Nové školicí středisko alternativních pohonů – první v České republice

18. června 2012, 0:00

Dne 29.6.2012 se v Zábřehu na Moravě slavnostně otevírá první Školicí středisko alternativních pohonů v České republice.

„Popularita alternativních paliv neustále roste a s vozy na alternativní pohon LPG/CNG přichází do styku nejen široká veřejnost, ale i firmy, které však dosud neměly možnost získat ucelené a jasné informace z tohoto specifického oboru“, uvedl jednatel společnosti pan Luděk Schneider.

Nejen tento důvod vedl se společnost HTS spol. s r.o. k rozhodnutí vybudovat zcela nové školicí středisko zaměřené právě na alternativní paliva. Školení budou určena zejména pro montážní firmy z oboru LPG/CNG, které vzhledem k neustálému technickému zdokonalování systémů plynových instalací do vozidel jsou v rámci svého odborného vzdělávání nuceny se několikrát ročně účastnit odborných technických školení.

Vedle odborných profesí, jako jsou pracovníci autoservisů, emisních stanic, STK, správci vozových parků či učitelé autoškol, jsou některá školení svým zaměřením určena i pro laickou veřejnost.

Budova školicího střediska je rozdělena na učebnu pro teoretickou část a dvě učebny pro praktickou část, a to z toho důvodu, že některá školení nelze provádět pouze teoreticky, ale jsou nutné i praktické ukázky. V učebnách pro praktickou část bude dle typů školení prezentováno přímo vozidlo na alternativní pohon, které bude umístěno na dvouosé výkonové brzdě a systémy plynových instalací, které jsou schváleny pro český trh.

Součástí objektu je i kryté parkoviště určené pro účastníky školení. Kapacita jednotlivých školení je maximálně 10 míst, a to z důvodu zajištění požadované úrovně školení, a předpokládaná vytíženost školicího střediska je 129 školících dní za rok.

Společnost HTS spol. s r.o. působí na českém trhu již 20 let a problematikou přestaveb vozidel na alternativní pohony LPG/CNG se zabývá od roku 1998. Dne 09. 12. 2005 se stává držitelem Osvědčení o schválení technické způsobilosti typu č. 2 701/I vydané MDČR pro hromadné přestavby vozidel na alternativní pohon LPG/CNG, typu Elpigaz-01 a Elpigaz-02. Tyto schválené hromadné přestavby jsou využívány desítkami smluvních firem v České republice, které jsou společností HTS spol. s r.o. pověřeny k provádění schválených typových montáží alternativních pohonů LPG/CNG do vozidel. Společnost HTS spol. s r.o. je akreditovaným dovozcem italských a polských plynových zařízení značky ELPIGAZ, AG Centrum, Emer, a výrobce tlakových nádob do vozidel firmy GZWM a POLMOCON. Společnost HTS spol. s r.o. je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2009.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!