Audi si pro své elektrické SUV vybralo pneumatiky Goodyear

21. září 2018, 13:49

Společnost Audi dnes odhalila model e-tron, první plně elektrické SUV z produkce této německé automobilky. Goodyear pro průkopnický model dodává pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV o rozměru 265/45R21 SUV.

 goodyear-eagle-f1-asymmetric-3-suv.

Pneumatiky pro Audi e-tron splňují náročné požadavky německého výrobce na kilometrový proběh. Jelikož elektromobily pracují s vyšším točivým momentem než vozy se spalovacím motorem, jejich pneumatiky čelí až o 25 % vyššímu opotřebení, ale díky technicky pokročilé konstrukci se s tím Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV dokáží vyrovnat.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV jsou známé zlepšenou výkonností, pokud jde o brzdění a ovladatelností za všech podmínek. Jejich technologie Active Braking zkracuje brzdnou dráhu o 1,2 metru jak na suché, tak i mokré vozovce. Jejich konstrukce speciálně pro SUV optimalizovaná konstrukce zlepšuje ovladatelnost při vyšších rychlostech, přispívá k pevnému vedení v zatáčkách a snižuje opotřebení běhounu. Všechna tato zlepšení v nich působí společně s technologií UHP Cool Cushion Layer, která dále zlepšuje ovladatelnost a současně snižuje valivý odpor.

V neposlední řadě využívají pneumatiky montované na Audi e-tron technologii SoundComfort značky Goodyear, která efektivně snižuje vnitřní hluk v kabině na polovinu (až o 4 dB). Perfektní řešení pro elektrická vozidla, jelikož dominantní zvukovou kulisu uvnitř většiny elektromobilů tvoří hluk ze silnice a zvuk pneumatik.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!