obzvláště dobře. V proměnlivé české zimě se cítí jako doma a poskytuje v zimních podmínkách maximální záběr a excelentní jízdní vlastnosti. Její medvědí drápy se spolehlivě zarývají do sněhové vrstvy.

Vynikající jízdní vlastnosti na sněhu a sněhové břečce
Zimní pneumatika Nokian SUV chrání před aquaplaningem na vodě a sněhové břečce a spolehlivě zvládá všechna překvapení, která zima přináší. Na sněhu, sněhové břečce ale i na suché vozovce se lehce odvaluje při přesném ovládání a perfektním vyvážení.

Nový symetrický profil, orientovaný ve směru pohybu pneumatiky Nokian WR SUV 3, množství lamelových zářezů a zimní směs pryže a silikonu pro vysoce výkonná sportovní užitková vozidla zaručují mimořádně stabilní jízdní vlastnosti a stále dokonalý záběr i při vysokých rychlostech. Inovace jako např. medvědí drápy zaručují na sněhu a ledu záběr na špičkové úrovni. To byl speciálně stanovený cíl v průběhu vývoje této pneumatiky. Jedinečný vzorek běhounu a hlazené příčné drážky pomáhají zabránit nebezpečnému aquaplaningu na vodě a sněhové břečce.

Pneumatika Nokian WR SUV 3 byla vyvinuta pro použití v tvrdých podmínkách vozidel SUV, jejichž obliba v posledních letech neustále roste a předvádí základní kompetenci společnosti Nokian Tyres z Finska: světového lídra v oblasti zimních pneumatik. Rozsáhlý program 39 rozměrů nabízí dimenze pro disky od 15“ do 21“ pro menší a větší SUV.

Většina pneumatik moderního sortimentu je s označením XL v provedení pro maximální možné zatížení. Nová pneumatika Nokian WR SUV je již k dostání v pneuservisech. Velké odbytiště zimních pneumatik zahrnuje Evropu, Rusko a Ukrajinu.

Jedinečný vzorek běhounu – excelentní ovládání, účinná ochrana před aquaplaningem na sněhové břečce
Profil pro high performance SUV optimalizuje fantastickou ovladatelnost a zaručuje bezpečné vlastnosti pro vyloučení aquaplaningu na vodě a sněhové břečce. Podélně probíhající středové žebro stabilizuje jízdu s Nokian WR SUV 3 na všech površích, zejména při vysokých rychlostech. Dodatečně k svému logickému a vyváženému ovládání zastavuje pneumatika Nokian WR SUV 3 naprosto přesně, lehce se odvaluje, šetří palivo a je šetrná k životnímu prostředí.

Profilové blokové stabilizátory u bloků běhounu vedle středového žebra a podélná žebra dodávají dodatečnou tuhost pro náročné a měnící se nasazení SUV. Toto dodatečné podepření symetrického vzorku profilu spojuje nejlepší vlastnosti podélně žebrovaných a šípovitých zimních pneumatik. Profilové blokové stabilizátory zlepšují ovládání na suchých vozovkách a činí je stabilnější a snáze kontrolovatelné. Mimoto zabraňují sevření malých kaménků v drážkách.

Zámkové 3D lamely, rozprostírající se od ramene k rameni pneumatiky, zlepšují ovládání zimních pneumatik Nokian v zatáčkách a při vyhýbání. Na rozdíl od přímých lamel podpírá zámková 3D lamela běhounový blok, když se lamela otevře. To je založeno na zámkovém mechanismu, zabudovaném v lamele. Tato technologie prodlužuje životnost a zvyšuje odolnost pneumatiky proti otěru, zejména na špatných silnicích.

Společnost Nokian Tyres je, jak známo, průkopník testů aquaplaningu na sněhové břečce. Pneumatika Nokian WR SUV 3 profituje v maximální míře i z tohoto know-how. Hluboké příčně probíhající drážky, výrazný, šípovitý přímý vzorek běhounu a hlazené hlavní drážky odstraňují účinně vodu a rozbředlý sníh, čímž zamezují aquaplaningu na vodě a sněhové břečce.

Inovace v podobě medvědích drápů – optimální záběr na sněhu
Medvědí drápy vyčnívají do podélných a příčných drážek běhounových bloků a zajišťují tak nutný záběr na zimní vozovce. Zarývají se plnou silou do povrchu na měkkém sněhu a v měkkém terénu. Množství hlubokých lamel v běhounových blocích poskytuje rezervu v přilnavosti za deštivých dnů. Pneumatika Nokian WR SUV 3 reaguje rychle na pohyby řízení a je s ní snadná jízda na suchých i mokrých silnicích, ale je spolehlivá i při rychlém odbočování nebo změně jízdního pruhu na zledovatělé vozovce.

Všestranná zimní charakteristika této nové pneumatiky pro SUV od nejsevernějšího výrobce pneumatik světa byla dále vyvíjena na evropských vysokorychlostních testovacích tratích v Papenburgu a Idiadě ve Španělsku. Tvrdé testy na sněhu a ledu probíhaly v extrémních podmínkách finského Laponska v jedinečném testovacím centru „Bílé peklo“ společnosti Nokian Tyres.

Sportovní pneumatika Nokian WR SUV 3 poskytuje precizní jízdní pocit s rychlou reakcí za všech podmínek. Její ovládání zůstává bezpečné a logické i za jízdy na samotné mezi přilnavosti. K dosažení meze přilnavosti dochází pozvolna, aniž by pneumatika náhle ztratila kontakt s vozovkou. Děje se tak díky vyváženému poměru mezi bočním a podélným záběrem, což je parametr obzvláště ceněný řidiči vyšších a těžších SUV. Tato vysoce kvalitní zimní pneumatika je mistrem na sněhu a ledu a přináší výrazně lepší záběrové vlastnosti než její předchůdce Nokian WR G2 SUV.

Na míru šitá směs běhounu pneumatiky maximalizuje záběr a trvanlivost
Tuhá silikátová směs pro zimní pneumatiky SUV, šitá na míru pro proměnlivé podmínky a vysoké rychlosti, zaručuje excelentní záběr v zimních podmínkách a odolnost proti otěru při všech teplotách. Záběr na mokré vozovce je optimalizován díky vysokému podílu silikátu, který spolehlivě reaguje na nárůst a pokles teploty.

Řepkový olej, obsažený ve směsi, podtrhuje ekologický charakter pneumatiky WR SUV 3. Je ekologický, maximalizuje pevnost v tahu, prodlužuje životnost této zimní pneumatiky nové generace a zvyšuje záběr na ledu a sněhu v extrémních situacích. Výsledkem intenzivní vývojové práce je nová pneumatika s menším valivým odporem, sníženou spotřebou paliva a nižšími emisemi škodlivin než je u konkurenčních výrobků obvyklé.

Hodnoty etikety EU této typické zimní pneumatiky se nacházejí v náročné třídě B pro hospodárnost spotřeby paliva a ve třídě C pro přilnavost na mokré vozovce s rozdíly podle rozměru pneumatiky.

Nové informační pole pro více bezpečnosti v zimě a lepší jízdní komfort
Indikace hloubky profilu pomocí značky sněhové vločky, umístěné na běhounu, zvyšuje bezpečnost v zimě a je patentem Nokian Tyres. Číslice na středovém žebru pneumatiky udávají hloubku profilu v milimetrech.

Číslice zmizí adekvátně s opotřebením pneumatiky. Symbol sněhové vločky zůstává viditelný až do hloubky profilu 4 mm. Když sněhová vločka v důsledku opotřebení zmizí, zvyšuje se značnou měrou nebezpečí aquaplaningu na sněhové břečce a automobilista by si měl pro bezpečnou jízdu opatřit nové zimní pneumatiky.

Indikace tlaku vzduchu a montážní polohy na boku pneumatiky zvyšuje bezpečnost. V informačním poli si můžete zaznačit správný tlak pneumatiky a montážní polohu pro její pozdější přezutí. Správný tlak v pneumatikách vede k přesnějšímu řízení, snižuje poškození pneumatiky a šetří palivo.

Komfort a bezpečnost jsou dále zlepšeny novým polem s údajem utahovacího momentu, uvádějícím správný utahovací moment pro šrouby hliníkových disků.

Zimní pneumatiky Nokian jsou vítězem testů zimních pneumatik pro rok 2012 německých časopisů pro automobilisty „Auto Bild“, „auto motor sport“ a „AUTOStraßenverkehr“

Zimní pneumatiky Nokian jsou vítězem testů zimních pneumatik roku 2012 časopisů „Auto Bild“, „auto motor sport“ a „AUTOStraßenverkehr“, a to s nejlepším hodnocením „příkladná“, „velmi doporučeníhodná“ a „velmi dobrá“. Pneumatiky Nokian se staly tuto zimu vítězem více než 20 testů zimních pneumatik časopisů pro motoristy v Německu a v Evropě. Nejlepší známku „dobrá“ dostaly finské pneumatiky od německého autoklubu ADAC a organizace na ochranu spotřebitele „test Stiftung Warentest“.

Časopis „Auto Bild“ chválí pneumatiky Nokian WR A3: „Silné stránky: příkladné jízdní vlastnosti na zasněženém, mokrém i suchém povrchu vozovky, stabilní boční vedení a přesná reakce na řízení, nejkratší brzdná dráha na mokré i suché vozovce, nízká spotřeba paliva“. „Posudek časopisu auto motor sport“ pro Nokian WR D3 zní: „Vynikající chování na sněhu, krátká brzdná dráha na suchém povrchu vozovky, vyvážené jízdní vlastnosti“. Časopis „AUTOStraßenverkehr“ ji vyznamenává pečetí kvality „Nejlepší v AUTO-testu“ a chválí v nadpisu její „vynikající vlastnosti na sněhu“.

Vítězem testu je Nokian rovněž v časopise z oblasti firemních vozů „Firmenauto“ (11/2012). „Velmi doporučeníhodná“ zní výsledek pro pneumatiku Nokian i v testech zimních pneumatik 2012 v Německu, provedených časopisem „Auto Zeitung“, evropským autoklubem ACE, a dále GTÜ, ÖAMTC, TCS a ARBÖ, jakož i „velmi dobrá“ na portálu „promobil“, časopisů „Firmenauto Transporter“ a „lastauto omnibus Transporter“. Od časopisu „Gute Fahrt“ pro „nejlepší pneumatiky“ získává doporučení ke koupi „Gute Fahrt Empfehlung“.

Nového světového rekordu v Guinnessově knize rekordů dosáhly sériové zimní pneumatiky Nokian maximální rychlostí automobilu na ledu 335,713 km/h a jsou tím nejrychlejší.

V lokálních pneuservisech jsou pneumatiky Nokian pro výměnu k dostání výhodně i na discích jako kompletní zimní kola.

Nejdůležitější inovace Nokian WR SUV 3
Vzorek běhounu. Stabilní pocit z jízdy, účinná ochrana před aquaplaningem na sněhové břečce. Symetrický profil, orientovaný ve směru pohybu pneumatiky pro high performance SUV optimalizuje stabilní ovladatelnost a zaručuje bezpečné vlastnosti pro vyloučení aquaplaningu na vodě a sněhové břečce. Silné lamely na běhounových blocích poskytují bezpečnou rezervu záběru.

Medvědí drápy. Maximální záběr na sněhu. Medvědí drápy vyčnívají do podélných a příčných drážek běhounových bloků a zajišťují tak nutný záběr na zimní vozovce. Zarývají se plnou silou do povrchu na měkkém sněhu a v měkkém terénu.

Profilové blokové stabilizátory. Kontrolované, stabilní ovládání. Profilové blokové stabilizátory u bloků běhounu vedle středového žebra a podélná žebra symetrického vzorku pneumatiky zlepšují ovládání na suchých vozovkách a činí je stabilnější a snáze kontrolovatelné. Mimoto zabraňují sevření malých kaménků v drážkách.

Zámkové 3D lamely. Lepší ovládání, delší životnost. Zámkové 3D lamely, rozprostírající se od ramene k rameni pneumatiky, zlepšují ovládání v zatáčkách a při vyhýbání. Na rozdíl od přímých lamel podpírá zámková 3D lamela běhounový blok, když se lamela otevře. To je založeno na zámkovém mechanismu, zabudovaném v lamele.

Hlazené drážky. Stylová funkčnost: Sněhová břečka a voda snadno a efektivně odtéká z hlazených hlavních drážek a bočních drážek, které jsou po stranách otevřené.

Nokian WR SUV 3 – Maximální výkon na sněhu a sněhové břečce
    – Účinně zabraňuje aquaplaningu a aquaplaningu na sněhové břečce
    – Excelentní ovládání na sněhem pokrytém i suchém povrchu vozovky
    – Extrémně dobré jízdní vlastnosti za mokra

Související články

Zimní pneumatiky Nokian jsou vítězem testů
Zimní pneumatiky Nokian jsou vítězem testů

Zimní pneumatiky Nokian se staly vítězem testů zimních pneumatik 2012 důležitých německých časopisů pro automobilisty. Zimní pneumatiky Nokian jsou vítězem testů v testech zimních pneumatik 2012 důležitých časopisů pro automobilisty jako např. „Auto Bild“, „auto motor sport“ a „AUTOStraßenverkehr“ a byly označeny jako nejlepší zimní pneumatiky. Nejlepší známky hodnocení „Příkladná“, „Velmi doporučeníhodná“ a „velmi dobrá“ […]

Pneumatiky Nokian jsou vítězi testů letních pneumatik 2013 německých časopisů pro automobilisty „Auto Bild“ a „auto TEST“
Pneumatiky Nokian jsou vítězi testů letních pneumatik 2013 německých časopisů pro automobilisty „Auto Bild“ a „auto TEST“

Pneumatiky Nokian jsou vítězi testů letních pneumatik 2013 německých motoristických časopisů „Auto Bild“ s nejlepší známkou „příkladná“ a „auto TEST“ s nejlepším hodnocením „Vítěz testu 2013 auto TEST“. Nejlepší známku „dobrá“ dostaly pneumatiky Nokian od německého autoklubu ADAC a v testu organizace na ochranu spotřebitele „test Stiftung Warentest“. Druhým vítězem jsou finské pneumatiky v testu […]

Zimní pneumatika Nokian je „dobrá“ v testu zimních pneumatik 2013 německého automobilového klubu ADAC
Zimní pneumatika Nokian je „dobrá“ v testu zimních pneumatik 2013 německého automobilového klubu ADAC

Zimní pneumatika Nokian WR D3 dosáhla nejlepší známky „dobrá“ v testu zimních pneumatik 2013 německého automobilového klubu ADAC, stejně jako v testu organizace na ochranu spotřebitele Stiftung Warentest a patří k těm nejlepším. Jako „obzvláště doporučeníhodnou“ posuzuje pneumatiku Nokian WR D3 německý časopis pro motoristy auto motor sport. S hodnocením „dobrá“ získává Nokian nejlepší posudek […]

Nokian Tyres představuje první zimní pneumatiky s výsuvnými hroty
Nokian Tyres představuje první zimní pneumatiky s výsuvnými hroty

Společnost Nokian Tyres zavedla revoluční koncept zimních pneumatik, které umožňují řidiči na stisknutí tlačítka vysunout hroty a zlepšit tak přilnavost pneumatiky. Když nejsou hroty nadále zapotřebí, zasunou se zpět do pneumatiky. Tato technologie představená finským výrobcem pneumatik u příležitosti jeho 80. výročí ukazuje, na co se můžeme v budoucnu těšit. Podstatou kombinované pneumatiky bez hrotů […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!