Dunlop uzavřel sezónu třetím vítězstvím v závodech MXGP v řadě

21. září 2016, 13:04

Eli Tomac si v polovině září na motokrosové trati Glen Helen Track v Kalifornii zajel pro vítězství v závěrečném kole mistrovství světa FIM Motocross World Championship. Americký závodník zvítězil na stroji Kawasaki s pneumatikami Dunlop ve všech čtyřech posledních jízdách sezóny v USA. Prvenství následovalo po Tomacově vítězství v Charlotte o týden dříve a vítězství Clementa Desallea v Nizozemsku.

Cesta k vítězství k závodu v neděli 11. září nebyla pro Eliho Tomace snadná – postupně se musel vypracovat z počátečního zhruba desátého místa. V polovině obou závodů předjel Cairoliho a cílovou pásku po dvakrát překonal o 15 sekund dříve než zbytek závodního pole.

V závodech MX2 si jezdci na pneumatikách Dunlop nárokovali dvě místa na stupních vítězů – Jeremy Martin skončil na stroji Honda jako druhý a Mitchell Harrison na Yamaze třetí.

Šesté místo v závodě stačilo Benoitu Paturelovi (Yamaha), aby zpečetil své třetí místo v celkovém pořadí MX2. Brian Bogers skončil na místě šestém. V závodech MXGP uzavřel Evgeny Bobryshev (Honda) sezónu na pátém místě, zatímco jeho týmový kolega Gautier Paulin obsadil 13. místo. Jejich společný bodový zisk pomohl Hondě k titulu pro nejúspěšnější značku. Clement Desalle (Kawasaki) uzavřel sezónu na osmém, Valentin Guillod (Yamaha) na devátém a Jordi Tixier na čtrnáctém místě.

I když se tím už sezóna MXGP uzavřela, jezdci měli volno jen méně než dva týdny. Tento víkend už je v Itálii čeká „motokrosová olympiáda” Motokros národů (Motocross of Nations).

Jezdci značky Dunlop závodili na pneumatikách Dunlop Geomax MX3S na předním i zadním kole.

Eddy Seel, závodní koordinátor Dunlop MX říká: „Třetí vítězství v řadě představuje dobrý výsledek a nejlepší možné zakončení sezóny. Máme za sebou obtížný rok s různými zraněními, ale v posledních kolech se ukázalo, jakých výkonů jsme schopní dosáhnout. Musím našim týmům a jednotlivým závodníkům poděkovat za jejich tvrdou dřinu v letošním roce. Těšíme se na další vítězství v Motocross of Nations.
 

Související články

Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic
Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic

Řidiči dnes příliš často zažívají místo svobody pohybu za volantem spíše utrpení, a to v podobě kolon na dálnicích, chaotického městského provozu či rozkopaných místních komunikací. Výrobce pneumatik Dunlop proto pro ně každým rokem připravuje seznam tipů doma i v zahraničí, kde si mohou tyto nepříjemné zážitky vynahradit, příjemně se odměnit a vrátit se k […]

Dunlop představuje nové pneumatiky American Elite s technologií Multitread
Dunlop představuje nové pneumatiky American Elite s technologií Multitread

Společnost Dunlop uvádí na evropský trh nové pneumatiky American Elite™. Byly navrženy tak, aby dále zlepšily ovladatelnost, kilometrový proběh a pohodlí jezdců cestovních strojů, například motocyklů řady Harley Davidson® FL. Průzkum společnosti Dunlop ukázal, že evropští uživatelé cestovních motocyklů a cruiserů v americkém stylu volají po vyšší přilnavosti pneumatik v zatáčkách a lepší ovladatelnosti, ale […]

Dunlop si bohatě splnil cíle, které si dal pro letošní závod Isle of Man TT
Dunlop si bohatě splnil cíle, které si dal pro letošní závod Isle of Man TT

Značka Dunlop opět potvrdila svou pověst nejúspěšnějšího výrobce pneumatik v celé historii závodu Isle of Man TT. Minulý týden si z ostrova přivezla celkem tři vítězství: v kategoriích Superbike, TT Zero a Senior TT, dále dva rychlostní rekordy v celém závodě a také absolutní etapové rekordy na dvou i na čtyřech kolech. Díky další působivé […]

Dunlop dopomohl Francii k třetímu titulu z Motokrosu národů za sebou
Dunlop dopomohl Francii k třetímu titulu z Motokrosu národů za sebou

Tým Francie se stal vítězem letošního Motokrosu národů, který se konal 25. září na okruhu v italské Maggioře. Šlo již o třetí vítězství Francie v tomto závodě za sebou; závodník Gautier Paulin všechny tři vítězné jízdy absolvoval na Hondě a pneumatikách Dunlop. Letos se k němu připojil i Benoit Paturel, který se umístil na třetím […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!