Dunlop dopomohl Francii k třetímu titulu z Motokrosu národů za sebou

4. října 2016, 12:11

Tým Francie se stal vítězem letošního Motokrosu národů, který se konal 25. září na okruhu v italské Maggioře. Šlo již o třetí vítězství Francie v tomto závodě za sebou; závodník Gautier Paulin všechny tři vítězné jízdy absolvoval na Hondě a pneumatikách Dunlop.

Letos se k němu připojil i Benoit Paturel, který se umístil na třetím místě v mistrovství MX2 v týmu Yamaha rovněž na pneumatikách Dunlop. Značka Dunlop tak má za sebou další podařený ročník Motokrosu národů s šesti jezdci v každém z šesti nejvýše umístěných týmů. Jen na stupních vítězů mělo na sobě kultovní žlutou čepici se symbolem letícího déčka šest z celkem devíti závodníků.

Tým USA, který závodil výhradně na dunlopech, si nárokoval vítězství ve druhém závodě s Jasonem Andersonem (Husqvarna). Nepříjemná nehoda, při níž do něj vrazil opozdilec, který se zoufale snažil dostat z posledního místa, ho však vyřadila z třetího závodu, takže vše zůstalo na Cooperovi Webbovi (Yamaha). Rozhodující závod byl jedním z nejtěsnějších za mnoho posledních let a pořadí čtyř vedoucích družstev se několikrát měnilo ještě v posledním kole. Nejpravděpodobnějším vítězem se zdál být tým USA alespoň do okamžiku, než Webb udělal drobnou chybu a dovolil, aby ho předjel Francouz Febvre. Webb tak nakonec skočil na desátém místě a zanechal Američany na třetí pozici, zatímco z druhého místa se těšilo Nizozemsko, v jehož týmu jel na pneumatikách Dunlop Brian Bogers (KTM).

Tým Belgie skončil čtvrtý za pomoci Brenta Van Donincka Yamaha a Michele Cervellina (Honda), Itálie obsadila páté místo a Švýcarsko s Arnaudem Tonusem (Kawasaki) a Valentinem Guillodem (Yamaha) šesté.

Všichni jezdci Dunlop závodili na pneumatikách Dunlop Geomax MX3S na předním i zadním kole.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:
Nehoda nám zabránila, abychom letos ukázali svou sílu v závodech MXGP, ale výsledky dokazují, že naše pneumatiky mohou vyhrávat a dovolují různým jezdcům na různých strojích, aby se umisťovali na nejvyšších stupních. V závodech MX3S podali naši jezdci velmi dobrý výkon stejně jako loni a samozřejmě také stejně jako na písku v Kegums v roce 2014 v kategorii MX11. Rádi bychom velice poděkovali všem našim týmům a závodníkům, ale také našim vlastním Dunlop týmům z USA a Itálie, které získaly pro své země takové skvělé umístění.

Související články

Dunlop uzavřel sezónu třetím vítězstvím v závodech MXGP v řadě
Dunlop uzavřel sezónu třetím vítězstvím v závodech MXGP v řadě

Eli Tomac si v polovině září na motokrosové trati Glen Helen Track v Kalifornii zajel pro vítězství v závěrečném kole mistrovství světa FIM Motocross World Championship. Americký závodník zvítězil na stroji Kawasaki s pneumatikami Dunlop ve všech čtyřech posledních jízdách sezóny v USA. Prvenství následovalo po Tomacově vítězství v Charlotte o týden dříve a vítězství […]

Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry
Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry

Značka Dunlop oznamuje, že se na základě úspěchů nejnovějších pneumatik Dunlop RoadSmart III v nezávislých testech rozhodla rozšířit vysoce hodnocenou řadu i o novou variantu zkonstruovanou speciálně pro rostoucí trh prémiových sportovně turistických skútrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!