Typy školení firmy Bosch – část druhá

22. září 2011, 0:00

Přehled typů školení firmy Bosch.

6. Školicí zařízení pro diagnostiku a opravy emisních systémů motorových vozidel (jen ČR)
Skupina školení pro pracovníky stanic měření emisí, ať už základní nebo doškolovací, akreditovaná ministerstvem dopravy ČR

VN – vznětové systémy neřízené
Obsahem tohoto školení je konstrukce, funkce, diagnostika a opravy systémů a komponent vstřikování nafty s mechanickou regulací, se zaměřením na emise motoru.
2,5 dne

VŘ – vznětové systémy řízené
Obsahem kursu je konstrukce, funkce, diagnostika a opravy systémů a komponent vstřikování nafty s elektronickou regulací, se zaměřením na emise motoru.
2,5 dne

ZN – zážehové systémy neřízené 
Obsahem kursu je konstrukce, funkce, diagnostika a opravy systémů a komponent neřízených systémů zážehových motorů, zapalování i přípravy směsi, se zaměřením na emise motoru.
2,5 dne

ZŘ 1 – zážehové systémy řízené 1 
Obsahem kursu je konstrukce, funkce, diagnostika a opravy systémů a komponent elektronicky řízených systémů zážehových motorů s centrálním, jednobodovým vstřikováním, včetně systémů zapalování, a to se zaměřením na emise motoru.
2,5 dne

ZŘ 2 – zážehové systémy řízené 2 
Obsahem kursu je konstrukce, funkce, diagnostika a opravy systémů a komponent elektronicky řízených systémů zážehových motorů s vícebodovým vstřikováním, včetně systémů zapalování, a to se zaměřením na emise motoru.
2,5 dne

Školení na značky Tohoto školení se mohou účastnit pouze pracovníci, kteří absolvovali základní emisní školení, tj. ZN – Zážehové neřízené systémy a ZŘ I. a II. – Zážehové řízené systémy I. a II. pro zážehové motory a VN – Vznětové neřízené systémy a VŘ – vznětové řízené systémy pro vznětové motory.

ME-Značky-Z (zážehové)
VW, Seat, Škoda, Audi 1 den
Peugeot, Citroen, Renault, Opel 1 den
Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari 1 den
BMW, Ford, Mercedes, Volvo 1 den
Mazda, Honda, Nissan, Toyota, Subaru 1 den
Kia, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki 1 den

ME-Značky-V (vznětové)
VW, Seat, Škoda, Audi 1 den
Peugeot, Citroen, Renault, Opel 1 den
Fiat, Lancia, Alfa Romeo 1 den
BMW, Ford, Mercedes, Volvo 1 den
Mazda, Honda, Nissan, Toyota, Subaru 1 den
Kia, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki 1 den
Tato školení odpovídají osnovám schváleným Ministerstvem dopravy České republiky.

Doškolovací kurs na značky osobních vozidel – Tohoto školení se mohou účastnit pouze pracovníci, kteří absolvovali školení na odpovídající značky. Tento kurz je povinné opakovat po 2 letech.

Doškolovací kurzy na značky (DZ = Zážehový doškolovací kurz na značky, DV = Vznětový doškolovací kurz na značky) navazují na základní emisní kurzy pro značky (viz. 6.3) a je nutné je absolvovat před uplynutím lhůty 2let od absolvování emisních kurzů na značky (6.3) a poté opakovaně vždy po 2 letech. Nutno předložit certifikát o účasti na emisních kurzech na značky (6.3).

ME-Značky-DZ
VW, Seat, Škoda, Audi, Peugeot,Citroen, Renault, Opel 1 den
Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, BMW, Ford, Mercedes, Volvo 1 den
Mazda, Honda, Nissan, Toyota, Subaru,Kia, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki 1 den

ME-Značky-DV
VW, Seat, Škoda, Audi, Peugeot, Citroen, Renault, Opel 1 den
Fiat, Lancia, Alfa Romeo, BMW, Ford, Mercedes, Volvo 1 den
Mazda, Honda, Nissan, Toyota, Subaru, Kia, Mitsubishi, Hyundai, Suzuki 1 den

Emisní školení pro nákladní vozidla a autobusy – Tohoto školení se mohou účastnit pouze pracovníci, kteří absolvovali základní emisní školení VN – Vznětové neřízené systémy a VŘ – Vznětové řízené systémy.

Tyto kurzy nejsou rozdělené na základní a doškolovací. Tento kurz je povinné opakovat vždy po 2 letech.

ME-NA
Irisbus, Iveco, Karosa, SOR, Neoplan, Renault, MAN 1 den
MB, Volvo, Nissan, Ford, VW, Scania 1 den

7. BIS – Bosch Injection Systems
Systém jednodenních školení určený pro partnerské servisy velkoobchodů. Nabízejí úvodní seznámení s moderními postupy diagnostiky a oprav systémů řízení zážehových a vznětových motorů.

Bosch Injection Systems je servisní koncept, který firma Bosch nabízí autoservisům ve spolupráci s vybranými velkoobchody. Moderní vstřikovací systémy jsou výbornou příležitostí pro budoucnost. Pomůžeme vám zvládnout diagnostiku závad i opravy nových vstřikovacích systémů. Využijte svůj potenciál a staňte se autoservisem Bosch Injection Systems. Více informací vám dají velkoobchodní partneři firmy Bosch, jejichž seznam najdete na: www.bosch.cz nebo www.bosch.sk.

Kurzy jsou určeny servisům, které se chtějí stát partnerským servisem pro opravy vstřikovacích systémů Bosch. Jsou organizovány ve spolupráci s národními velkoobchody v České a Slovenské republice.

8. Zkoušení a opravy komponentů vstřikovacích systémů vznětových motorů
Specializovaná školení určená pracovníkům BDS, BDC a uživatelům zkušebních stanic EPS 8XX.

Řadová vstřikovací čerpadla a mechanické regulátory Bosch – základ
9 dní

EDC řadová vstřikovací čerpadla s elektronickou regulací a nastavovačem dávky
3 dny

Rotační vstřikovací čerpadla typu VE, VE-EDC, VP 29/30, VP 44
4,5 dne

Vysokotlaká čerpadla / CR systém
3 dny

Opravy a zkoušení vstřikovačů Common Rail pro osobní a užitková vozidla (i agregáty jiných výrobců)
3 dny

Opravy a zkoušení sdružených vstřikovacích jednotek (UI, UP pro osobní a užitková vozidla)
2,5 dne

Zexel
3 dny

Školení pro opravu DNOX1 A DNOX2 modulů
2 dny

Tyto semináře se konají ve Vídni nebo Plochingenu (Stuttgart), jsou určeny výhradně mechanikům smluvních diesel servisů Bosch s předepsaným Bosch vybavením. Kontakt: werner.kirsch@cz.bosch.com, radan.stanek@cz.bosch.com.

9. Obchodní dovednosti
Kurzy zaměřené na zlepšení komunikace se zákazníkem a zvýšení právního povědomí ohledně činnosti autoservisu, určené pouze pro smluvní a budoucí partnery – (BCS,BDS,BDC).

Prodejní dovednosti pro obchodní zástupce 
Kurs je určen všem pracovníkům partnerských firem, jejichž hlavní pracovní náplní je kontakt se zákazníky.
Obsah: Potřeby klienta, cíl obchodního jednání, mimoslovní komunikace, typologie, příprava schůzky, první dojem, analýza proběhlého obchodního jednání. Po absolvování kurzu doporučujeme navázat kurzem 9.2.
2,5 dne

Komunikační dovednosti pro přejímací techniky 
Kurs je určen pracovníkům partnerských servisů, kteří přichází do kontaktu se zákazníky. Zaměření na zákazníka: Potřeby klienta, mimoslovní komunikace, první dojem, typologie, řízení dialogu. Zaměření dovnitř firmy: Jednání se spoluzaměstnanci, zadávání a hodnocení úkolů, řešení sporů a konfliktů.
3 dny

Řízení vnitřního chodu firmy 
Kurs je určen řídicím pracovníkům partnerských firem. Obsah: Jednání se zaměstnanci, zadávání a hodnocení úkolů, řešení sporů a konfliktů.
2 dny

Právní minimum
Základní normy se kterými se autoservis setkává v denní praxi (při příjmu, reklamace, záruky, zakázky). Praktické příklady možných právních sporů a jak se při nich zachovat. Na co musí firma a zaměstnanec dbát z právního hlediska.
1,5 dne

Školení jsou určena pouze pro smluvní a budoucí partnery Bosch Car Service, Bosch Diesel Center a Bosch Diesel Service.

10. Individuální školení
Obsah našich školení může být speciálně přizpůsoben vašim potřebám, nejen servisu, ale i velkoobchodu a vozidlovému parku. Po dohodě může školení proběhnout u vás nebo ve zvolené lokalitě. Sdělte nám, jaká témata jsou pro vás důležitá a my pro vás vytvoříme školení „na míru“. Informace o školení pro Českou a Slovenskou republiku: e-mail: werner.kirsch@cz.bosch.com

Část první

 Zdroj: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!