Nokian Tyres: Nejvyšší kategorie AA pneumatik se štítkem EU je nyní u zimních pneumatik realitou

15. května 2015, 9:20

Nokian Tyres, nejsevernější světový výrobce pneumatik, nabídne na podzim roku 2015 českýmřidičům SUV první zimní pneumatiku na světě, která dosahuje nejlepší možné třídy A u pneumatik se štítkem EU při měřeních přilnavosti za mokra a palivové účinnosti.Moderní Nokian WR SUV 3 od průkopníka v oblasti zimní bezpečnosti a ekologicky šetrného způsobu jízdy (rozměr 265/50 R19 V) se zaměřuje na český trh. Pro řidiče může tento revoluční nový produkt dokonce zkrátit brzdnou dráhu až o 18 m na mokrých silnicích a uspořit palivo až o 0,6 l / 100 km.

Tato ryzí zimní pneumatika pro SUV se výborně hodí pro všestranné použití na různých sportovních užitkových vozidlech, jako je Porsche Cayenne, Audi Q7, BMW X5, Volkswagen Amarok, Volkswagen Touareg, Mercedes Benz ML, Jeep Grand Cherokee nebo Volvo XC 60.

Obnovená pneumatika Nokian WR SUV 3 čerpá z jedinečných znalostí extrémních podmínek a vrcholného zvládnutí všech forem zimy, které vývojář zimní pneumatiky nasbíral. Pro Nokian WR SUV 3 je k dispozici pryžová směs Nokian Twin Trac SUV s oxidem křemičitým na míru pro náročné použití na SUV a technologie bočnic Nokian Aramid. Zajišťují, že řidiči čelící proměnlivé východoevropské zimě se nyní mohou těšit z nejlepší přilnavosti na sněhu a za mokra v tomto odvětví a palivové účinnosti, stejně jako z přesného řízení v kombinaci s vynikající trvanlivostí. Stejná technologie bude v budoucnu také používána u jiných zimních pneumatik Nokian Tyres.

Jádro vývoje produktu Nokian Tyres:Bezpečnější, ekologičtější budoucnost
V posledních letech pracovali přední výrobci automobilů ještě více na podpoře bezpečnosti provozu a snižování nepříznivých účinků jízdy, jako například emisí oxidu uhličitého. Dokonce i ve větších třídách vozidel, jako jsou například sportovní užitkové vozy, patří budoucnost hybridním automobilům, které jsou výkonné a zároveň šetrné k životnímu prostředí. „Stejně jako u výrobců automobilů se i náš vlastní vývoj výrobků zaměřuje na to, aby doprava byla bezpečnější a ekologičtější. Přijali jsme náročnou technologickou výzvu. Nová pneumatika Nokian WR SUV 3 je absolutně nejmodernější v odvětví výroby pneumatik; představuje nový způsob myšlení, jenž řidiči mohou využívat tady a teď“ říká Ředitel vývoje výrobků Olli Seppälä ze společnosti Nokian Tyres.

Mimořádně úsporná pneumatika Nokian WR SUV 3 odmítá představu, že by se velký SUV nemohl pohybovat lehce na pneumatikách s nízkým valivým odporem. Precizní a přesná Nokian WR SUV 3 je první zimní pneumatikou pro východoevropský trh, která dosáhla valivého odporu třídy A jako symbolu palivové účinnosti. Pro palivovou účinnost je rozdíl ve spotřebě mezi nejlepší a nejslabší pneumatikou (A-G) významný, jde asi o 0,6 l/100 km. Snadno valivé pneumatiky také snižují emise CO2 o 14 g/km. Nejlepší možná přilnavost za mokra u pneumatik se štítkem EU svědčí o bezpečnosti pneumatiky na mokré vozovce. Pro řidiče může správný výběr vysoce kvalitních pneumatik znamenat rozdíl v brzdné vzdálenosti o více než 18 metrů nebo čtyři délky automobilu (rozdíl mezi třídami A a F).

Nové inovace a testovaná bezpečnost – spolehlivá přilnavost, nízká spotřeba paliva
Náročná práce na vývoji výrobků zahrnovala pečlivou počítačovou optimalizaci a autentické testování všech komponent pneumatiky, pokud jde o bezpečnost a nízký valivý odpor.Vynikající přilnavost v zimě a manipulační vlastnosti vyvážené pneumatiky Nokian WR SUV 3 jsou výsledkem funkčního vzorku běhounu a cílených inovací v kombinaci se zcela novou pryžovou směsí Nokian Trac SUV s oxidem křemičitým. Běhounová směs jedinečně kombinuje pryžovou směs Nokian Hakkapeliitta určenou pro náročnou a chladnou severskou zimu a směs na bázi oxidu křemičitého, která poskytuje vynikající výkon při mírnějším počasí. Konečným výsledkem je pryžová směs Nokian Twin Trac SUV s oxidem křemičitým, která obsahuje přírodní pryž, oxid křemičitý a řepkový olej; její jedinečné rozložení částic zajišťuje špičkový výkon při přilnavosti na sněhu a za mokra.

Vzhledem k lehce se valícímu vzorku běhounu a vyššímu množství oxidu křemičitého ve směsi je valivý odpor velice nízký, což umožňuje pneumatice dosahovat nižší spotřeby paliva a nižších emisí než se daří jejím tradičnějším konkurentům. Tato inovovaná směs také zlepšuje jízdní stabilitu a odolnost proti opotřebení. „Řidiči SUV, kteří používají východoevropské dálnice, se mohou spolehnout na řízení s novým produktem i při vyšších rychlostech, protože konstrukce pneumatiky Nokian WR SUV 3 je velmi robustní a bytelná“, vysvětluje Seppälä.

Pohodlná a vytrvalá jízda
Pneumatika se štítkem EU má pouze jednu zvukovou vlnu, což znamená nízký vnější hluk při odvalování. Rozměry tohoto revolučního zimního produktu jsou 265/50 R19 a produkt má rychlostní hodnocení V pro maximální rychlost 240 km/h.

Pneumatiky SUV bývají nejčastěji poškozovány nárazy do bočnice pneumatiky. Pneumatika Nokian WR SUV 3 využívá technologii bočnic Nokian Aramid a maximalizuje tak ochranu proti nárazům a prořezům. Součástí směsi na bočnice je vysoce trvanlivá aramidová střiž, směs je tak mimořádně odolná vůči opotřebení a proříznutí. Stejný materiál se používá i v leteckém a vojenském průmyslu.

Průkopník v technologii zimních pneumatik
Nokian Tyres je jediným výrobcem pneumatik na světě, který se zaměřuje na výrobky a služby usnadňující přepravu v severských podmínkách. Společnost je známá svými vysoce kvalitními, bezpečnými a ekologicky šetrnými prémiovými pneumatikami, které jsou pečlivě přizpůsobeny pro různé trhy a rozličné náročné účely. Více než polovina našich zdrojů pro vývoj výrobků se vynakládá na testování výrobků. V lednu 2015 společnost představila zimní produkt, který dosahuje třídy A u pneumatik se štítkem EU, pokud jde o palivovou účinnost. Nová severská zimní pneumatika bez hrotů Nokian Hakkapeliitta R2 je speciálně navržena pro elektrická vozidla BMW i3.Rozměry tohoto nového modelu pneumatiky jsou 155/70 R19 84Q.Tyto zimní pneumatiky Nokian Hakkapeliitta R2 umožňují majitelům elektrických automobilů, aby si užívali až o 30% nižší valivý odpor ve srovnání s ostatními zimními pneumatikami na trhu. Energetické úspory získané z nižšího valivého odporu zvyšují dojezd vozidla.

Počátkem letošního roku uvedl průkopník v technologii zimních pneumatik také zimní pneumatiku Nokian WR D4, která je přizpůsobena pro východoevropský trh a dosahuje nejlepší třídy A pneumatik se štítkem EU, pokud jde o přilnavost za mokra. Široký výběr velikostí Nokian WR D4 je určen pro ekonomické rodinné vozy střední velikosti a kryje interval velikostí od 14 do 20 palců s rychlostním hodnocením od Q do W.

Společnost vyvinula a vyrobila první zimní pneumatiku na světě pro zimní mráz v roce 1934. O dva roky později se v severské zimě zrodila zimní pneumatika Nokian Hakkapeliitta; ta je již legendou všude tam, kde znají skutečnou zimu. V březnu 2013 jsme dosáhli fantastického světového rekordu pro nejrychlejší auto na ledě, kdy zkušební jezdec Janne Laitinen dosáhl rychlosti 335,713 km/h (208,602 mph) na ledu Boothijského zálivu. Nevídanou přilnavost a rychlost zajistila zimní pneumatika Nokian Hakkapeliitta 8 s hroty.

Obnovená Nokian WR SUV 3 – hlavní inovace:
Pryžová směs Nokian Twin Trac SUV s oxidem křemičitým. Přesná přilnavost, vynikající odolnost proti opotřebení, nízká spotřeba paliva. Unikátní rozložení částic pryžové směsi Nokian Twin Trac s oxidem křemičitým, která obsahuje přírodní kaučuk, oxid křemičitý a řepkový olej, zajišťuje špičkový výkon díky přilnavosti na sněhu a za mokra. Extrémně nízký valivý odpor má za následek nízkou spotřebu paliva.

Technologie bočnic Nokian Aramid. Jedinečná trvanlivost. Součástí směsi na bočnice je vysoce trvanlivá aramidová střiž, směs je tak mimořádně odolná vůči opotřebení a proříznutí. Stejný materiál se používá i v leteckém a vojenském průmyslu. Aramidové vlákno zpevňuje a zesiluje bočnici, aby ještě lépe odolávala vnějším nárazům a tlakům proti ráfku.

Konstrukce modelu běhounu. Stabilní pocit z jízdy, efektivní prevence před klouzáním na sněhové břečce. Symetrický a směrový model běhounu (s pevným směrem otáčení) optimalizuje stabilní manipulaci a zajišťuje bezpečné vlastnosti proti aquaplaningu a klouzání na sněhové břečce. Silné lamely na blocích běhounu poskytují rezervní přilnavost.

Medvědí drápy. Maximální přilnavost na sněhu. Na podélných a diagonálních drážkách bloků běhounu jsou zformovány medvědí drápy, aby poskytovaly tolik potřebnou přilnavost na zimních silnicích. Účinně přilnávají k povrchu na měkkém sněhu a měkkém terénu.

Profilové blokové stabilizátory. Regulovaná, robustní manipulace. Profilové blokové stabilizátory na blocích běhounu vedle středového žebra a podélná žebra symetrického vzoru běhounu zlepšují manipulaci na suché vozovce, která je stabilní a regulovaná. Profilové blokové stabilizátory také zabraňují, aby se v drážkách zaklínily drobné kameny.

3D samoblokující lamely. Lepší manipulace, delší trvanlivost.3D samoblokující lamely, které se táhnou od ramene k rameni, zlepšují manipulaci v rozích a při únicích. Na rozdíl od přímého zářezu podporují 3D samoblokující lamely blok běhounu při otevření zářezu; to se děje díky zajišťovacímu mechanismu zabudovanému do zářezu.

Tisková zpráva Nokian Tyres

Související články

Pneumatiky Nokian Weatherproof All-Weather – bezpečná a pohodlná jízda po celý rok
Pneumatiky Nokian Weatherproof All-Weather – bezpečná a pohodlná jízda po celý rok

Nová řada vysoce výkonných zimních pneumatik Nokian Weatherproof ukončí kolotoč výměny pneumatik, která obtěžuje řidiče vždy na jaře a na podzim. Tyto vynikající příklady revoluční koncepce All-Weather firmy Nokian Tyres kombinují spolehlivou zimní bezpečnost s precizní jízdní stabilitou a jistým ovládáním letních pneumatik Nokian. Špičkové inovace od nejsevernějšího výrobce pneumatik jsou zárukou, že řada pneumatik […]

NOKIAN: Test letních pneumatik SUV
NOKIAN: Test letních pneumatik SUV

Nokian Line SUV a Nokian zLine SUV je vítězem testů letních pneumatik pro SUV 2015 motoristických časopisů „Auto Bild allrad“ a „OFF ROAD“ Tyto nové prvotřídní pneumatiky Nokian Tyres pro SUV dosáhly v testech obou německých motoristických časopisů nejlepšího hodnocení „příkladná“ a „obzvláště doporučeníhodná“. „Velmi dobrá přilnavost a krátká brzdná dráha na mokré vozovce, vyvážená […]

NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky
NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky

Nokian Tyres přichází s první zimní pneumatikou třídy AA co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva a rovněž s první zimní pneumatikou třídy A pro osobní vozidla První zimní pneumatika na světě v nejlepší třídě A na štítku pneumatiky co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva přichází od Nokian Tyres, a sice Nokian […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!