Firma Goodyear představila pneumatiky vyrobené z 90 % trvale udržitelných materiálů

9. ledna 2023, 14:11

Společnost Goodyear Tire & Rubber Company představila na začátku ledna předváděcí pneumatiky vyrobené z 90 % z trvale udržitelných surovin. Předváděcí pneumatiky úspěšně prošly všemi potřebnými schvalovacími testy i interními zkouškami společnosti Goodyear.

Pneumatik GoodyearPředváděcí pneumatiky se vyznačují i nižší hodnotou valivého odporu než referenční pneumatiky vyrobené z tradičních surovin. Mají tak navíc potenciál snižovat spotřebu paliva a uhlíkovou stopu při provozu.

Loni v lednu Goodyear oznámil, že zvládl vyrobit pneumatiky se 70% podílem trvale udržitelných materiálů. Letos již ve spolupráci se svými subdodavateli plánuje praktickou výrobu omezené série těchto pneumatik.

Uvedení pneumatik vyrobených z 90 % z trvale udržitelných surovin na trh bude vyžadovat další spolupráci s dodavatelskou základnou společnosti, aby se dojednaly dodávky velkých objemů inovativních materiálů potřebných na jejich výrobu.

Úspěšně pokračujeme na cestě k našemu cíli uvést do roku 2030 na trh první pneumatiky se stoprocentním obsahem udržitelných materiálů,“ řekl Chris Helsel, senior viceprezident pro globální operace a technologický ředitel Goodyear Tire & Rubber Company. „Uplynulý rok byl pro jeho naplnění klíčový. Prozkoumali jsme nové technologie, identifikovali možnosti další spolupráce a využili odhodlání našeho týmu, abychom zvládli výrobu pneumatik z 90 % udržitelných materiálů, ale také abychom již letos mohli vyrábět pneumatiky s až 70% podílem udržitelných materiálů. Náš tým tak dále prokazuje své inovační schopnosti a odhodlání pracovat na lepší budoucnosti.“

Předváděcí pneumatiky z 90 % udržitelných surovin – 17 různých výchozích surovin ve 12 komponentech pneumatik

Předváděcí pneumatiky vyrobené z 90 % z trvale udržitelných surovin obsahují ve svých dvanácti součástech celkem 17 různých výchozích materiálů.

Přechod k trvale udržitelným materiálům je patrný již i u některých nabízených produktových řad společnosti Goodyear. Osm produktových řad a některé závodní pneumatiky již obsahují sójový olej. A od roku 2018 Goodyear ve svých produktových řadách více než zdvojnásobil uplatnění RHA siliky. Uvedením pneumatik s až 70% podílem udržitelných materiálů na trh Goodyear v praxi demonstruje svůj závazek přispívat svými produkty k lepší budoucnosti

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!