FCD.eu – První setkání českých a slovenských diagnostiků – DIAGNOSTIC-CON

19. prosince 2010, 0:00

Portál First Car Diagnostics – FCD.eu pořádá první Česko-Slovenské setkání a konference diagnostiků „DIAGNOSTIC-CON“ – 28.4.2011 v areálu MOTORLANDu Bělá p.Bezdězem.

Témata:
FCD CON (CON = setkání komunity na určitém místě) 
– Elektronika, sériová diagnostika v blízké budoucnosti,
– Specializace v různých opravárenských oborech
– Svobodný FCD servisní koncept, volnost informacím, nezávislost opraven, pracovní trh pro všechny…
– Elektropohony – diagnostika a bezpečnost
– Automatické a elektronicky řízené digitálně řazené převodovky
– Uvolňování informací infomací výrobci vozidel pro svobodné opravny-specialisty
– Budoucnoist blokové výjimky v ČR v praxi
– Na co dávat pozor při nákupu náhradních dílů
– Nové školící moduly FCD
– Nový FCD portál a jeho nové funkce

"Vizitkové odpoledne" 
– Příspěvky zkušených registrovaných přispěvatelů FCD webu 
– Výměny zkušeností, názorů a vizitek tématických skupin (kontakty na specialisty/dodavetele)
– Volná zábava s využitím paralelní prezentační výstavy novinek na diagnostickém a opravárenském trhu.

Společenský kontraktační večer
– Společenský kontraktační večer s účastnými patnery. Volná zábava

Účel prvního setkání FCD CON…
Prioritní úlohou ročních setkání FCD CON je setkání lidí, které spojil FCD-diagnostický portál. Je to vlastně Vaše myšlenka – Vás, diagnostiků, specialistů, a vůbec všech autoservisů, kterým není lhostejná naše společná budoucnost tzv. "nesmluvních".

Přihlásit by se měli všichni ti, které bude zajímat, jak budeme v budoucnu moci diagnostikovat moderní vozy získáváním dat a informací po internetu přímo pro diagnostikované vozidlo, zda budeme moci přehrávat řídící jednotky opravnými flash-daty, jak to čím dál více situace vyžaduje.

Takzvaně "zkrátka" nepřijdou ani ti, které bude zajímat novelizace blokové výjimky, ale ani ti, kteří nepohrdnou příspěvky a informacemi specialistů z oboru elektroniky motoru, automatických a digitálně řazených převodovek, elektropohonů, olejářů nebo prezentací moderních zařízení pro diagnostiku a opravy komponentů moderních motorů.

Úlohou "vizitkového odpoledne", je pojmenovat problematiku současného opravárenství a za pomocí vznesených dotazů urrčit TOP TEN, za které by se měla FCD spolu s opravárenskými organizacemi společně bít u všech příslušných legislativců.
Jak sám název říká, získáme zde i kontakty na opraváře-specialisty z mnoha oborů, takže již nebudeme muset hledat opraváře automatických převodovek, specialisty na opravy řídících jednotek nebo na právní podporu u soudních sporů. Celé odpoledne bude všem ve volných chvilkách nabídnuta průběžně i relaxace nebo adrenalínová zábava v podobě všech motoristických lákadel MOTORLANDu…

Nejdřív práce, potom zábava…
se bude chtít pouštět jako první do elektromobilů, bude muset splňovat přísná bezpečnostní kritéria. Inspekce vysokonapěťové palubní sítě bude předcházet před vlastní diagnostikou elektromobilů a bude vyžadovat protokolární zápis o stavu vozidla z hledisky bezpečnosti. Jak a čím se bude toto měření provádět a co je nutné před i po opravě vozidla udělat, jsou informace, které jsou při přípravě na tento opravárenský segment neodmyslitelné.

Jak bude vypadat novela blokové výjimky? Kdo, co a za jakých bude moci opravovat vozidla v záruce, která je nyní u mnohých značek 5-ti až 7-mi letá? Co všechno bude legislativa vyžadovat, abychom se my, nikoliv "značkově", nýbrž systémově specializovaní nemuseli obávat o právní spory v případě oprav těchto vozidel?

Moderní trendy se budou prezentovat živě při testovacích jízdách, ale i ve školícím a prezentačním centru, kde bude možnost se tedy nejen podívat na nejmodernější diagnostická a opravárenská zařízení…,

…..ale i zařádit si na tratích WRC aniž byste riskovali havárii se všemi následky.

Součástí prezentačního dopoledne bude i seznámení s funkcemi nové 5-kové verze FCD-diagnostického portálu. Školící podklady zde budou v základní verzi v animovaných programech, aby si zájemci o školení učební látku nejdříve ohmatali… Nové technologie ssebou přinášejí stále nové způsoby ovládání a pro jejich diagnostiku je třeba znát. jak co funguje…

Bude možné opravovat nadále všechno, nebo je trend spíše ke specializaci?

Jak budou vypadat nové EMISE? 

Nenechte si ujít atmosféru historicky první neformální českoslovenslé konference zaměřené na diagnostiku a opravárenství – "FCD CON"…

Organizátoři počítají mimo pozvané přednášející experty s minimální účastí 150-200 účastníků z nejrůznějších oborů! Zajistěte si účast ještě dnes rezervací, kapacita je totiž omezena na maximální počet 200 přihlášených účastníků.

Více na fcd.eu.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!