Tým FMX4Ever bude v roce 2015 jezdit na pneumatikách Dunlop Geomax

15. dubna 2015, 8:21

Dunlop, přední světový výrobce motocyklových pneumatik, oznámil, že bude podporovat freestyle motokrosový tým FMX4Ever sponzorovaný firmou Red Bull. V rámci této spolupráce bude Dunlop týmu dodávat špičkové terénní pneumatiky. Obě strany vidí v této dohodě první krok strategického spojení, na kterém plánují do budoucna dále stavět.

Výrobce pneumatik Dunlop je nadšený, že může podporovat odvážné jezdce týmu FMX4Ever, kteří patří mezi špičku mezinárodního freestyle motokrosu (FMX). FMX pochází z kopců jižní Kalifornie a jeho počátky sahají do 90. let, kdy se proslavili legendární jezdci jako Mike Metzger a Jeremy McGrath, a v posledních letech si našel své pevné místo na mezinárodní scéně. FMX4Ever je v současnosti největším freestyle motokrosovým týmem na světě a ročně se zúčastní více než šedesáti akcí. Tým disponuje nejrozsáhlejším logistickým systémem ve světě FMX a jeho kvality potvrzují výrazné úspěchy, mezi něž se řadí čtyři tituly ve světovém šampionátu FIM IFMXF, tři světové rekordy, 11 medailí na X-Games či mistrovský titul z Red-Bull X-Fighters.

Tým FMX4Ever, se základnou v Belgii, díky svým talentovaným jezdcům pocházejícím z Nového Zélandu, jižní Afriky, USA a Evropy neustále dokazuje, že slovo „nemožné“ pro něj neexistuje,“prohlásil Andy Marfleet, marketingový manažer Dunlop Motorcycle EMEA. „Jsem si jist, že pneumatiky Dunlop Geomax MX52 a MX71 budou jezdcům naprosto vyhovovat a pomohou jim k dalším fantastickým skokům. Pro naše pneumatiky MX52 a MX71 se rozhodlo mnoho špičkových závodníků FMX, protože tyto pneumatiky splňují požadavky freestyle motokrosařů a poskytují jim přesně takovou výkonnost, jakou potřebují.“

Pneumatika Geomax MX71 pro tvrdý povrch a pneumatika MX52 pro středně tvrdý povrch přinášejí týmu FMX4Ever špičkovou technologii. Dezén u přední i zadní pneumatiky je směrový a obě pneumatiky podávají při brzdění i akceleraci skvělý výkon, což je na rampě a při absorpci nárazů nejdůležitější. Dvojice pneumatik MX52 a MX71 umožní týmu FMX4Ever předvádět vynikající výkony na různých typech povrchu – od udusané hlíny, přes asfalt zasypaný pískem až po ocelové rampy. Tým FMX4Ever bude používat pneumatiky Geomax MX52 a MX71 80/100-21 jako přední a MX52 a MX71 o rozměru 110/90-19 na zadním kole.

Pneumatiky Dunlop Geomax MX52 a MX71 jsou pro nás nezbytnou součástí pro naši optimální výkonnost. Tyto pneumatiky mají úžasný záběr a pomáhají nám zvládat s elegancí nejnáročnější skoky ve vysoké rychlosti. Vidíme je jako velký krok vpřed při budování naší spolupráce, která nám umožní sérii dalších rekordních výkonů,“říká Jimmy Verburgh, Project Management and Marketing FMX4Ever.

V rámci této spolupráce nabídne značka Dunlop 125 let konstruktérských znalostí a zkušenosti ze šampionátů jako mistrovství světa GP 500ccm, 250ccm a 125ccm a Mistrovství světa superbiků.

„Značka Dunlop se pyšní historií s mnoha špičkovými technologiemi, které řidičům napomáhají dostávat se výše a dále. Těším se, že i nám tato spolupráce umožní dosáhnout dalších skvělých výkonů,“řekl Jimmy Verbugh.

Související články

Dunlop představuje pneumatiky pro moderní cestovní endura
Dunlop představuje pneumatiky pro moderní cestovní endura

TrailSmart disponuje mimořádnou přilnavostí na mokru a pyšní se ovladatelností v terénu na vrcholu třídy a vysokým kilometrovým proběhem Dunlop, přední výrobce motocyklových pneumatik, představuje svou novinku TrailSmart, pneumatiku navrženou pro moderní cestovní endura a jezdce, kteří žijí v duchu hesla značky Dunlop „Forever Forward”. Nové pneumatiky se pyšní mimořádnou přilnavostí na mokru i na […]

Pneumatika Dunlop Sport BluResponse se umístila na stupních vítězů v šesti významných testech letních pneumatik
Pneumatika Dunlop Sport BluResponse se umístila na stupních vítězů v šesti významných testech letních pneumatik

Dunlop, známý svými vysoce výkonnými pneumatikami, oznamuje, že pneumatika Dunlop Sport BluResponse dosáhla pódiové umístění v šesti předních evropských nezávislých testech letních pneumatik. Výsledky nedávno zveřejněných testů, které se uskutečnily od května do listopadu 2014 s pneumatikami Sport BluResponse různých rozměrů, potvrzují závazek značky Dunlop vyrábět hospodárně pneumatiky s vynikajícím brzděním na mokré i na […]

Dunlop představuje partnerství nejvyšší úrovně pro 24-hodinové závody na Nürburgringu
Dunlop představuje partnerství nejvyšší úrovně pro 24-hodinové závody na Nürburgringu

V následujících dnech (od 14. do 17. května 2015) se na Nürburgringu uskuteční hlavní motoristická událost roku: 24-hodinové závody na legendární trati Nordschleife. Tento motoristický maratón se 160 vozidly na startu je největší a nejnamáhavější závod na světě. Jde o významnou událost pro značku Dunlop, protože na těchto závodech se poprvé představí nejnovější generace pneumatik […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!