Interaction: Bezpečnost především

23. června 2014, 13:43

Při své každodenní práci je třeba neustále dbát na bezpečnost a ochranu zdraví. Jednou z nejdůležitějších ochranných pomůcek lakýrníka je ochranná lakovací maska. Proto je velmi důležité správně se věnovat její údržbě a pravidelné výměně filtrů.

Životnost uhlíkových filtrů vždy udává jejich výrobce. U klasických polomasek s uhlíkovými filtry je obecně udávaná životnost 40 provozních hodin. Pojem provozní hodina znamená čas, při kterém uhlíkové filtry v masce reagují s organickými rozpouštědly (např. při míchání těkavého materiálu, nebo při jeho aplikaci).

Častou chybou bývá volné skladování ochranné masky v prostoru lakovny, nebo ještě hůře v prostoru míchárny. V takovém případě uhlíkové filtry stále reagují a dá se říct, že za dva dny je maska naprosto nefunkční. Proto je nutné mít ochranou masku vždy správně uskladněnou, nejlépe ve speciálním boxu, který je k tomu určen, nebo v jiném uzavřeném obalu.

Související články

Interaction: Broušení za mokra či za sucha?
Interaction: Broušení za mokra či za sucha?

Někteří z vás dávají v dnešní době stále ještě přednost mokrému broušení. A proč? Protože, když jste mistry svého oboru, dokážete za pomocí této techniky zbrousit povrch do dokonalého jemného vzhledu. Chce to velkou zručnost a také, přiznejte si, trpělivost. Tato léty zažitá a dnes již přežitá technika s sebou nese spoustu nevýhod. Zkusme si […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!