Nové pneumatiky pro klasické automobily Porsche

9. srpna 2016, 11:02

Pirelli vyvinulo sérii pneumatik, kterou by mohli ocenit majitelé tradičních modelů Porsche vyrobených mezi lety 1959 – 2006.

Tyto pneumatiky vzhledem navazují na původní varianty. Výzkumné oddělení Pirelli pracovalo ruku v ruce s inženýry Porsche na vývoji pneumatik na míru pro jednotlivé modely německé značky. Při vzniku pomáhala také legenda světa rallye Walter Röhrl poskytováním cenných rad a tipů v oblasti jízdních vlastností pneumatik.

Všechny pneumatiky, které Porsche schválí pro svá vozidla, musí nést oficiální pečeť společnosti Porsche. Obvyklým znakem takové kvality je označení bočnice pneumatiky písmenem „N“. Toto označení je možno přidat až po absolvování obtížného testování na evropských zkušebních okruzích a splnění celkově 33 přísně hodnocených kritérií.

Řada obsahuje klasické vzory dezénu známé z řad CN36, P7 a P Zero ™ Rosso, která umožňuje majitelům zachovat autentický vzhled při získání charakteristik těch nejmodernějších technologií používaných při výrobě dnešních pneumatik.

Nová řada N nabízí 32 pneumatik pro Porsche modely 356B a C, Boxster, 911 (G Model, 964, 993, 996), 914 a další modely. Celkem je k dispozici 161 letních a 131 zimních verzí pneumatik.

Pirelli dále nabízí variantu P Zero™ Trofeo R ve velikosti ráfků 16, 17, 18 a 20 pro majitele vozidel Porsche, kteří by chtěli provětrat své automobily v závodech či otestovat na okruzích v rámci programu Porsche Driving Experience.

Tisková zpráva Pirelli Tyre (Suisse) S.A. Czech

Související články

Pirelli představuje novou pneumatiku Cinturato Winter
Pirelli představuje novou pneumatiku Cinturato Winter

Uvedením této novinky zkompletovalo Pirelli řadu Cinturato. Cinturato Winter tak následuje letní pneumatiku Cinturato P7 a celoroční All Season. Nejnovější produkt nosící název řady Cinturato přináší automobilům z kategorií středně velkých benefity inovací a technologií vyvinutých pro nejvýkonnější vozidla, především co se týče bezpečnosti. A opravdu, tato pneumatika je určena pro kategorie od městských vozidel […]

Ženevský autosalon – nejlepší automobily obuty pneumatikami Pirelli
Ženevský autosalon – nejlepší automobily obuty pneumatikami Pirelli

Pirelli stanovilo nový rekord, když se podařilo v průměru každý den roku 2015 a nyní i v roce 2016 získat jednu homologaci. Díky úspěchu své strategie Perfect Fit, přišla italská společnost na 86. ročník Ženevského autosalonu s největším množstvím originálně vybavených pneumatik. Nárůst ve vývoji pneumatik šitých na míru znamená, že je dnes v oběhu […]

Pirelli – preferovaný partner v automobilovém průmyslu
Pirelli – preferovaný partner v automobilovém průmyslu

Pokročilá úroveň ve výkonech a technických charakteristikách současných modelů v prémiových a prestižních kategoriích již nemůže být zvládnuta identickými pneumatikami pro všechny modely. Tento trend společnost Pirelli rychle identifikovala a rozhodla se zaměřit svou pozornost na vývoj pneumatik plně přizpůsobených charakteristikám jednotlivých modelů. Takže není žádným překvapením, že tyto pneumatiky šité na míru dosáhly v […]

100 OE homologací během posledních tří měsíců
100 OE homologací během posledních tří měsíců

Identické pneumatiky vyráběné pro všechny modely již nemohou splňovat vysoké nároky v oblasti pokročilé výkonnosti a technické náročnosti současných prémiových a prestižních vozidel. Tento trend společnost Pirelli identifikovala velmi rychle a bezprostředně poté zařadila vývoj a výrobu „pneumatik na míru“ do středu své výrobní a technologické strategie. Tímto krokem Pirelli navázalo úzkou spolupráci s automobilkami. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!