MAHA: Novinka v sortimentu – kamerový systém pro měření geometrie JOSAM CamAligner

29. dubna 2015, 10:36

Společnost MAHA má aktuálně k dispozici pro prodej a pro předváděcí akce nový systém pro měření geometrie užitkových vozidel typ JOSAM CamAligner.

Tento kompaktní měřicí systém umožňuje servisům užitkových vozidel a pneuservisům nabídnout rychlé a přesné měření geometrie řízení a náprav.

JOSAM CamAligner
Měření geometrie řízení a náprav užitkových vozidel pomocí kamerové technologie.Tento kompaktní měřicí systém umožňuje servisům užitkových vozidel a pneuservisům nabídnout rychlé a přesné měření geometrie řízení a náprav.

Parametry geometrie jako
• sbíhavost, poloha převodky, odklon kola, posunutí, rovnoběžnost a přesazení nápravy
• záklon, příklon, diferenční a maximální úhel rejdu 
se měří pomocí patentované kamerové technologie s využitím referenční roviny podélné osy rámu. Díky jedinečné měřicí metodě popojetím vozidla o půl otáčky kola získáme rychle hodnoty sbíhavosti a odklonu. Není nutno zvedat nápravy za účelem kompenzace házivosti ráfku. Alternativně můžeme systém aplikovat se standardní kompenzací házivosti ráfku.

Bezdrátová technologie je využívána pro přenos dat mezi měřicími jednotkami a počítačem. Program vede intuitivně uživatele celým procesem a v jeho závěru vygeneruje protokol naměřených hodnot před a po seřízení geometrie.

Související články

JOSAM Dealer of the year 2013/2014
JOSAM Dealer of the year 2013/2014

Dne 18.9.2014 se v rámci veletrhu Automechanika 2014 konalo slavnostní vyhlášení soutěže o nejlepšího zástupce firmy JOSAM za období 2013/2014. Akce proběhla během slavnostní večeře v restauraci Depot 1899 za účasti všech zástupců (ca. 150 účastníků) celé skupiny Alignment Systems International, která dnes zahrnuje pod sebou 3 samostatné značky Car-O-Liner, JOSAM a TRUCK-CAM. Každá značka vyhlašovala […]

MAHA: ČVUT Praha získává jubilejní výkonovou zkušebnu
MAHA: ČVUT Praha získává jubilejní výkonovou zkušebnu

U příležitosti 35-ti letého výročí zahájení výroby výkonových a funkčních zkušeben vyhlásila firma MAHA Maschinebau Haldenwang na jaře roku 2014 soutěž o nejstarší fungující zkušebnu tohoto druhu. Termín odevzdání přihlášek do soutěže byl stanoven na 31. srpna 2014 a soutěže se mohla zúčastnit jakákoliv malá nebo velká organizace na světě. Vítěz soutěže získá moderní výkonovou […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!