Pneumatiky Uniroyal získaly prestižní mezinárodní ocenění za design Red Dot Award 2014

30. dubna 2014, 13:04

Model pneumatiky Uniroyal pro použití na mokré vozovce získal renomované mezinárodní ocenění za design Red Dot Design Award 2014. Čtyřicetičlenná porota cenu udělila pneumatice RainSport 3, u níž vyzdvihla především inovativní „technologie žraločí kůže“ při jízdě v dešti zajišťující bleskurychlý odvod vody. Odborníci pozitivně hodnotili také celou řadu atraktivních detailů, které jednoznačně podtrhují hlavní přednost této pneumatiky: nejlepší vlastnosti na mokré vozovce.

RainSport 3, letní pneumatika značky Uniroyal, se na trhu objevila teprve letos a již zaujala odbornou porotu při udílení cen za užitý design Red Dot Award 2014. Dezén pneumatiky Uniroyal RainSport 3 se od ostatních produktů na trhu s pneumatikami značně liší, což potvrdila svým verdiktem také čtyřicetičlenná porota. Při hodnocení ji nadchla celá řada atraktivních detailů jednoznačně podtrhujících hlavní přednost této pneumatiky: nejlepší vlastnosti na mokré vozovce. Zejména pak vyzdvihla inovativní „technologie žraločí kůže“, jež při jízdě v dešti zajišťují bleskurychlý odvod vody. Dezén se totiž stává stále důležitějším určujícím prvkem pro odlišení pneumatiky od konkurence a zdůraznění jejího výkonu – v tomto případě schopnosti velmi rychle odvádět vodu. Produktoví návrháři působící v sektoru pneumatik proto úzce spolupracují s vývojáři na vytvoření spolehlivých a atraktivních designových prvků pro běhoun a bočnici pneumatiky.

„Tento výrobek jasně dokazuje, čeho může průmyslový design dosáhnout na trzích, které jsou již nasyceny. Zaměřením se na rozhodující účinky v oblasti designu se může ze zaměnitelného a ve své podstatě nevýrazného produktu stát produkt, o který je zájem a navíc přináší vizi jedinečného výkonu,“ shrnula porota. „Mám z ceny velkou radost. Je to již druhé ocenění za design, které model RainSport 3 letos získal,“ vysvětlil Stefan Rittweger, hlavní designér ve Vývojovém centru spo-lečnosti Continental, kde dezén této pneumatiky s logem Uniroyal vznikl. „Podobného úspěchu jsme s žádnou pneumatikou zatím nedosáhli. Je to důkaz, že náš tým vývojářů úspěšně vytvořil něco skutečně výjimečného. Takovýto produkt lze totiž vyvinout pouze na základě úzké spolupráce mezi návrháři běhounu, vývojovými inženýry, kteří mají na starosti gumové směsi, a návrháři pneumatik. Jen tak je možné skloubit optimální odolnost vůči vzniku aquaplaningu, přesvědčivé záběrové vlastnosti na mokré vozovce a všechny ostatní bezpečnostní rysy nejvyššího standardu s designem, který sklízí ocenění. Jsme velmi zvědaví, jaký dojem udělá naše nová pneumatika Uniroyal RainSport 3 na řidiče,“ uzavřel designér.

Související články

ContiWinterContact TS 850 na prvních místech v testu zimních pneumatik asociací ADAC, ÖAMTC a TCS
ContiWinterContact TS 850 na prvních místech v testu zimních pneumatik asociací ADAC, ÖAMTC a TCS

Automobilové asociace ADAC (Německo), ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) publikovaly výsledky svého společného testu zimních pneumatik dvou nejrozšířenějších rozměrů 185/60 R 15 T a 225/45 R 17 H. Celkem bylo testováno 32 modelů pneumatik v 18 disciplínách na zasněžených, zledovatělých, mokrých a suchých vozovkách. Pneumatika ContiWinterContact TS 850, která je k dispozici v rozměrech 14″ […]

Pneumatika Conti.eContact speciálně vylepšená pro hybridní vozidla získala nejlepší hodnocení A/A (+video)
Pneumatika Conti.eContact speciálně vylepšená pro hybridní vozidla získala nejlepší hodnocení A/A (+video)

Společnost Continental se vrátila k výrobku Conti.eContact, který byl původně uveden na trh v roce 2011 a zamýšlen pro elektrická vozidla, a vylepšila jej tak, aby odpovídal potřebám hybridních modelů. Zavedením řady nových technologií a postupů se tato nová a do značné míry ručně vyráběná letní pneumatika stala první pneumatikou značky Continental, jež obdržela nejvyšší […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!