BRABUS důvěřuje pneumatikám Continental UHP

26. srpna 2013, 14:53

Přední tuningová firma BRABUS důvěřuje pneumatikám Continental, které používá pro svá vysoce výkonná, sportovně laděná vozidla. Patří mezi ně pravděpodobně i nejvýkonnější silniční sedan na světě, který se pyšní výkonem 800 k (588 kW).

Ten dosahuje elektronicky omezené maximální rychlosti přes 350 km/h na pneumatikách ContiSportContact 5 P o rozměru 255/30 ZR 20 vpředu a 305/25 ZR 20 vzadu. Na svůj model BullitCoupe 800, instaluje tuningová společnost z německého Bottropu technicky vyspělé homologované silniční závodní pneumatiky ContiForceContact.

Pneumatiky ContiSportContact 5 P v silničním provedení UHP poskytují maximální přilnavost pro modely BRABUS B63-620 a BRABUS 800 iBusiness. Vedle supersportovních kupé a vysoce výkonných sedanů používá BRABUS pneumatiky Continental také pro model 800 Widestar – upravenou verzi modelu Mercedes G 65 AMG. Tato čtyřkolka, která dosahuje maximální rychlosti okolo 250 km/h, jezdí na 23palcových ráfcích s pneumatikami ContiCrossContact UHP o rozměru 305/30 ZR 23.

BRABUS 800 Roadster
„Vývoj pneumatik pro vysoce výkonná vozidla, jako jsou ta od společnosti BRABUS, je skutečnou výzvou,“ říká Henry Siemons, šéf oddělení pneumatik pro tuningová vozidla koncernu Continental. „Zde se setkáváme se spojením velmi prudké akcelerace, extrémně vysokých rychlostí a nároků na ovladatelnost. Máme velkou radost, že naše pneumatiky, které vycházejí z nejnovějších modelů UHP, mohou v tomto ohledu nabídnout společnosti BRABUS řešení s velmi dobrými a vyváženými vlastnostmi.“

Související články

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 zvítězila v testu odborného magazínu Auto Motor und Sport
Pneumatika ContiWinterContact TS 850 zvítězila v testu odborného magazínu Auto Motor und Sport

Zimní pneumatiky Continental o rozměru 225/50 R 17 V pro vozidla nižší až vyšší střední třídy obdržely nejlepší hodnocení za výkon na sněhu a v dešti. V testu zimních pneumatik odborného magazínu Auto Motor und Sport získala pneumatika ContiWinterContact TS 850 první příčku a se ziskem 277 bodů z 300 možných dosáhla nejlepšího hodnocení („zvlášť […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!