Jak jednoduše vylepšit auto pomocí diagnostiky – 3. díl

26. listopadu 2018, 13:50

V tomto díle technických informací od Auto Kelly a SuperVAGu si představíme další možnosti praktických funkcí pro vozy s MQB platformou. Ukážeme si, jak aktivovat alarm, jak nastavit možnost zavírání oken i při vypnutém zapalování a dvě zajímavé funkce pro nastavení zrcátek.

Aktivace alarmu bez nutnosti instalace dalších zařízení

Pro aktivaci této funkce není nutné mít v autě zabudovaný alarm, a přesto se při násilném otevření zamčených dveří spustí alarm (siréna) a výstražné blinkry. Alarm se spustí i v případě, kdy se někdo pokusí dveře otevřít zevnitř auta přes rozbité okno.

I. Je nutné upravit kódování v řídicí jednotce „Elektronický centrální rozvod – adresa 09“

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronický centrální rozvod (09)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Kódování“.
  3. Vyberte položku „Systém varování proti krádeži“, změňte hodnotu na „aktivní“ a klikněte na „Zapiš změny“.
Aktivace alarmu pomocí SuperVagu
Poznámka: Pokud řídicí jednotka „Elektronický centrální“ rozvod nemá komfortní kódování, tak v dlouhém kódování na 12 Byte změňte Bit z 0 na 1.

II. Je nutné upravit přizpůsobení v řídicí jednotce „Elektronický centrální rozvod – adresa 09“

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronický centrální rozvod (09)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Procedura login“, zvolte „Zpřístupnění funkce přizpůsobení“ a potvrďte „OK“.
  3. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Ochrana proti odcizení: Zpoždění alarmu“ a změňte ji na „Dveře řidiče, kontakt thatcham“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  4. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Ochrana proti odcizení: Ochrana proti odcizení, režim“ a změňte ji na „aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  5. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Ochrana proti odcizení: Akustická výstražná houkačka“ a změňte ji na „aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  6. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Signály zpětného hlášení: Potvrzení úkonu, akusticky“ a změňte ji na „aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  7. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Signály zpětného hlášení: Potvrzení úkonu, akusticky houkačkou“ a změňte ji na „aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty. Hotovo, funkce nastavena.

Poznámka: Po zamknutí vyčkejte cca 30 sekund pro aktivaci alarmu. Otestovat funkci lze tak, že stáhnete okno řidiče, zamknete vozidlo, počkáte cca 30 sekund a otevřete dveře přes stažené okno vnitřní klikou.

Nastavení sklopení zpětných zrcátek při zamknutí vozidla

I. Je nutné upravit kódování v řídicí jednotce Elektronika dveří spolujezdce adresa 52 / dveře řidiče adresa 42

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronika dveří spolujezdce (52 nebo 42)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Kódování“.
  3. V dlouhém kódování na 4 Byte změňte Bit 6 a klikněte na „Zapiš změny“.

II. Změna přizpůsobení v řídicí jednotce Elektronický centrální rozvod – adresa 09

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronický centrální rozvod (09)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Procedura login“, zvolte „Zpřístupnění funkce přizpůsobení“ a potvrďte „OK“.
  3. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Dálkové sklápění zrcátek“ a nastavte „aktivní“.
  4. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  5. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Zobrazit v menu panelu rádia: vyklápění zrcátek při zamčení/ odemčení“, nastavte „aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  6. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Mód sklopení zrcátek“ nastavte přes „Dálkový ovladač“.
  7. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty. Hotovo, funkce je nastavena.

Nastavení naklopení zrcátka spolujezdce při zařazení zpátečky

I. Je nutné upravit přizpůsobení Elektronického centrálního rozvodu

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronický centrální rozvod (09)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Procedura login“, zvolte „Zpřístupnění funkcí přizpůsobení“ a potvrďte „OK“.
  3. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Zobrazit v menu panelu rádia: zavírání/pokles zrcátek“ a nastavte „aktivní“.
  4. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty.
  5. Klikněte na ikonu „Další“.
  6. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Spiegelabsenkung bei Rueckwaertsfahrt“ nastavte „aktivní“.
  7. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty, „Konec“.
  8. Přejděte na kódování jednotky „Elektronika dveří spolujezdce adresa 52“.

II. Úprava kódování elektroniky dveří spolujezdce

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronika dveří spolujezdce (52)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte položku „Kódování“.
  3. V dlouhém kódování změňte Byte 4 na 8C a klikněte na „Zapiš změny“. Hotovo, funkce je nastavena.

Poznámka: Ovladač nastavení zrcátek musí být v poloze R. Zrcátko se nastaví do původní polohy po překročení rychlosti cca 15 km/h.

Nastavení ovládání okna řidiče po vypnutí zapalování

Postup:

  1. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou „Elektronický centrální rozvod (09)“.
  2. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Procedura login“, zvolte „Zpřístupnění funkcí přizpůsobení“ a potvrďte „OK“.
  3. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Doběh motorů oken při svorce 15“ a nastavte „aktivní“.
  4. Potvrďte Uložení nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  5. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Doběh motorů oken při otevření dveří přerušit“ a nastavte „aktivní“.
  6. Potvrďte Uložení nové hodnoty a klikněte na ikonu „Další“.
  7. V menu „Příkazy komunikace“ zvolte funkci „Přizpůsobení“, zvolte položku „Kontrola přístupu 2: Doběh motorů oken při vypnuté svorce 15, doba“ a nastavte „Čas po který má být okno aktivní“. Potvrďte „Uložení“ nové hodnoty. Hotovo, funkce nastavena.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!