Poselství výstavy AUTODÍLNA

12. srpna 2013, 19:10

Jaké je poselství výstavy Autodílna a proč by pro Vás měla být účast na výstavě zajímavá, Vám prozradí Jaromír Martinec – šéfredaktor časopisu AutoEXPERT, který je organizátorem této výstavy.

Na základě komunikace s mnohými z Vás pokládáme za důležité jasně ještě jednou vyjádřit, jaké je poselství výstavy Autodílna a jaká je naše argumentace, proč by pro Vás měla být účast zajímavá:

– Je naprosto jasné, že v budoucnu bude na autooravny vyvíjen čím dál větší tlak pokud jde o úroveň vzdělání, schopnosti práce s diagnostikou, investic do vybavení, ekologický aspekt podnikání atd. Ten tlak je zde už nyní, ale budoucnost bude ještě o dost náročnější. Jsme přesvědčeni, že určitá část dílen vývoj neustojí a opustí trh, popř. se bude pohybovat v zóně šedé ekonomiky. Takové subjekty ale nejsou z obchodního hlediska dlouhodobě zajímavé. 

– Naopak – pro dílny, které chtějí do budoucna přežít, my začínáme budovat koncept Autodílna. Spíše než výstava v klasickém slova smyslu, je to platforma pro lidi z autoopravárenské branže (značkové i neznačkové), kteří chtějí úspěšně projít nevyhnutelným očistným procesem a v oboru dále podnikat. Stojíme na počátku běhu na dlouhou trať, není to jednorázová záležitost.

– Cílem výstavy tedy bude ukázat lidem z oboru, kde je budoucnost a jak musejí k sobě samým přistupovat, aby přežili. Není to tedy pouhá „výstava železa“, ale prostor, kde bude velká část výstavních expozic interaktivních, na mnoha expozicích a v konferenčním sále budou probíhat odborné přednášky, každý den pak proběhne jedna velká panelová diskuse na dané téma, atd.

– Takto chceme (a komunikujeme), aby sami vystavovatelé pojali svoji prezentaci. Aby ukázali, co mohou autoopravnám nabídnout pro jejich přežití a úspěšný rozvoj – ať už je to oblast diagnostiky, servisních konceptů, vzdělávání, atd. Aby ukázali svoji kompetenci a důvody, proč právě s nimi má smysl do budoucna spolupracovat.

– Z tohoto úhlu pohledu my vystavovatele vyzýváme a nabízíme:
          – Aby jejich expozice byly co nejvíce interaktivní.
          – Aby se zúčastnili odborného programu formou přednášek
          – Aby se účastnili diskusních fór.

Jaromír Martinec
AutoEXPERT

Odborná výstava AUTODÍLNA se v tomto roce konat nebude. Bude však probíhat odborný program v rámci veletrhu CZECHBUSZDE.

Související články

AUTODÍLNA – Nový veletrh pro profesionály v autoopravárenství
AUTODÍLNA – Nový veletrh pro profesionály v autoopravárenství

AUTODÍLNA 2013 je novým ryze odborným B2B veletrhem pro odborníky v autoopravárenství, který se uskuteční 14. – 16. 11. v areálu Výstaviště Holešovice společně s veletrhem CZECHBUS. Společnými pořadateli výstavy jsou společnosti Incheba Expo Praha a Autopress, s. r. o., vydavatel odborného časopisu AutoEXPERT. Společnost Autopress je odborným garantem výstavy. Veletrh je koncipován jako interaktivní […]

Rozhovor na téma: Autodílna 2013
Rozhovor na téma: Autodílna 2013

Ve dnech 14. – 16. listopadu letošního roku se na holešovickém výstavišti v Praze uskuteční odborná výstava Autodílna 2013. Pořadatelskými organizacemi jsou časopis AutoEXPERT a společnost Incheba Expo Praha. Položili jsme šéfredaktorovi AutoEXPERTU Jaromíru Martincovi několik otázek. MotoFocus.cz: Proč jste se rozhodli zorganizovat takovouto výstavu a můžete nám přiblížit její náplň? Jaromír Martinec – AutoEXPERT: […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!