Dunlop představuje partnerství nejvyšší úrovně pro 24-hodinové závody na Nürburgringu

13. května 2015, 8:29

V následujících dnech (od 14. do 17. května 2015) se na Nürburgringu uskuteční hlavní motoristická událost roku: 24-hodinové závody na legendární trati Nordschleife. Tento motoristický maratón se 160 vozidly na startu je největší a nejnamáhavější závod na světě. Jde o významnou událost pro značku Dunlop, protože na těchto závodech se poprvé představí nejnovější generace pneumatik GT3.

Alexander Kühn, manažer pro Original Equipment a Dunlop Motorsport uvedl: "V období mimo sezónu jsme testovali a vyvinuli speciální pneumatiky do proměnlivého počasí, které na Nürburgringu můžeme očekávat. S mnoha novými specifikacemi jsme dobře připraveni na 24-hodinové závody. Dunlop má za sebou více úspěchů ve vytrvalostních závodech, korunovaných několika vítězstvími na Nürburgringu nebo v závodě 24 hodin Le Mans než jiní výrobci pneumatik. Jsem přesvědčen, že partnerské týmy budou těžit jak z našich poznatků z Nordschleife, tak z mimořádných vývojářských schopností a z vynikající kvality produktů od našeho nadnárodního vývojářského týmu. "
 
Tým Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3 bude závodit na pneumatikách Dunlop
Jedno z vozidel vybavených nejnovější generací závodních pneumatik GT3 je Mercedes-Benz SLS AMG GT3 týmu Premio. Bývalý celkový vítěz seriálu World Touring car Championship, Rob Huff (Velká Británie), se bude v kokpitu závodního vozu AMG s vyklápěcími dveřmi a s pneumatikami Dunlop střídat se zkušeným esem z Nordschleife Kennethem Heyer (Německo), Philippem Frommenwilerom (Švýcarsko) a Christianem Krognesom ( Norsko).

Dunlop a Walkenhorst představují "Art Car" (umělecké vozidlo)
Tým Walkenhorst podporovaný značkou Dunlop přijíždějící do pohoří Eifel se dvěma závodními vozy BMW Z4 GT3. Jedno z nich Dunlop Art-Car bude pravděpodobně nejosobitějším vozem na 25.378 kilometrů dlouhé kombinaci okruhu GP a Nordschleife. Sportovní vůz GT3 nese barvy Dunlop: žlutou, černou a červenou. Moderní a působivý design byl vytvořen známým umělcem Jeanem Pierrem Kraemer. Týmový šéf Henry Walkenhorst se dělí o práci v kokpitu vozu číslo 18 s německým triem Ralfem Oeverhausom, Christianem Bollrathom a Stefanem Aust. Sesterské vozidlo číslo 17 bude pilotovat Felipe Fernández Laser (Německo), Michel Cerruti (Itálie), John Edwards (USA) a Daniel Keilwitz (Německo).

Dunlop podporuje Scuderia Cameron Glickenhaus
Mnoho pozornosti přitáhnou dva prototypy moderních sportovních vozů Scuderia Cameron Glickenhaus – SCG003C. Dunlop dodává závodní pneumatiky pro obě supervozidla, které se podobají prototypům z Le Mans. "Díky časté účasti na Nürburgringu má Dunlop dostatek zkušeností, aby dokázal navrhnout pneumatiku, která má vše potřebné k vítězství na tomto náročném závodním okruhu," říká sběratel aut a majitel závodního týmu James Glickenhaus. "Proto je značka Dunlop ideálním partnerem pro náš ambiciózní projekt." Manuel Lauck (Německo), Marino Franchitti (Velká Británie), David Jahn a Franck Mailleux (Francie) se budou závodit v Zeleném pekle s vozem číslo 9, s vozidlem SCG0003C s číslem 40 se budou závodit Ken Dobson (USA), Jeff Westphal (USA), Thomas Mutsch (Německo) a Franck Mailleux, který se objeví v obou kokpitech.

BMW M235 Racing Cup exkluzivně na pneumatikách Dunlop
Dunlop je technickým partnerem BMW Motorsport a všechny závodní vozy BMW M235 budou jezdit ve vlastní třídě na pneumatikách Dunlop. "Minulý rok, v debutové sezoně,  nebyl vynikající výkon pneumatik Dunlop jediným přesvědčivým faktorem. Stejně to platilo i pro profesionální servis a technické schopnosti inženýrů Dunlop, " zdůrazňuje ředitel BMW Motorsport Jens Marquardt. "Proto nás těší pokračující úspěšné partnerství iv tomto roce." Automobily budou vybaveny závodními pneumatikami o rozměrech 265/660 R18, které byly navrženy a vyvinuty ve spolupráci s BMW Motorsport pro použití na BMW M235 Racing. "Předělali a vyladili jsme pneumatiky pro 333-koňové BMW M235 Racing na Nordschleife. S neustále se měnícími povětrnostními podmínkami na trati je optimální přilnavost a vynikající ovladatelnost zásadní, " zdůrazňuje Alexander Kühn, " V minulé sezoně závodní týmy BMW M235 absolvovali celkově 87.500 kilometrů na našich pneumatikách a zpětná vazba byla neustále pozitivní, což ukazuje, že pneumatiky se mohou používat v širokém spektru podmínek a že současně poskytují nováčkům v motoristických závodech sebevědomí. "

Související články

Pneumatika Dunlop Sport BluResponse se umístila na stupních vítězů v šesti významných testech letních pneumatik
Pneumatika Dunlop Sport BluResponse se umístila na stupních vítězů v šesti významných testech letních pneumatik

Dunlop, známý svými vysoce výkonnými pneumatikami, oznamuje, že pneumatika Dunlop Sport BluResponse dosáhla pódiové umístění v šesti předních evropských nezávislých testech letních pneumatik. Výsledky nedávno zveřejněných testů, které se uskutečnily od května do listopadu 2014 s pneumatikami Sport BluResponse různých rozměrů, potvrzují závazek značky Dunlop vyrábět hospodárně pneumatiky s vynikajícím brzděním na mokré i na […]

Tým FMX4Ever bude v roce 2015 jezdit na pneumatikách Dunlop Geomax
Tým FMX4Ever bude v roce 2015 jezdit na pneumatikách Dunlop Geomax

Dunlop, přední světový výrobce motocyklových pneumatik, oznámil, že bude podporovat freestyle motokrosový tým FMX4Ever sponzorovaný firmou Red Bull. V rámci této spolupráce bude Dunlop týmu dodávat špičkové terénní pneumatiky. Obě strany vidí v této dohodě první krok strategického spojení, na kterém plánují do budoucna dále stavět. Výrobce pneumatik Dunlop je nadšený, že může podporovat odvážné […]

24hodinový závod na Nürburgringu pro značku Dunlop: Vítězství ve třídě a dvě umístění v první desítce
24hodinový závod na Nürburgringu pro značku Dunlop: Vítězství ve třídě a dvě umístění v první desítce

Značka Dunlop zaznamenala silný debut své nejnovější generace pneumatik GT3 včetně vítězství v jedné ze tříd při letošním 24hodinovém závodě na Nürburgringu. Dva vozy na pneumatikách Dunlop GT3 se umístily ve 43. ročníku jednoho z nejnáročnějších vytrvalostních závodů na světě v první desítce. Na 25,4 km dlouhé trati, která vznikla kombinací okruhu na velkou cenu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!