Firma ALCAR představila novinky od značek AEZ a DOTZ

27. února 2023, 15:28

Prémiové značky AEZ a DOTZ si přichystaly pro rok 2023 celkem devět nových designů litých kol. Motoristé tak mají velký výběr možností, jak si individuálně zkrášlit svůj vůz, ať už jde o vůz kompaktní nebo střední třídy, SUV nebo elektrický sportovní automobil. Novinky jsou pro mnoho vozů k mání se schválením ECE v originálním rozměru, který není třeba zapisovat do TP vozidla.

Elegantní vícepaprskové kolo AEZ Alaska je na míru vytvořeno pro elektrické sportovní vozy Porsche Taycan a Audi e-tron GT. Ve dvou barevných variantách s leskle černým lakováním a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy nabízí možnost individuálního zkrášlení těchto futuristických prémiových vozů. V rozměrech od 9×20 do 11,5×21 palců je design AEZ Alaska schválen pro tyto elektromobily v originálních rozměrech. Sportovní elektromobily doplní svým mohutným vzhledem a díky optimalizované hmotnosti podpoří i jejich agilitu.

AEZ Montreal je sportovně elegantní design s dvojitými paprsky, který je k dispozici ve dvou barevných provedeních s leskle černým lakováním a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. Druhá novinka od AEZ má široké spektrum aplikací včetně asijských a francouzských značek automobilů. AEZ Montreal je k dispozici v rozměrech od 7×18 do 8,5×20 palců a i díky položkám v originálních rozměrech může kompaktní středová část tvoří s úzkými paprsky vylepšit design mnoha automobilů.

Extravagantní design překřížených paprsků DOTZ Fuji se pyšní konstrukcí se sníženou hmotností. Sportovní lité kolo je k dispozici v rozměrech od 7,5×18 do 9×20 palců. Svým atraktivním vzhledem doplní mnoho modelů kompaktní a střední třídy jako je BMW řady 5, Cupra Born, Mercedes třídy C, Seat Ateca, Škoda Octavia, VW Golf a mnoho dalších. Varianta s lesklým zlatým lakem dodá automobilu jedinečný výraz. Kromě toho je DOTZ Fuji k dispozici také v povrchové úpravě s šedým metalickým lakem a s černým lakem doplněným leštěnou čelní plochou. Díky variantě se 4děrovým provedením se kolo v rozměru 18 palců perfektně hodí také pro vozy Stellantis Group (Fiat, Citroen, Peugeot). Umění designu se tu zhmotňuje v odlitém výrobku.

LongBeach je první design od značky DOTZ vyvinutý na míru pro vozy SUV. Motoristé si mohou vybrat ze dvou barevných variant tohoto designu s paprsky ve tvaru Y. LongBeach je dokonalým společníkem pro střední i velké zástupce třídy SUV od Audi až po Volvo. V rozměrech 9×20 až 10,5×22 palců a s nosností až 1 054 kg je DOTZ LongBeach pro tyto vozy perfektním řešením i díky mnoha aplikacím v originálních rozměrech. Vysoká nosnost a rozměry od 18 do 20 palců umožňují vyšperkovat design mnoha automobilů včetně asijských a francouzských modelů, jakými jsou Toyota RAV4, Kia Sorento nebo Renault Megane E-Tech.

ALCAR má komplexní řešení TPMS také pro nákladní automobily a motocykly

Od července 2022 musí být všechna nově homologovaná nákladní vozidla tříd N1, N2, N3, přívěsy O3, O4 a autobusy M2 a M3 vybavena systémem sledování tlaku v pneumatikách. ALCAR uvedl na trh 100% univerzální senzor ALCAR Sensor HD (Heavy Duty) pro nákladní vozidla, autobusy a přívěsy. Nový ALCAR Sensor HD lze naprogramovat pro jakýkoliv model nákladního vozidla. Díky inovativnímu designu jej lze flexibilně použít na všechny rozměry kol v rozmezí od 17,5 do 24 palců. Montáž probíhá přímo na kolo pomocí pásku vyvinutého pro extrémní zatížení. Senzor je možné naprogramovat pomocí přístroje ALCAR TECH600, který pneuservisy běžně používají také pro práci se senzory TPMS pro osobní vozidla. Přístroj umožňuje vytvoření klonu stávajícího OE senzoru, což je nejjednodušší způsob instalace nového senzoru.

Diagnostický a programovací přístroj TPMS ALCAR TECH600 dokáže nově kontrolovat a načítat také originální TESLA BLE (Bluetooth Low Energy) senzory i funkčně zcela identické ALCAR SENSOR BLE. Systém vozu si automaticky spáruje senzory během prvních minut jízdy.

V roce 2023 ALCAR do své nabídky nově zařadil také senzory TPMS pro motocykly značek BMW, Harley Davidson, Indian Motorbikes, KTM, Triumph a MV Agusta.

Obchodní partneři ALCARu mají online k dispozici konfigurátor TPMS, který ke každému osobnímu nebo nákladnímu vozidlu i motocyklu zobrazí systém TPMS a vhodné senzory.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!