Maserati vybaví model Quattroporte sportovními pneumatikami Continental

1. července 2013, 10:51

Italský výrobce Maserati schválil pneumatiku ContiSportContact 5 P pro nový model Quattroporte. Toto je první homologace, kterou Continental získal od výrobce skutečně sportovních vozidel.

Společnost Maserati uvolnila celkem šest pneumatik s průměry od 19 do 21 palců, které budou instalovány v souladu se specifikací výbavy a velikosti motoru. Aby bylo zajištěno, že výjimečně dynamický výkon modelu Quattroporte bude přenesen na vozovku s maximální přesností, na přední a zadní nápravu jsou instalovány pneumatiky s různými rozměry. Italský výrobce automobilů používá 19palcové pneumatiky na svých standardních modelech, zatímco vozidla s výkonnějšími motory jsou vybavena 20 a 21 palcovými pneumatikami. ContiSportContact 5 P vyrobené speciálně pro Quattroporte budou označeny písmeny „MGT“, aby se předešlo záměně s ostatními pneumatikami ze stejné série.

ContiSportContact 5 P je nejsportovnější, technicky vyspělý model koncernu Continental. Tyto pneumatiky s asymetrickými žebry profilu a posunutými bloky běhounu jsou vyráběny v různých verzích pro přední a zadní nápravy a využívají směs s vysokým obsahem siliky. Jsou k dispozici pro 18 až 23 palcové ráfky s šířkou od 225 mm a profilovými čísly 40, 35, 30 a 25. Continental dodává tuto pneumatiku předním výrobcům automobilů jako originální výbavu pro jejich luxusní sportovní modely.

Tisková zpráva Continental Barum

Související články

Letní pneumatika SportContactTM 6 pro dokonalý zážitek ze sportovní jízdy a maximální bezpečnost
Letní pneumatika SportContactTM 6 pro dokonalý zážitek ze sportovní jízdy a maximální bezpečnost

Nové letní vysoko výkonné pneumatiky SportContactTM 6 byly vytvořeny na míru sportovním automobilům pro bezpečnou jízdu v rychlosti až 350 km/h. Řidičům poskytují vysokou přilnavost k vozovce díky jedinečné směsi Black Chili, kontrolu nad vozidlem zajišťují strukturou dezénu s technologií Force Vectoring a perfektní stability dosahují prostřednictvím třetího nárazníku ze speciálního materiálu Aralon 350. Pláště […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!