Další úspěšný rok Cebia z pohledu zlepšování situace na trhu ojet&yacute

9. prosince 2011, 0:00

Rok 2011 se zřejmě stane významným mezníkem v aktivitách společnosti Cebia směřujících k ozdravení trhu s ojetými vozy v České republice.

V tomto období se podařilo významným způsobem prosadit využívání systému AUTOTRACER pro on-line kontrolu historie vozidel nejen přímým kupujícím, ale také u prodejců ojetých vozidel. V porovnání s rokem 2010 došlo k prudkému nárůstu dotazů do systému. Systém AUTOTRACER a OSVĚDČENÍ Cebia REPORT používá již více než 500 prodejců ojetých vozidel a například autorizované programy ŠkodaPlus a auto-plus (Das Welt Auto) zavádějí využívání tohoto systému jako standard pro své prodejce.

Přes systém AUTOTRACER na adrese www.zkontrolujsiauto.cz bylo v roce 2011 zkontrolováno již 250.000 vozidel (jedinečných VIN).

Čím dál větší počet autobazarů se snaží vykupovat a prodávat vozidla s dokladovanou historií. A zároveň se v roce 2011 2x zvýšil počet koncových zákazníků (kupujících), kteří využívají kontroly vozidel přes stránky www.zkontrolujsiauto.cz

Cebia REPORT na portále Sauto.cz
Cebia dále usnadnila zákazníkům orientaci při výběru ojetého vozidla na nejpoužívanějším inzertním portále Sauto.cz. Prodejce vozidla má možnost u svého inzerátu na portále Sauto.cz zobrazit OSVĚDČENÍ Cebia REPORT a deklarovat tak, že vozidlo prošlo kontrolou historie v nejdůležitějších 5 kategoriích. Orientace zákazníků v inzerátech tak může být podstatně jednodušší. Předpokládáme, že OSVĚDČENÍ Cebia REPORT začne využívat široké spektrum prodejců zejména s nástupem nové jarní sezony.

Hodnocení autobazarů
Další podstatnou novinkou letošního roku v aktivitách Cebia je spuštění portálu www.zkontrolujsibazar.cz. Tento web je zaměřen na hodnocení prodejců ojetých vozidel, primárně v tuto chvíli hodnotí prodejce dle 29 kritérií. Zájemce, který uvažuje o koupi ojetého vozidla u konkrétního prodejce, se na stránkách www.zkontrolujsibazar.cz může podívat, jak je prodejce hodnocen. Již nyní je ohodnoceno několik stovek prodejců. Cebia plánuje nejen další rozšiřování, ale chce významně hodnocení rozšířit také o ohlasy přímých zákazníků.

 

Cebia SUMMARY – statistická data z trhu ojetých vozidel – článek
Díky všem těmto aktivitám, desetitisícům prověřených vozidel a spoluprací se stovkami partnerů v tomto oboru Cebia sestavila 0.číslo Cebia SUMMARY – statistická data o českém trhu ojetých vozidel za rok 2011. 

Více na cebia.cz
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!