Pneumatiky Nokian Weatherproof All-Weather – bezpečná a pohodlná jízda po celý rok

21. dubna 2015, 10:07

Nová řada vysoce výkonných zimních pneumatik Nokian Weatherproof ukončí kolotoč výměny pneumatik, která obtěžuje řidiče vždy na jaře a na podzim. Tyto vynikající příklady revoluční koncepce All-Weather firmy Nokian Tyres kombinují spolehlivou zimní bezpečnost s precizní jízdní stabilitou a jistým ovládáním letních pneumatik Nokian. Špičkové inovace od nejsevernějšího výrobce pneumatik jsou zárukou, že řada pneumatik Nokian Weatherproof nabízí pohodlnou jízdu ve všech ročních obdobích.

Řada výrobků s všestranými vlastnostmi Nokian Weatherproof je určena pro řidiče, kteří vyžadují bezpečnou alternativu pro sníh a břečku, ale chtějí jezdit efektivně a bez námahy i v létě. Výrobky řady Nokian Weatherproof nabízejí trvalý výkon pro středoevropské silnice a ulice a dodávají se ve velikostech pro moderní osobní vozy, SUV a nákladní vozy. Všechny velikosti mají symbol vločky (3PMSF), což znamená, že pneumatiky byly oficiálně schváleny pro použití v zimě.

Komplexní nabídka velikostí pro osobní automobily se pohybuje od 13 do 18 palců. Interval, který je přizpůsoben pro použití těžšími SUV, pokrývá velikosti 16 až 18 palců. Rychlostní kategorie pro tuto řadu moderních výrobků určenou k celoročnímu použití jsou T, H a V. Velká část velikostí má označení XL pro nejvyšší možnou nosnost. Interval velikostí pro dodávková a nákladní vozidla se pohybuje od 14 do 16 palců (rychlostní index N, R a T). Sortiment velikostí této nové pneumatiky Nokian Weatherproof C má různé modely běhounu pro větší vozidla a lehčí náklady.

Nová řada Nokian Weatherproof nabízí jeden z nejširších sortimentů výrobků na trhu pro segment All-Weather. Nokian All-Weather bude u prodejců pneumatik k mání na podzim 2015. Nejdůležitější tržní oblastí pro nové výrobky bude střední Evropa.

Bezpečná v zimě, přesná v létě
Úspěšná koncepce Nokian All-Weather od nejsevernějšího výrobce pneumatik na světě se nyní rozšiřuje na evropský trh. Jádrem koncepce je nabídnout funkční řešení pro řidiče, kteří se chtějí rozloučit se sezónními výměnami pneumatik, ale přesto chtějí nejlepší možnou ochranu na zasněžených, rozbředlých a deštivých silnicích v každém dni v roce. Odborná kompetence firmy Nokian Tyres v konstrukci pneumatik a pryžových směsí je v nové řadě výrobků vidět a cítit. Vývoj inovativních výrobků vyžadoval také tisíce hodin testování na zkušební dráze nejsevernějšího výrobce pneumatik na světě ve městě Ivalo severně od severního polárního kruhu. Vynikající letní vlastnosti získaly svou konečnou podobu poté, co Nokian Weatherproof prošla přísným testovacím programem na vysokorychlostních tratích v Německu a Španělsku.

„Univerzální Nokian Weatherproof je zimní pneumatika s vynikající přilnavostí. Současně je to i letní pneumatika, která se přesně odvaluje i v letním horku. Podle našich testů je výrobková řada Nokian Weatherproof mnohem bezpečnější a univerzálnější než typické celoroční pneumatiky. Symbol vločky také udává, že pneumatika je vhodná a oficiálně schválená pro použití v zimě“, říká ředitel vývojového oddělení firmy Nokian Tyres Olli Seppälä.

Centre Block Channeling – vynikající přilnavost na sněhu, účinná prevence před smykem na vrstvě břečky (slushplaning)
Každý milimetr na agresivním dezénu běhounu trvanlivé a vysoce výkonné pneumatiky Nokian Weatherproof má svou specifickou úlohu. Strmá povrchová geometrie středové oblasti s velkými bloky běhounu byla pečlivě optimalizována, aby zajistila vynikající přilnavost na zasněžených a mokrých silnicích. Bloky běhounu tvaru V připomínající sekeru se pevně zakusují do zasněžené silnice. Hustota lamel a odstupňování bloků běhounu přidává více úchytných hran a dále zlepšuje přilnavost. Klínovitá stoupání mezi středovými a bočními bloky posilují pocit přesného řízení a důkladně otestované vynikající přilnavosti na sněhu. Hluboké a otevřené kanály na středových blocích (Centre Block Channeling) zvyšují přilnavost v extrémních zimních podmínkách. Kanály pracují na plný výkon i za vlhka. Účinně vytlačují rozbředlý sníh a vodu z prostoru mezi pneumatikou a vozovkou, což velmi dobře zabraňuje slushplaningu a akvaplaningu. Vynikající akvaplaningové vlastnosti jsou doplněny stylovými hlazenými drážkami, které urychlují odvádění vody a rozbředlého sněhu.

Stabilita jízdy, přilnavost a trvanlivost bez ohledu na teplotu
Testy ukazují, že pneumatika Nokian Weatherproof se odvaluje lehce a přesně i na sluncem sežehlém suchém asfaltu. Tuhé boční bloky poskytují jízdní stabilitu i při vysokých rychlostech a zajišťují, že nový výrobek zastaví na silnici snadno a rychle i při silném dešti.Největší výzvou ve vývoji materiálů byly extrémní teplotní výkyvy od desítek stupňů pod nulou do spalujících veder. Směs běhounu Nokian Weatherproof je přizpůsobena proměnlivým podmínkám. Funguje skvěle v širokém spektru teplot a odolává drsnému opotřebení i v horkém letním počasí. Zimní přilnavost je vynikající při teplotách kolem nuly a mírně pod ní. Křemičitá směs nové generace rovněž umožňuje dobrou přilnavost za mokra a nízký valivý odpor a snižuje tak spotřebu paliva.

Nová Nokian Weatherproof SUV – stabilita na míru pro použití na SUV
Několik účinných inovací podporuje běhoun robustního modelu SUV. Speciální zóna tuhosti byla navržena v boční oblasti mezi bloky běhounu, aby zpevnila bok pneumatiky. Zóna tuhosti zlepšuje přesnost a klid zejména na suchých vozovkách. Nová pneumatika Nokian Weatherproof SUV zvládne vysokou zátěž na kolo jistě a pevně na ledu, sněhu, holých silnicích i na vždy zrádné břečce. Směs běhounu je ještě tužší než u modelu osobního automobilu, což dává řidiči zvlášť dobrý pocit z přesného řízení.Pečlivě vybraná a testovaná konstrukční řešení činí z pneumatiky Nokian Weatherproof vyvážený prvek dopravy. Těsnější ovinutí nylonových pásů v bočních oblastech zpevňuje konstrukci ocelového pásu a omezuje pohyb bloků běhounu. To lze pocítit při dojmu z přesného řízení během zatáčení ve vysoké rychlosti nebo při změnách jízdního pruhu.

Ukazatel bezpečnosti jízdy – přesné informace o stavu pneumatik
Ukazatele místa a tlaku na informační oblasti bočnice Nokian Weatherproof zlepšuje zimní bezpečnost a uživatelský komfort. Informační oblast umožňuje zaznamenání správného tlaku nahuštění a místa instalace při výměně pneumatik. Bezpečnost je dále zlepšena novým polem, které lze použít k zaznamenání utahovacího momentu matic u kol z lehké slitiny.Stejně jako předtím má povrch běhounu indikátor opotřebení (DSI) patentovaný firmou Nokian Tyres. Čísla na povrchu uprostřed pneumatiky udávají, kolik z hloubky hlavní drážky zůstává na běhounu. Symbol vločky ukazatele zimní bezpečnosti (WSI) zůstává viditelný do hloubky drážky čtyři milimetry. Jakmile se vločka smaže, měl by si řidič k zajištění dostatečné bezpečnosti koupit nové zimní pneumatiky.

Nokian Weatherproof – více než jen čtyři roční období
Špičková pneumatika na sněhu s vynikající přilnavostí i na mokré vozovce
Trvale vysoký výkon po celý rok
Mimořádně stabilní a komfortní jízdní chování

Hlavní inovace: Středová sekce na míru. Vynikající zimní přilnavost. Strmá povrchová geometrie středové oblasti byla pečlivě optimalizována, aby zajistila vynikající přilnavost na zasněžených a mokrých silnicích. Bloky běhounu tvaru V připomínající sekeru se pevně zakusují do zasněžené silnice.Hustota lamel a odstupňování bloků běhounu přidává více úchytných hran a dále zlepšuje přilnavost.Klínovitá stoupání mezi středovými a bočními bloky posilují pocit přesného řízení a vynikající přilnavosti na sněhu.

Centre Block Channeling. Mimořádná přilnavost, účinná prevence slushplaningu. Hluboké a otevřené kanály na středových blocích zvyšují přilnavost v extrémních zimních podmínkách. Kanály účinně vytlačují rozbředlý sníh a vodu z prostoru mezi pneumatikou a vozovkou, což účinně zabraňuje slushplaningu a akvaplaningu.

Pryžová směs u Nokian Weatherproof. Bezpečnost a trvanlivost na míru. Směs běhounu je přizpůsobena proměnlivým podmínkám; funguje skvěle v širokém spektru teplot a odolává drsnému opotřebení i v horkém letním počasí. Vynikající zimní přilnavost při teplotách kolem nuly a mírně pod ní.Křemičitá směs nové generace rovněž umožňuje dobrou přilnavost za mokra a nízký valivý odpor a snižuje tak spotřebu paliva.

Zóna tuhosti. Vyvážená a stabilní jízda. Speciálnízóna tuhosti byla navržena v boční oblasti pneumatiky Nokian Weatherproof SUV, aby se zpevnil její bok. Zóna tuhosti zlepšuje přesnost a klid zejména na suchých vozovkách.

Hlazené drážky. Bezpečná jízda na mokrých vozovkách. Hlazené drážky usnadňujíodvádění sněhu a rozbředlého sněhu.

Nokian All-Weather – zimní pneumatiky, které můžete používat po celý rok
Pneumatiky Nokian All-Weather stejně jako Nokian Weatherproof poskytují bezpečí pneumatiky označené jako zimní se stabilitou a ovládáním letní pneumatiky. Vydrží dlouho a jsou vyvinuty pro celoroční použití.

Zasněžené, vlhké a rozbředlé vozovky
Na rozdíl od celoročních pneumatik je Nokian Weatherproof opatřena symbolem vločky (3PMSF) signalizujícím, že pneumatika vyhověla všem požadavkům na zimní pneumatiku. Ve skutečnosti je pneumatika Nokian Weatherproof navržena jako vysoce výkonná zimní pneumatika pro celoroční použití. Zůstává pružná při nízkých teplotách a uchovává si tak vysokou přilnavost na sněhu a přesné brzdění na ledě díky přirozeně derivované směsi pryže s oxidem křemičitým a řepkovým olejem.Nokian Weatherproof také účinně brání akvaplaningu a okamžitě se zastaví na mokré vozovce.

Suché vozovky
Pneumatiky Nokian Weatherproof umožňují vynikající ovládání na holém asfaltu stejně jako v jarních přeháňkách nebo zimních vánicích. Nabízejí extrémní stabilitu a přilnavost i při vysokých rychlostech na suché vozovce.

Po celý rok
Bez ohledu na teplotu nebo styl jízdy oceníte citlivou jízdní reakci pneumatiky Nokian Weatherproof. Pneumatika do každého počasí je synonymem prvotřídní bezpečnosti a úspornosti.Můžete se rovněž těšit z dlouhé životnosti běhounu umožněné použitím přírodních olejů ve směsi, dodávajících jí odolnost proti roztržení. S takto odolným běhounem najedete spoustu kilometrů ve všech ročních obdobích. Vzhledem k tomu, že se Nokian Weatherproof snadno odvaluje, budete mít nižší spotřebu paliva a méně emisí CO2.

Související články

NOKIAN: Test letních pneumatik SUV
NOKIAN: Test letních pneumatik SUV

Nokian Line SUV a Nokian zLine SUV je vítězem testů letních pneumatik pro SUV 2015 motoristických časopisů „Auto Bild allrad“ a „OFF ROAD“ Tyto nové prvotřídní pneumatiky Nokian Tyres pro SUV dosáhly v testech obou německých motoristických časopisů nejlepšího hodnocení „příkladná“ a „obzvláště doporučeníhodná“. „Velmi dobrá přilnavost a krátká brzdná dráha na mokré vozovce, vyvážená […]

Pneumatiky Nokian jsou „dobré“ v testu letních pneumatik 2014 ADAC a Stiftung Warentest (+video)
Pneumatiky Nokian jsou „dobré“ v testu letních pneumatik 2014 ADAC a Stiftung Warentest (+video)

S nejlepší známkou „obzvláště doporučeníhodná“ patří Nokian Tyres ke špičkové skupině vítězů testu. Dvojnásobný úspěch v obou testovaných a nejvíce kupovaných velikostech pneumatik. Vítězem testu letních pneumatik 2014 německého časopisu „OFF ROAD“ se stává Nokian Z SUV. Letní pneumatika Nokian Line dosahuje nejlepší známky „dobrá“ v testu letních pneumatik 2014 německého autoklubu ADAC a německé […]

Nokian Tyres: Nejvyšší kategorie AA pneumatik se štítkem EU je nyní u zimních pneumatik realitou
Nokian Tyres: Nejvyšší kategorie AA pneumatik se štítkem EU je nyní u zimních pneumatik realitou

Nokian Tyres, nejsevernější světový výrobce pneumatik, nabídne na podzim roku 2015 českýmřidičům SUV první zimní pneumatiku na světě, která dosahuje nejlepší možné třídy A u pneumatik se štítkem EU při měřeních přilnavosti za mokra a palivové účinnosti.Moderní Nokian WR SUV 3 od průkopníka v oblasti zimní bezpečnosti a ekologicky šetrného způsobu jízdy (rozměr 265/50 R19 […]

NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky
NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky

Nokian Tyres přichází s první zimní pneumatikou třídy AA co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva a rovněž s první zimní pneumatikou třídy A pro osobní vozidla První zimní pneumatika na světě v nejlepší třídě A na štítku pneumatiky co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva přichází od Nokian Tyres, a sice Nokian […]

Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu pneumatik časopisu „Auto Express“
Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu pneumatik časopisu „Auto Express“

Nová pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu celoročních pneumatik britského motoristického časopisu „Auto Express“, sesterského časopisu německého časopisu „Auto Bild“. Svými „pozoruhodnými schopnostmi na sněhu a na velmi mokré vozovce“ dosáhla tato nová celoroční pneumatika společnosti Nokian Tyres vítězství s hodnocením „Nejlepší nákup časopisu Auto Express 2015“. Jedinečná celoroční pneumatika Nokian Weatherproof světového severského výrobce […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!