Nokian eLine 2 – Maximální bezpečnost v ekologickém balení

4. února 2016, 8:39

Nová letní pneumatika Nokian eLine 2 s klasifikací AA zaručuje špičkový a spolehlivý výkon za každého počasí. Prémiová letní pneumatika společnosti Nokian Tyres, nejseverněji sídlícího výrobce pneumatik na světě, nabízí nejlepší možnou přilnavost za mokra a palivovou účinnost ve třídě A podle systému označování pneumatik EU. To v praxi znamená, že na mokré vozovce může být brzdná dráha vozidla kratší až o 18 metrů a spotřeba paliva může klesnout o 0,6 l / 100 km.

Na přesné reakce a optimální komfort je možné se spolehnout od prvního jarního dne až do pozdního podzimu. Jedinečná technologie Coanda Nokian Tyres urychluje odvod vody z kontaktní plochy pneumatiky a efektivně tak chrání před vznikem aquaplaningu.Bezpečnost zvyšuje indikátor jízdní bezpečnosti nové generace.Jedinečný Indikátor bezpečnosti řízení DSI zvyšuje bezpečně řízení.

Letní pneumatika Nokian eLine 2 využívá nejmodernější technologie v oboru. Byla vyvinuta pro řidiče, kteří si chtějí užít bezpečnější a ekologičtější jízdu už nyní. Rozrůstající se výběr velikostí zahrnuje celkem 5 nejmodernějších výrobků ve velikostech 15 a 16 palců vhodných pro vozy střední velikosti. S rychlostními indexy H (210 km/h) a W (270 km/h). Tento nový prémiový výrobek bude zákazníkům k dispozici na jaře roku 2016.

Kratší brzdná dráha, nižší spotřeba paliva
Společnost Nokian Tyres je známá svými vysoce kvalitními, bezpečnými a ekologicky šetrnými výrobky, které jsou pečlivě přizpůsobeny pro různé náročné účely. Vynikající úspěchy v testech letních pneumatik nejseverněji sídlícího výrobce pneumatik na světě jsou výsledkem neúnavného dlouhodobého vývoje. Více než polovinu našich zdrojů pro vývoj výrobků vynakládáme na testování výrobků.

Prémiová letní pneumatika Nokian eLine 2, výsledek téměř čtyřletého vývoje a rozsáhlého testování na tratích ve Finsku, Německu a Španělsku, nabízí skvělé bezpečnostní a jízdní vlastnosti. Přilnavost této pneumatiky za mokra a její kategorie úspory paliva podle systému označování pneumatik EU patří mezi nejlepší v oboru, do třídy A. Na mokré vozovce je brzdná dráha nové pneumatiky Nokian eLine 2 z rychlosti 80 km/h až o 18 metrů, tedy čtyři délky vozidla, kratší než u méně kvalitních letních pneumatik. (Rozdíl mezi třídami A a F podle kategorií systému označování pneumatik EU.) Řidičům, kteří vyznávají ekologické hodnoty a extrémně nízkou spotřebu paliva, nabízí pneumatika Nokian eLine 2 úsporu paliva až 0,6 l / 100 km (rozdíl mezi třídami A a G).

Zkombinovat do jedné pneumatiky naprosto spolehlivé bezpečnostní charakteristiky s ekologickými hodnotami, kterým dávají přednost spotřebitelé, představuje pro výrobce pneumatik nejtěžší úkol. Za vyváženými charakteristikami pneumatiky Nokian eLine 2 stojí nová ekologická konstrukční řešení a volba materiálů. Precizní ovladatelnost v extrémních podmínkách a jízdní pohodlí díky snadnému odvalování, shrnuje ředitel oddělení vývoje výrobků Jarno Ahvenlammi ze společnosti Nokian Tyres.

Pokročilá konstrukce a řešení dezénu
Pneumatika Nokian eLine 2 skvěle zvládá všechny letní podmínky. Pneumatika z dílny mistra extrémních podmínek vychází ze zásad udržitelné bezpečnosti a ekologické jízdy, kterými se řídí řešení konstrukce, vzorku dezénu a pryžové směsi. Stejná pokročilá technologie bude v budoucnu také používána u jiných letních pneumatik Nokian Tyres.

Jedinečné charakteristiky této stylové novinky jsou pečlivě vyladěny s využitím pryžové směsi přizpůsobené na míru a několika inovací, které podporují bezpečné a pohodlné jízdní vlastnosti.

Molekulární řetězce siliky, funkční směsi vzorku nové generace pneumatiky Nokian eLine 2,vytvářejí korálovou strukturu nové generace pryže, která zesiluje tuhost dezénu. Pryžová směs je výjimečná v širokém teplotním rozsahu, zlepšuje přilnavost za mokra a snižuje valivý odpor, tím pomáhá snižovat spotřebu paliva a nebezpečné emise.

Efektivně zabraňuje akvaplaningu – Technologie Coanda společnosti Nokian Tyres

Skutečné bezpečnostní charakteristiky a vlastnosti letních pneumatik se měří v centimetrech a sekundách na mokré vozovce. Přesné řízení a vynikající přilnavost pneumatiky Nokian eLine 2 při změnách jízdního pruhu a úhybných manévrech pomáhají řidičům zvyšovat klid na duši.

Technologie Coanda společnosti
Dezénové bloky na vnitřním rameni připomínají svým tvarem rampu, která umožňuje odvádět vodu z podélných do příčných drážek. Vynikající ochrana před vznikem aquaplaningu je zachována i se zvyšujícím se opotřebením běhounu. Mezi dezénovými bloky se rovněž nachází podpora, která minimalizuje jejich pohyb. Podpora bloků tak zajišťuje dobrou ovladatelnost, nízkou hlučnost a rovnoměrné opotřebení běhounu.

Trubkové drážky v oblastech ramen jsou speciálně uzpůsobené pro odtok vody. Ukládají vodu z kontaktní plochy mezi pneumatikou a silnicí, urychlují odtok vody z hlavních do příčných drážek a maximalizují tak přilnavost pneumatiky. Tyto vynikající vlastnosti pomáhají  předcházet aquaplaningu a jsou zachovány i při opotřebení pneumatiky.

Maximální pohodlí – Technologie tichých bočnic
Technologie tichých bočnic maximalizuje jízdní komfort. Speciální pryžová směs mezi bočnicí a běhounem aktivně filtruje zvuk a vibrace konstrukce ocelového pásu pocházející z jízdního povrchu a zabraňuje přenosu škodlivých zvukových vln bočnicí do ráfku a dále do prostoru pro cestující. Tato inovace výrazně snižuje množství hluku uvnitř vozidla.

Známá inovace dezénu tichých drážek se také používá k snižování vnitřního i vnějšího hluku vozidla. Půlkruhové zářezy na podélných žebrech také snižují odpor vzduchu, což vede k nižší spotřebě paliva a zvyšuje dojezd vozidla.

Jednoduchá bezpečnost – indikátor jízdní bezpečnosti nové generace
Pneumatiky, které jsou v dobrém stavu, mohou podstatně snížit riziko akvaplaningu. Aby mohli řidiči lépe sledovat hloubku dezénu svých pneumatik, vyvinula společnost Nokian Tyres geniální inovaci, která zlepšuje bezpečnost: indikátor jízdní bezpečnosti (DSI) Indikátor opotřebení na středovém žebru ukazuje hloubku dezénu. Zbývající hloubku dezénového vzorku v milimetrech stanovuje řada číslic, které mizí v okamžiku, kdy běhoun dosáhne odpovídající miry opotřebení. Pokud zbývající hloubka dezénu klesne pod 4mm, objeví se červený proužek, který upozorňuje na nedostatečnou hloubku vzorku. V takovém případě je z bežpečnostních důvodů potřeba koupit nové pneumatiky. 

Prověřeno na severu společností Nokian Tyres
Nokian Tyres je jediný výrobce pneumatik na světě, který je zaměřen na produkty a služby umožňující bezpečnou jízdu v severských podmínkách. Její inovativní pneumatiky pro osobní automobily, nákladní automobily a těžké stroje se prodávají především v oblastech s náročnými jízdními podmínkami způsobenými sněhem, zalesněním a změnami ročních období.

Vývoj nejmodernějších výrobků Nokian Tyres je založen na know-how za více než 80 let v oboru, neustálém testování a trvalém hledání stále lepších řešení. Společnost Nokian Tyres vyvinula a vyrobila první zimní pneumatiku na světě pro zimní období v roce 1934. Výroba letních pneumatik byla zahájena již o dva roky dříve, v roce 1932. Na podzim roku 2015 nabídla společnost Nokian Tyres evropským řidičům celosvětově první zimní pneumatiku, která nabídla nejlepší možnou přilnavost za mokra a palivovou účinnost ve třídě A podle systému označování pneumatik EU.

Nová pneumatika Nokian eLine 2 – Maximální bezpečnost v ekologickém balení

  • Špičková ovladatelnost na mokré vozovce
  • Jedinečná ekologická jízda, úspora paliva až 0,6 l / 100 km
  • Špičkové jízdní pohodlí v jakékoli rychlosti

Hlavní inovace:

Technologie Coanda společnosti Nokian Tyres. Účinná prevence akvaplaningu. Dezénové bloky na vnitřním rameni připomínají svým tvarem rampu, která umožňuje odvádět vodu z podélných do příčných drážek. Vynikající ochrana před vznikem aquaplaningu je zachována i se zvyšujícím se opotřebením běhounu. Mezi dezénovými bloky se rovněž nachází podpora, která minimalizuje jejich pohyb. Podpora bloků tak zajišťuje dobrou ovladatelnost, nízkou hlučnost a rovnoměrné opotřebení běhounu.

Trubkové drážky. Prevence akvaplaningu. Drážky ve tvaru trubky v oblasti ramen jsou speciálně uzpůsobené pro odtok vody: ukládají vodu z kontaktní plochy mezi pneumatikou a silnicí, urychlují odtok vody z hlavních do příčných drážek a maximalizují tak přilnavost pneumatiky. 

Silent Groove Design. Více jízdního komfortu. Půlkruhové důlky ve stěnách příčných žeber, které připomínají profil golfového míčku, zvyšují jízdní komfort. Inovace, která snižuje vnitřní i vnější hlučnost vozidla, snižuje odpor vzduchu a ochlazuje povrch pneumatiky, čímž zvyšuje její odolnost vůči opotřebení.

Nový indikátor jízdní bezpečnosti (DSI). Zvyšuje bezpečnost a jízdní komfort. Nová generace indikátoru opotřebení (DSI). Indikátor opotřebení (DSI) na středovém žebru ukazuje hloubku dezénu. Zbývající hloubku dezénového vzorku v milimetrech a riziko aquaplaningu ukazuje řada číslic a symbol kapky vody, které mizí v okamžiku, kdy běhoun dosáhne odpovídající míry opotřebení. Pokud zbývající hloubka dezénu klesne pod 4 mm, objeví se červený proužek, který upozorňuje na nedostatečnou hloubku vzorku. V takovém případě je z bezpečnostních důvodů potřeba koupit nové letní pneumatiky.

Tisková zpráva Nokian Tyres

Související články

Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu pneumatik časopisu „Auto Express“
Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu pneumatik časopisu „Auto Express“

Nová pneumatika Nokian Weatherproof je vítězem testu celoročních pneumatik britského motoristického časopisu „Auto Express“, sesterského časopisu německého časopisu „Auto Bild“. Svými „pozoruhodnými schopnostmi na sněhu a na velmi mokré vozovce“ dosáhla tato nová celoroční pneumatika společnosti Nokian Tyres vítězství s hodnocením „Nejlepší nákup časopisu Auto Express 2015“. Jedinečná celoroční pneumatika Nokian Weatherproof světového severského výrobce […]

NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky
NOKIAN: Nejvyšší třída AA na štítku pneumatiky je nyní realitou i pro zimní pneumatiky

Nokian Tyres přichází s první zimní pneumatikou třídy AA co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva a rovněž s první zimní pneumatikou třídy A pro osobní vozidla První zimní pneumatika na světě v nejlepší třídě A na štítku pneumatiky co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva přichází od Nokian Tyres, a sice Nokian […]

NEXUS AUTOMOTIVE INTERNATIONAL odhaluje letošní vítěze ceny „Inovativní dodavatel roku“
NEXUS AUTOMOTIVE INTERNATIONAL odhaluje letošní vítěze ceny „Inovativní dodavatel roku“

Vítězné pneumatiky Nokian Weatherproof prokázaly v testu celoročních pneumatik francouzského automobilového magazínu L’argus velmi dobrý výkon i vysokou bezpečnost. Nové celoroční pneumatiky značky Nokian Tyres předvedly velmi vyváženou kombinaci vlastností na mokré i suché vozovce a staly se také vítězem ve všech testech v jízdě na sněhu. Pneumatiky Nokian Weatherproof zaznamenaly „dobré výsledky“ při brzdění […]

Nová zimní pneumatika Nokian WR A4 zkrotí českou zimu
Nová zimní pneumatika Nokian WR A4 zkrotí českou zimu

Nová sportovní zimní pneumatika WR A4 od nejsevernějí položeného výrobce pneumatik na světě nabízí vyváženou kombinaci sportovně laděné jízdy a přilnavosti v zimním období. Technologie Functional Performance Siping a pryžová směs Performance Traction Silica jsou jedinečné inovace, díky kterým se zimní pneumatiky neskloní před žádnými nástrahami středoevropské zimy a nezaskočí je ani prudké změny teplot. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!