Škoda Yeti: motor běží ve nouzovém režimu, chyba EPC

15. března 2021, 10:23

Společnost Autodata provozuje technické poradenství Autodocta, ve kterém představuje řešení běžných automobilových problémů, které je obtížné diagnostikovat. Tentokrát se řeší problém s nouzovým režimem na voze Škoda Yeti, který je spojený s rozsvícením kontrolky elektronické regulace tlaku (EPC).

V našem autoservisu se nachází Škoda Yeti 2.0 TDI 2015 s několika poruchami. Motor běží v nouzovém režimu, svítí výstražná kontrolka elektronického řízení tlaku (EPC) a bliká výstražná kontrolka žhavení. Pro různé systémy je uloženo několik chybových kódů, což diagnostiku poruchy ještě ztěžuje. Žádáme o pomoc.

Odpověď: Popsané problémy jsou známy a vyskytují se u modelů Yeti s kódem motoru DFSA. Poruchu způsobuje zkrat, který vznikl třením mezi kabelovým svazkem motoru a předním levým bočním nosníkem. Demontujte kryt vzduchového filtru, abyste získali přístup ke kabelovému svazku motoru. Zkontrolujte místa, kde dochází k poškození kabelového svazku motoru (obr. 1.1.). Zkontrolujte kabelový svazek, zda není poškozený (obr. 1.2). Podle potřeby opravte nebo vyměňte kabelový svazek vyhřívané lambda sondy. Zkontrolujte, zda je mezi kabelovým svazkem a sousedními částmi dostatečná vzdálenost, aby k podobné poruše již nedocházelo. Vymažte chybové kódy a proveďte testovací jízdu, abyste zjistili, zda je problém vyřešen.

Škoda Yeti: motor běží ve nouzovém režimu

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!