Suzuki svolává do servisů modely Swift SF, které jsou na trhu již od roku 1989

10. října 2011, 0:00

Výrobní závod v Maďarsku informoval, že u některých vozidel modelu Swift (označení SF) se může vyskytnout závada na systému uložení přední nápravy.

Může docházet k nadměrné korozi držáku závěsu na spodní straně vzpěry předního tlumiče od určitého výrobce tohoto původního originálního dílu. V krajním případě značné koroze může dojít až k jejich oddělení. Vozidlo se pak stává nepojízdné.

Vozidla budou zkontrolována v autorizovaných servisech. Pokud má vozidlo původní tlumiče, kterých se akce týká, bude kontrola a úprava vozidla provedena zcela bezplatně.

Svolávací akce automobilek jsou dnes ve světě zcela běžné a jsou veřejností spíše vnímány pozitivně. Automobilka je schopna ukázat, jak je pro ni důležitá bezpečnost svých zákazníků i za cenu velkých nákladů, které každá svolávací akce automobilku stojí.
Určitě však není zcela běžné, že se svolávají automobily hodně starších ročníků. Model Swift SF se vyráběl již v roce 1989 a jeho výroba byla ukončena v roce 2001.

To znamená, že se svolávají automobily, které mohou být staré 22 již let, což je však automobilce ke cti, že dbá na bezpečnost a spokojenost svých zákazníků i po tolika letech.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!